Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Çöp Kutusu (http://www.dostunsayfasi.com/cop-kutusu/)
-   -   Coşkun Aral-Sudan / Port Sudan kareleri (http://www.dostunsayfasi.com/cop-kutusu/6033-coskun-aral-sudan-port-sudan-kareleri.html)

MaRaSlI 16-03-2007 01:31

Coşkun Aral-Sudan / Port Sudan kareleri
 
Sudan / Port Sudan
Nubya çölünde Al Rashida kabilesi

Sudan'ın Nubya Çölü'nde yüzlerce kabile yaşıyor. Bu kabilelerden biri hâlâ Ortaçağ kurallarını uyguluyor. Port Sudan yakınlarında bir bölgede yaşayan Al Rashida kabilesinin Du Yemen koluna küçük bir ziyaret yapmaya ne dersiniz?



http://www.haberci.com/foto/0/9b4888b6da8dfff4.jpg

Uçsuz bucaksız kızgın kumlarda yaşayan Al Rashida kabilesinin Du Yemen kolunun ana vatanı Yemen. Adından da anlaşılıyor. Yıllar önce Yemen'den göçmüşler ve Nubya Çölü'nü vatan bilmişler. Burada hayvancılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Besledikleri develer, çevre ülkelerde iyi para ediyor.

http://www.haberci.com/foto/0/318a31f7fbe21ae4.jpg

Al Rashida kabilesi Müslüman. Dini kurallara harfiyen uyuyorlar. Sudan'da yaşayan diğer kabilelerle kıyaslandığında çok tutucular. Kadınlar ve erkekleri bir arada görmek mümkün değil. Bu nedenle buraya çift olarak gelmeniz, çift olarak gezmeniz anlamına gelmeyecektir. Hele bir de yanınızda fotoğraf makineniz varsa.


http://www.haberci.com/foto/0/45397ce614bcd539.jpg

Bu, Al Rashida kabilesinin kadınları için pek korkutucudur. Daha ilk andan fotoğraf çekmeye kalkmayın. Kadınların gösterişli giysileri sizi büyüleyecektir ama kendinizi tutun. Eğer bir kadınsanız, zamanla size alışacaktırlar ve küçük bir pozu eninde sonunda alacaksınız.

http://www.haberci.com/foto/0/3c80d9b153c941e1.jpg

Erkeklere gelince... Onlar bu konuda kadınlardan daha rahatlar. Size güçlerini göstereceklerdir. Küçük bir karşılama töreni de diyebilirsiniz buna. Geçmişte savaşçı bir kabile olan Al Rashida kabilesinin erkekleri, bu özelliklerini korumakta ısrarlı davranmışlar. Bugün, hemen her Al Rashida erkeğinin eli kılıç tutuyor. Aman dikkat!

http://www.haberci.com/foto/0/2935940a3ec425d3.jpg

Bugün kılıçlarla savaşmıyorlar elbette. Bu, onlar için geçmişi hatırladıkları özel anlar sadece... Bir çeşit dans gösterisi de denebilir. Kılıcı eline alan erkek, istediği kişiyi düelloya davet edebiliyor. Bu kabilenin eski alışkanlıklarını nasıl bu kadar iyi koruyabildiklerine şaşıracaksınız. Dünyanın bu ucunda yaşayan erkekler, size tarihin üç rakamlı yıllarını hatırlatabilir. Bundan daha iyi ne olabilir?

http://www.haberci.com/foto/0/0e7c7530e61e96c6.jpg

Zaman makineniz olmadan geçmişe doğru gerçek bir yolculuk. Hiç durmayın ve küresel rüzgarlar, bu çöllerde esmeden önce Al Rashida kabilesiyle karşılaşın...

Memoli 16-03-2007 17:48

sagol dostum cok degişik resimler ve aynı zamanda baska kultur sagol tesekkuler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:08 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1