Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   E-book Paylaşımı (http://www.dostunsayfasi.com/e-book-paylasimi/)
-   -   Valmiki Ramayana Pdf (http://www.dostunsayfasi.com/e-book-paylasimi/119061-valmiki-ramayana-pdf.html)

trelma 25-10-2016 15:35

Valmiki Ramayana Pdf
 
http://i.hizliresim.com/9GOoqQ.jpg
Valmiki Ramayana Pdf E-kitap indir


Valmiki tarafından yazılan Ramayana 24.000 beyit ve yedi bölümden oluşan muazzam bir destandır. Bu eserde ilk bölümden itibaren, destanın konusu içine sıkıştırılmış, Hint mitolojisiyle ilgili çeşitli efsaneler ustalıkla anlatılır. Diğer bölümlerde evlilik töreni, kralın taç giyme töreni, saray entrikası, sürgün, yaşlı kralın ölümü, orman yaşamı, pastoral sahneler içinde yaşanan aşk, ayrılık, aşk acısı, kardeş bağlılığı, dostluk gibi konular işlenir. Yeryüzünde başka hiçbir edebi eserde görülmeyen "maymun ordusu" bizi şaşırtır. Biçimleri bozuk ifritler, olağandışı silahlar ve havada uçan araçlarla gerçek ile hayalin harman olduğu garip bir destandır Ramayana. Karanlık ile aydınlığın mücadelesi müthiş bir savaşla son bulur.

Kusursuz prens, örnek kral Rama'nIn öyküsü, Ramayana. Bilge Valmiki'nin yedi bölüm ve yirmi dört bin beyitten oluşan anlatısı.

Valmiki bir gün ormanda bir çift çulluk görür. Çulluklar çimlerin üzerinde şarkılar söyleyerek oynamaktadırlar. Bu sırada kötü kalpli bir avcı çıkagelir, okuyla erkek çulluğu öldürür. Dişi çulluk eşinin ölümüne acıklı bir sesle ağıt yakar. Bütün bu gördükleri Valmiki'yi acıya boğar ve avcıyı beyitlerle lanetler. Bunun üzerine tanrı Brahma görünür ve Valmiki'ye Rama'nın yaşamını beyitlerle söylemesini emreder. Valmiki bu emri yerine getirir. Ramayana böyle başlar.


http://sv102.piclect.com/8d3efb6c6/o...1/turbobit.png
http://turbobit.net/ziy87on2k716/Val...ayana.zip.html


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:06 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1