Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Cocuk Sagligi ve Gelisimi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 26-12-2010, 00:02   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Jun 2010
Bulunduğu Yer: yok
Mesajlar: 52
Tesekkür: 76
37 mesajina 127 kez tesekkür edildi
 Burcudost isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thumbs up Sevgi zamanında verilmeli

Sevgi, çocuğu dengeli bir şekilde yetiştirmek için gerekli olan ve kişiliğin oluşmasında en etkili ihtiyaçlardan biridir. Sözcük anlamında kullanılan sevginin hayatta geçerli olabilmesi için çocuğu, olduğu gibi kabullenmek ve her durumda ona karşı samimî duygularla güzel hislerimizi yansıtabilmek gerekmektedir.
siteadi.com - Sevgi zamanında verilmeli
Zamanında ve Doğru Şekilde Sevgi Gösterilmeli
Sevgi, zamanında verildiği zaman anlam kazanır ve değer görür.
İhtiyaçların birebir anne ve babası tarafından karşılandığı bebeklik döneminde sevgiyi dokunma duyusuna dayalı göstermelidir. Beslenme, temizlik ve uyku ihtiyaçlarını giderirken yüz ifademiz, sesimiz ve sabrımızla perçinlediğimiz sevecen davranışlar, çocuğun ihtiyacı olan sevgi ve güven duygularını temin edecektir.
Çocukluk ve ergenlik döneminde ise, ihtiyaçları giderirken ona zaman ayırmak, şikayet etmeden ve eleştirmeden hoşgörü ile sorunlarını çözmeye çalışmak, korku ve kaygıdan uzak sağlam temellere dayalı kişilik gelişimi iyi bir dinleyici olmak sevginin gösterisinin diğer yönüdür.
Anne-babanın hayatın güçlüklerine karşı mücadele ederken, zamanı ayarlama ve ayırma konusunda ertelemeler yapması, bebeklik ve çocukluk dönemindeki sarılma, öpme gibi davranışları ergenlik döneminde terk etmesi; gencin anne-babayı reddetmesine sebep olacaktır.
Her şey zamanında güzeldir. Çocukların kritik yaş dönemlerinde anne-babalar, yeterli ve dengeli şekilde sevgisini gösterirse ileriki dönemlerde çocuklarının üzerinde daha çok etkili olacaklardır. Bu etkiyi kaybetmek istemiyorsak, bebeklik döneminden itibaren buna özen göstermelidir.
Çocuğu sevmek; okşamak, güleryüz göstermek ve öpmekten ibaret değildir. Sevgi, onun haklarına saygı göstermektir. İhtiyaçları karşılarken sabırlı ve fedakâr davranmaktır. Sorunlarla karşılaşıldığında suçlamalardan uzak, çözüm teklifleri bulabilmektir.

Sevgiyi,Tadamayanlar,Hapishâne,ve Hastanelerde…
Çocuk, kendi isteği ile dünyaya gelmemiştir. Onun doğmasına anne-baba vesîle olmuştur. Dünyaya getirme vazifesini omuzlarında taşıyan anne-babanın, çocuklarının iyi insan olması için yetiştirme sorumluluklarını ve bu sorumlulukta sevginin yerini ve önemini çok iyi bilmesi ve uygulaması gerekmektedir.
Anne-babanın işleri, sıkıntıları, hayat zorlukları ve görevleri vardır. Bu görevler ve zorluklar, onlara anne-baba olmanın önemini unutturmamalıdır. Anne-baba olmak, bilinç gerektirir.
Çocuk yetiştirirken sevgiyi, usûlüne ve bilime uygun şekilde gösteremezsek, çocuk problemli davranışlarla (alt ıslatma, ağlama krizleri, yemek yememek v.b.) sevgiyi talep edecektir. Bu talep, hem çocuğun, hem de annenin sıkıntılı ve öfkeli olmasına sebep olacaktır.
Çocuklar alamadıkları sevgi konusunda mutlaka anne-babalarına bedel ödetirler. Akıl hastaneleri ve hapishâneler, sevgiyi yeterince tadamamış insanlarla doludur. Çocuğun psiko-sosyal ihtiyaçlarını zamanında yerine getirmek ve çocuğu sevgiye doyurmak, sağlıklı nesillerin yetişmesine vesîle olacağı gibi sevgiye doymuş ruh sağlığı yerinde insanların oluşturduğu huzurlu, mutlu ve barış içindeki toplumlar oluşacaktır.
Son olarak, hayatın sevgi ile başladığı, sevgi ile devam ettiği ve sevgi ile son bulduğu unutulmamalıdır...

__________________
Sevdam Bahar
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Burcudost üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (26-12-2010), Corumlu (26-12-2010)
Eski 26-12-2010, 18:44   #2
Dost
Üyelik Tarihi: Jun 2010
Bulunduğu Yer: yok
Mesajlar: 52
Tesekkür: 76
37 mesajina 127 kez tesekkür edildi
 Burcudost isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı ...

Umarım bu konuyu annelerden ziyade babalar iyi okur ve biraz kendilerinde uygular..Ben düşünüyorum babamı küçükken kaç kez öptüm acaba Acı ama gerçek...

__________________
Sevdam Bahar
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
sevgi, verilmeli, zamaninda, zamanında


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:45 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1