Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Denemeler (http://www.dostunsayfasi.com/denemeler/)
-   -   "sevmekle başlıyor hayat" (http://www.dostunsayfasi.com/denemeler/6998-sevmekle-basliyor-hayat.html)

AYIŞIĞI 02-04-2007 16:03

"sevmekle başlıyor hayat"
 
Bir Umut Olursun Sessiz Sedasiz Gecelerde,bir Yol Olursun Aydinliğa çikan.sen Benim Güzel Günlerim Aydinliğim Yarinima çikan Yolumsun.
Acilardan Yokluklardan Geçiyoruz.yikilanlar Oluyor Yanbaşimizda,vurulanlar Da Var Güzel Bir Dünya Uğruna.perudan çikyorsun Yola Ta Benim Yüreğime Geliyorsun,dilini Dinini Irkini Bilmem Senin.sen Benim Gelecekteki Dostum Yoldaşimsin.ayni Yolda Yalinayak Yürüyen Iki Halkiz Iki Ayri Beden Tek Bir Yürek.bir De Bakinca Gördüğümüz O çocuksu Masumluğunu Takmiş Hayalimiz.onurlu Bir Yaşami Onurla Yaşayan Bir Halki,halklari Istiyoruz.ağlamasin Annelerimiz Diye çabaliyoruz.ve çocuklar Hep Gülsün Açlik Sefalet çekmesin Diye Düşünceli Oluyoruz.ta Latin Amerika'dan Anadoluya Bir Yürek Oluyoruz.
Zorlaniyoruz çoğu Zaman,tek Başina Kaliyoruz Bazen.tek Başina Yaşiyoruz Hayati Adi Bilinmez Hücremizde.sonra Kalkiyoruz Bakiyoruz Hayata.seviyoruz Insanlari.insana Aşik Iki Bedeniz Biz.mesafeleri Gururla Yikiyoruz.
Hep O Günün Hayalini Yaşayip,yarini Bugüne Taşiyoruz.bugünden Kurtariyoruz Dünyayi.ya Da Dünyadaki Iki Farkli Halki.önce Beyinde Başliyor,yaşamak.önce Sevmekle Başliyor Insanlari O Büyük Yarinlar.
Dostum Sen Perunun Bir Köyünde Ben Istanbulun Ortasinda.birbirimizi öyle Seviyoruz,öyle Aşiğiz Hayata.
Biz Biliyoruz çünkü Sevmekle Başliyor Hayat.

yaman7777 02-04-2007 23:34

enternasyonalist duygulara sahip forumdaslarimin olmasi ne güzel.ve bence cok yüce bir duygu

maral 03-04-2007 07:49

Harika bir paylaşımdı,yüreğine emeğine sağlık dost

boranjudge 03-04-2007 08:08

güzel bir yazı idi inanıyorum ki günün birinde her canlı sevmesini öğrenecektir... bende size bir hikaye anlatayım

Hünkar Hacı bektaş-ı veli ile Mevlana celaleddin in yaşadığı bir olay;)

Günlerden bir gün adamın birisi hırsızlık yapıp bir koyun çalar,aradan bir kaç gün geçer ve adam kendisini kötü hissedip koyunu bektaş-i dergahına hibe etmeye karar verir. dergaha varır hünkar ile görüşmek istediğini söyleyerek hünkarın huzuruna çıkar.. -Hünkarım ben bir hırsızlık ettim ama pişman oldum koyunu dergah'a bağışlamak istiyorum der.
Hünkar adama bakarak -biz haram mala el uzatmayız sen var git yoluna... der ve bu kişiyi geri yollar.adam pişmanlık duygusu ile ve hünkar'ın verdiği yanıt karşısında şaşırıp Mevlevi dergahına gider.
Mevlevi dergahının hünkarı olan Mevlana ile görüşür.hırsızlık yapan adam -Ey mevlana ben 2 gün önce bir hata yaptım bir hırsızlık ettim bir koyun çaldım oysa şimdi çok pişmanım ve çaldığım bu koyunu dergah'ınıza bağışlamak istiyorum kabul edermisiniz.- tabi kabul ederiz der
ve adam şaşırır bektaş-i dergahı kabul etmedi oysa burası kabul eti nasıl olur dye söylemekten kendisini alı koyamaz. der ki; -efendim ben dergahınız' a gelmeden önce bektaş-i dergahına uğradım bektaş-i dergahı kabul etmedi ve dediki "biz haram mala el uzatmayız" dedi.
bunun üzerine mevlana şöyle der -Biz karga isek Hacı bektaş-ı veli bir Şahindir
o leşe konmaz.
ve hırsızlık yapan adam bektaş-i dergahına giderek hünkar'a mevlevi dergahının koyunu kabul ettiğini ve mevlananın söylediği sözü iletir.
Hünkar ise şöyleder "bizim gönlümüz bir su birikintisidir bir damlayla kirlenebilir oysa mevlananın gönlü bir okyanus gibidir çanaklarla kir döksen kirlenmez"

;)herşey sevmekle başlayıp sevmekle biter nadirdir sevdiğini inkar etmekle bittiği ama özde inkar eden kişi sadece kendisini kandırır;)

pınar09 03-04-2007 08:39

yüreğine sağlık ayışığı,yine harikaydı.

maral 03-04-2007 08:47

çok teşekkür ederim Boranjudge . bu hikaye;insan gönlünün,istenildiğinde ne kadar engin ve yüce olabileceğine güzel bir örnek.yüreğine sağlık dost.

gunbatimi 21-08-2007 23:04

teşk
 
emegine saglık çok güzel anlmalı umarım deger verdiklerimiz deger verdigimizin farkına varır yada kendi degeriyle yaşarlar sevmeyi ögrenirler:dua:

tufan 27-08-2007 07:07

ya yeter bu kadar güzel yazılar yazmayın yaa :D:D:D:D:D şaka şaka canlar her zaman yazın aman kalemler susmasın onlarda susarsa ülke kaosa girer karanlığa sürüklenir zaten aklı başında insanları saymaya kalksanız parmakla anca sayılır o yüzden aman susmayın susmayalım.........
ayışığı ve boranjudge
gerçekten yüreğinize ve emeğinize sağlık harika bilgiler vermişsiniz ama anlayana saolun canlar

alevıcakır 29-08-2007 00:23

emeğine yüreğine ellerine düşüncene sağlık güzel dostum

cilek_22 11-09-2007 11:23

güzeldi ikiside tsk,ler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:49 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1