Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Geri Dönüsüm Kutusu > Çöp Kutusu
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Çöp Kutusu Yenilenemeyecek konular buraya

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 17-09-2007, 23:04   #1
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Dünya Fair Play ödülü Hilal'in!

DÜNYA FAIR PLAY ÖDÜLÜ HİLAL'İN!
siteadi.com - Dünya Fair Play ödülü Hilal'in!

Dünya Fair Play Konseyi "CIFP", Paris'te yaptığı toplantı ile 2006 Dünya Fair Play Ödülleri'ni kazanan sporcuları belirledi ve "2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü" 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Hilal Çoşkuner'in oldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) Paris'te yaptığı toplantıda, 2006 Dünya Fair Play Ödülleri'ni kazanan sporcular belirlendi.

TMOK Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın da katıldığı toplantıda, dünyanın dört bir yanından ödüller için aday gösterilen sporcuların dosyalarını inceleyen konseyin, 12 yaşındaki Trabzonlu ilköğretim öğrencisi Hilal Çoşkuner'e oy birliği ile Fair Play dünyasının en büyük ödülü olduğu bildirilen, Modern Olimpiyat Oyunları'nın kurucusu Baron Pierre De Coubertin'in adını taşıyan ödülü vermeye kararlaştığı kaydedildi.

Hilal Coşkuner, geçtiğimiz yıl Trabzon'da Okullararası Kros Birinciliği'nde altın madalyaya koşarken, gerideki rakibinin sakatlanıp yere düşmesi üzerine finişe değil arkadaşına yardıma koşmuş, bu davranışının ardından Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve bir gazeteden ödül almıştı. TMOK Fair Play Konseyi tarafından da kendisine 2006 yılı ''Davranış Dalı''nda büyük ödül verilen Coşkuner, Dünya Fair Play Konseyi'ne aday olarak sunulmuştu.

Paris'ten dönen CIFP Konsey Üyesi Erdoğan Arıpınar, yaptığı açıklamada, konseyin bu kararı oy birliğiyle ve alkışlarla verdiğini belirterek, ''Bu, Türkiye'nin dünyada Fair Play davranışıyla tanıtılması bakımından gurur verici bir olay. Türkiye 1983 yılında ilk CIFP Coubertin Büyük Ödülü'nü İsmet Karababa ile kazanmıştı. 24 yıl sonra yeniden aynı mutluluğu yaşıyoruz'' dedi.

Dünya Fair Play Ödül Töreni'nin 7-8 Aralık'ta Paris'teki UNESCO merkezinde büyük bir resepsiyonla yapılacağı bildirildi.

-GAZENFER BİLGE'YE ÖZEL ÖDÜL-
Dünya Fair Play Konseyi'nin iş adamı Gazanfer Bilge'ye de ''Özel Onur Ödülü'' verilmesini kararlaştırdığı kaydedildi.

Konseyin 2008 yılında İstanbul'da yapılacak toplantısında ve ödül töreninde, spora ve eğitime olan hizmetleri nedeniyle iş adamı Bilge'ye ''Özel Onur Ödülü'' verilmesi kararlaştırıldığı ifade edildi.

-HİLAL'İN BÜYÜK GURURU-
Trabzon'da geçtiğimiz yıl yapılan Okullararası Kros Birinciliği'nde ilk sırada koşan Hilal Coşkuner, hemen ardındaki rakibi düşünce yarışı bırakmış ve yerden kaldırarak ambulansa taşımıştı.

Bu davranışının ardından Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ödül verdiği, Trabzon'da yerel bir gazetenin anketinde de Yılın Sporcusu seçilen Hilal Coşkuner, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi tarafından da davranış dalında 2006 Yılı Büyük Ödülü' ne layık görülmüştü.

Fair Play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyatların kurucusu Baron Pierre De Coubertin'in adını taşıyan "2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü" layık görülerek Türkiye'ye büyük bir onur yaşatan 12 yaşındaki Hilal Coşkuner, haberi okulun ilk günü sınıfına gelen DHA muhabirlerinden öğrendi.

Trabzon 24 Şubat İlköğretim Okulu 7 - A sınıfında öğrenim gören Hilal Coşkuner'in sınıf arkadaşları ve öğretmenleri büyük sevinç yaşarken, Hilal'i tebrik için sıraya girdiler.

Büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Hilal Coşkuner, "İlk kez koşuyordum. İlk yarışın heyecanı vardı üstümde. Ön grupta 5 kişiydik. Ben en öndeydim. İkinci sıradaki arkadaşım birden yere düştü. Yere düşerken çığlık atınca geriye dönüp düştüğünü gördüm. Ben de hemen yarışı bırakıp onun yanına gittim. Yerden kaldırarak ambulansa götürdüm ve birlikte hastaneye gittik. O olaydan sonra birçok ödül aldım. Bence o yarıştaki birincilikten daha değerliydi hepsi" diye konuştu. Hilal, yerden kaldırdığı arkadaşıyla daha sonra çok iyi dost olduklarını da belirterek, "Spora devam ediyorum ama atletizmi sürdürmeyi düşünmüyorum. Şu anda basketbol ve folklora yoğunlaşmış durumdayım" diye konuştu.

7 - 8 Aralık 2007'de Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak olan Dünya Fair Play Ödülü Töreni'ne katılacağı için çok heyecanlı olduğunu da belirten Hilal Coşkuner, "Daha önce de birçok yere gittim ama ilk kez yurtdışına çıkacağım. Bu çok onur verici" dedi.

Sınıf arkadaşları da, "Hilal'le gurur duyuyoruz. Her sporcunun onu örnek almasını diliyoruz" dediler.

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Eski 18-09-2007, 12:13   #2
Dost
sadik19 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Bulunduğu Yer: belçika
Mesajlar: 813
Tesekkür: 16
12 mesajina 14 kez tesekkür edildi
 sadik19 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Güzel bir olay Fair-play.

__________________
Yolu sevgiden gecen herkesle bir gün bir yerde bulusmak dilegiyle....
  Alıntı ile Cevapla
Eski 18-09-2007, 12:40   #3
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Bulunduğu Yer: corum
Yaş: 34
Mesajlar: 126
Tesekkür: 0
1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
 junıorcorumlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Once Fair Play..

ONCE FAIR PLAY..SONRA GS..SONRA MARSILYA..VE DE INTER...

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dünya, fair, hilalin, play, Ödülü


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:38 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1