Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Albüm Tanıtımları
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Albüm Tanıtımları Yeni Çıkan Albümleri Burda Tanıtabilirsiniz

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 19-11-2016, 19:38   #1
Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2014
Bulunduğu Yer: RUSYA
Mesajlar: 55
Tesekkür: 46
10 mesajina 25 kez tesekkür edildi
 mbozkurt87 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Asena Akan / Golden Heart 2016


siteadi.com - Asena Akan / Golden Heart 2016
Albümdeki Eserler

You Broke My Soul But
Harmony
Golden Heart
Between the Lines
Early Eastern Sunrise
Moon and Shadow
The Sea is the Soul
Gubara (Cloud)
Seagulls of Istanbul
Pieces

Albüm ile ilgili diğer bilgiler

ASENA AKAN. Müzisyen, Besteci, Söz Yazarı. İstanbul doğumlu Asena Akan müziğe 5 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarında klasik keman eğitimi ile başladı. İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarına sahip olan Akan, İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde Fidan Kasımova’nın öğrencisi oldu. Mezuniyeti ardından caz müziğine olan tutkusu nedeniyle Randy Esen, Donovan Mixon ve Aydın Esen ile caz vokal ve teori çalışmaları yaptı. 2000 yılından günümüze bir çok konser veren Akan rock, soul, flamenko, bossanova ve caz dahil birçok stilde deneyim kazandı.

2013 yılında söz ve müzikleri kendisine ait 9 şarkıdan oluşan ilk albümü , “İstanbul’un İzleri” ‘Z Yapım’ Kalan Müzik tarafından yayınlandı. İkinci albümü ‘Golden Heart’ yine Z/Kalan etiketiyle Kasım 2016’da yayınlanacak olan Akan, beste ve sahne çalışmalarının yanı sıra vokal koçluğu yapmakta; Istanbul Modern ve Bilgi Üniversitesi’nde yaratıcı müzik atölyeleri düzenlemektedir.

‘Golden Heart’ ise yine söz ve müzikleri bana ait olan ancak bu kez İngilizce sözlü 11 şarkıdan oluşan bir albüm. Bu albümde, ilkinden farklı olarak, müzikle ilgili birikimimi daha evrensel duygularla buluşturup müzikal bir ifadeye dönüştürmeyi hedefledim. Farklı müzik formlarını ‘caz’ın bütünleyen çatısı altında bir araya getirirken, tarzlar arasındaki geçişleri olabildiğince esneterek, melodinin ön planda olduğu bir müzik üretmeye çalıştım. Yüksek enerjisi, kaotik yapısı, özgün ritmi ve doğulu gizemi ile İstanbul benim için her zaman ilham verici bir şehir. ‘Golden Heart’ta yaşadığım yere, yani evime ait duyguları; mekanların, dokuların ve ‘an’ların özünü içinde barındıran, sinematik etkili bir sound ile yansıtmaya gayret ettim. Çok önemsediğim “kitap ya da film etkisi” yaratacak süreklilik ve bütünlük hissini sağlamak amacıyla bestelerin birbirleriyle güçlü bir bağ içinde olmalarına özen gösterdim. Bu nedenle tıpkı İstanbul’un farklı bölgeleri, kültürleri barındıran yapısında olduğu gibi; şarkılar sakin ve yumuşak tınılardan daha dinamik ve sert yapılı olanlara doğru çeşitlilik gösterirken, her birinin arasında tematik, melodik veya ritmik bağlar kurmaya dikkat ettim.

‘Golden Heart’ta teknik hakimiyetlerini, yaratıcı ve güçlü yorumları ile birleştiren zengin bir müzisyen kadrosuyla çalıştım. Müziğime sadece enstrümanlarıyla değil, kalpleriyle dahil oldukları süreçte, birlikte müziğin doğasındaki organik ve güçlü ruhu ortaya çıkarmaya gayret ettik. Beste düzenlemelerinde piyano, kontrbas ve davul yapısı üzerine nefesli sazların yanında çello ve vibrafon da kullanarak müzikte derinlik, genişlik gibi çok boyutluluk hissini güçlendirmek istedik. Şarkı söylerken sesimi nadiren yükselttiğim, onun yerine duygularımı çoğu kez fısıltılarla ve nefesle ifade ettiğim bir enstrüman gibi davranmayı tercih ediyorum. ‘Golden Heart’ta da bu tavrımı daha net ortaya koymaya, başka bir deyişle, müziğim aracılığıyla kendime özgü bir dil yaratmaya çalıştım. Müzik, daima kendimi en iyi ifade edebildiğime inandığım araç oldu. Bir müzisyen olarak temel amacım birikim ve felsefemi, şiirsel bir dilde, pozitif titreşimlerle dinleyicinin zihnine ve kalbine ulaştırmak. ‘Golden Heart’ albümüyle müzikal ve sözel olarak, içinde bulunduğumuz ‘an’ ile çocukluğumuzdan getirdiğimiz ‘altın kalbimizi’ buluşturma noktasında kendimden bir parça sunmak istedim. Dinleyicilerin de müziğimde kendilerinden bir parça bulmalarını dilerim.

22/11/2016 tarihinde

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:53 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1