Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güzel Ve Anlamli Yazilar > Denemeler
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 27-08-2007, 00:06   #1
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Bulunduğu Yer: izmir
Mesajlar: 6
Tesekkür: 1
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 eagle isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Question Insan Olmak....

Toplumların uygarlık alanındaki gelişimi,toplumu oluşturan katmanların ve bireylerin kendilerini emanet ettikleri devlet erkinin, vatandaşlarına eşit uzaklıkta ve her alanda sosyal adalet ilkelerine uygun olarak yaklaşması ile doğru orantılıdır.Gelişmekte olan ülkeler kategorisinde olan ülkemizde, serbest piyasa ekonomisinin acımasız çarkları arasında gün geçtikçe yok olan kitleler,her geçen gün daha fazla can çekişmektedir.İnsanların,para kazanıp tasarruf yaparak yarınını garanti altına alması şöyle dursun,artık tüm çabaları açlıktan ölmemek içindir.İşsizlikten kıvranan ve bulduğu gündelik işlerle karnını doyurmaya çalışan kitlelerin; içinde bulundukları durum,ilkel toplumun köle düzenini anımsatmaktadır.Özellikle kamuoyunun dikkatini oldukça dramatik bir konuya çekmek istiyorum.Yaz mevsiminin gelmesiyle ülkemizde özellikle tarım sektöründe hareketlilik başlamakta ve mevsimlik işçiler evlerinden daha uzaktaki iş olanaklarına sahip tarım alanlarına; hayvanlara bile reva görülmeyen ilkel koşullarda, kamyon kasalarında veya tren vagonlarında, insan istifi şeklinde göç etmektedirler. Haberlerde belki rastlamışsınızdır!!!! Güneydoğudan, Karadeniz bölgesine fındık toplamaya giden mevsimlik işçilerin bu çile yolundaki hazin ve dramatik sonlarına....Son günlerde meydana gelen trafik kazalarında onlarca yoksul vatandaşımız bu yollarda yaşamlarını yitirmişlerdir.İnsanca yaşama talebini geçin..Açlıktan ölmemek için canını dişine takmış bu insanların,yürekleri sızlatan bu acı sonları,piyasa ekonomisiyle tamamen piyasaya düşmüş ve gözü borsa ve kur haberlerinden başka bir şey görmeyen ülkemin insanlarının kalplerinde ufacıkta olsa bir sızı bırakıyor mu acaba ?Bu insanlarımızın acı sonları,tamamen pragmatizm çengeline takılan ülke gündemini ne kadar işgal etmiştir?Yaşanan acı dolu sahnelere, vatandaşlarımız,acaba ne kadar hassasiyet göstermişlerdir? Bu ülkeyi yönetenler, ülke gündemini sürekli işgal eden kısır siyasi çekişmelerle, vatan millet edebiyatı yaparak bu insanlarımızın yaralarını sarabilmişler midir?
siteadi.com - Insan Olmak.... Bu ülkenin doğusu,batısı,güneyi ve kuzeyinde yaşayan halkın;aslında, sosyal ve ekonomik anlamda birbirinden hiçbir farkı yoktur.Yoksulluk çığ gibi büyümekte bu kitleleri acımasız dişlileri arasında yok etmektedir.Halen ruhunu serbest piyasanın çarklarına kaptırmamış ülkemin güzel insanlarına sesleniyorum...Lütfen!!!!! başınızı borsa ve kur haberlerinden biraz olsun çevirin ve çevrenizde yaşanan bu dramları artık görün..
Eğer acılarımızı,dertlerimizi,kıvançlarımızı,tasalarımı zı paylaşamıyorsak millet olma vasfımız yok oluyor demektir..Bu yoksul kitlelerin sessiz ve acı gündemleri gene gazetelerin ancak orta sayfalarında yerini almaya devam mı? edecek...Ve bizler...bu kadar duyarsız kalmış bir toplumun bireyi olmaktan büyük mutluluk mu duyacağız...

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
insan, olmak


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:00 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1