Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Bir Resim Bin Yorum (http://www.dostunsayfasi.com/bir-resim-bin-yorum/)
-   -   Okullarda Boyama Etkinliği Üzerine (http://www.dostunsayfasi.com/bir-resim-bin-yorum/134438-okullarda-boyama-etkinligi-uzerine.html)

HÜLYADOST 29-05-2019 20:08

Okullarda Boyama Etkinliği Üzerine
 
Diyelim ki ilk öğretimde öğretmensiniz. Çocuklarınıza aşağıdaki gibi bir resimi boyama ödevi veriyorsunuz.

Büyük hata yaptınız. Hemen hakkınızda soruşturma açılabilir.

Artık böyle. Hoş eskiden de pek matah değildi işleyiş. Kızım ilkokul 1. sınıfta iken (Şimdi torunum 1. sınıf öğrencisi) zamanın MEB öğretmenlerin tatil ödevi vermesini yasakladı. Bunu da televizyonlardan şöyle duyurdu;

''Çocuklar tatil ödevi veren öğretmeninizi bana şikayet edin.''

Benim kız yarıyıl tatiline girecekleri dönemin son günü eve geldi ve bana '' Anne öğretmenimi bakana şikayet edeceğim.Çünkü okuma, yazma ödevi verdi '' Dedi.

https://resmim.net/f/BL8C2y.jpg

Haberini de okuyun isterseniz. Öğretmen hakkında neden soruşturma açılmış? Önceden tahmin eden oldu mu acaba???


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İstanbul’da bir öğretmenin boyama etkinliği için kullandığı görselde “domuz” yer aldığı için harekete geçti. Bir velinin şikâyeti üzerine bakanlık, 2. sınıf İngilizce dersinde, müfredat kapsamında, çiftlik hayvanlarını tanıtmak için kullanılan görsel nedeniyle öğretmenden savunma istedi. Uygulamaya tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Kamusal, bilimsel eğitim politikalarının hayata geçirilmesi noktasında hiçbir adım atmayanlar, öğretmeni, eğitim ve bilim emekçilerini hedef göstermeye devam ediyor” dedi.

Öğrenci velisi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) üzerinden yapılan şikâyette “2. sınıfta okuyan kızıma ev ödevinde domuz resimli ingilizce ödevi verildi şikâyetçiyim” ifadeleri yer aldı. Öğretmene iletilen resmi yazı ile aynı gün içinde savunması istendi. Öğretmenin ise MEB’in savunma talebine karşı hukuki yollara başvuracağını belirttiği öğrenildi.



Kaynak: MEB?in çiftliğinde domuz yok - Cumhuriyet Eğitim Haberleri


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:27 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1