Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Egitim & Ögretim
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 11-10-2007, 23:46   #1
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thumbs up Mesleki Ve Teknik Eğitim

Yurtdışında teknik ya da mesleki eğitim almak istiyorsunuz. Ancak nereden başlayacağınız ve nasıl devam edeceğiniz konusunda bir fikriniz yok. Niçin ve nasıl yurtdışında mesleki ve teknik eğitim alacağınız konusunda okul türü ve ülke açısından tereddütleriniz varsa, bunları gidermenin tam zamanı.
siteadi.com - Mesleki Ve Teknik Eğitim
Community Kolej Nedir ? Community Kolejler, genellikle ABD ve Kanada'da bulunan, devletçe ya da özel kurumlar tarafından bölge halkına eğitim vermek için kasaba ve şehirlerde kurulmuş okullardır. Bu okullarda gündüz çalışan öğrencilerin akşam veya hafta sonları ders almaları, sertifikaya dönük dersler ve dört yıllık okullara transfer edilebilecek dersler almak mümkündür. Community kolejler ekonomik olduğu için, çoğu öğrenci ilk iki yılın derslerini bu okullarda alıp ardından dört yıllık bir okula geçiş yapmak suretiyle lisans derecesi kazanabilir. Bazen "iki yıllık kolejler" şeklinde de adlandırılan community kolejler, yabancı ve Amerikalı öğrenciler tarafından genellikle 2-3 yılda tamamlanmaktadır. Community Kolejler yerel topluluklar için olduğu kadar, fiyat avantajları ve kolay kabul koşullarından dolayı yabancı öğrenciler için de caziptir, ancak genellikle yurtta konaklama imkanı sunmazlar. Geçtiğimiz yıllar boyunca 50,000 civarında yabancı öğrenci community, teknik ve ön lisans kolejlerine kayıt yaptırmıştır.
Community kolejleri cazipleştiren noktalar:
Kolay kabul şartları:
Community Kolejlerin kabul şartları dört yıllık üniversitelerden çok daha kolaydır.

Düşük ücretler:
Community Kolejlerin öğrenim ücreti, dört-yıllık üniversitelere, özellikle özel olanlara, nazaran % 20'den % 80'e varan oranlarda az olabilir. 1999-2000 öğretim yılında dört yıllık bir üniversitenin ortalama ücreti eyalet dışından gelen öğrenciler için 15,380 $, eyalet öğrencileri için ise 3,356 $'dır. Bu miktar özel dört yıllık kolejler için ortalama 15,380 $'ı bulmaktadır. Community kolejlerin ücretlerini bu rakamlarla karşılaştırdığınızda, community kolejlerin ne kadar ekonomik olduğunu anlayacaksınız. Zira iki yıllık bir community kolejin ücreti ortalama 4,000 $'dır.

Akademik atmosfer:
Community Kolejler, öğrenciyi her açıdan tatmin eden destekleyici bir akademik atmosfere sahiptir. Giriş dersleri genellikle, rekabet edici bir ortamdan ziyade destekleyici bir ortamda işlenir. Amerikan eğitim sisteminde öğrenciler iyi not için yarışırlar. İngilizce'yi akıcı bir şekilde konuşamayan yabancı öğrenciler bu konuda dezavantajlıdır. Bu öğrenciler, daha az rekabetin olduğu küçük sınıflarda daha başarılı olabilir ve kendilerini daha rahat hissederler.

Community Kolejler dört-yıllık kurumlardan genellikle daha küçüktür:
Community kolejlerde okulun yanında sınıflar da küçüktür. Bu sayede öğretmenler ve danışmanlar, öğrencilere kişisel ilgi gösterebilme imkanına sahipler. Ayrıca bu kurumlarda öğretim kadrosu araştırmadan ziyade öğretime ağırlık verdiği için öğretmenlere ulaşım daha kolaydır. Amerikalı ve yabancı öğrencilerin çoğu, ilk iki yıl küçük okullara devam etmenin, son iki yılda daha büyük okullara iyi bir geçiş yapmada kendilerine yardımcı olduğunu düşünmektedir.

Community kolejler, yabancı öğrencilere Amerikan toplumunu gerçekçi bir gözle görme fırsatını da verir.

Community Kolejler, özellikle yabancı öğrenciler için iyi bir basamak olmanın yanında, yerel toplulukların eğitim ve mesleki ihtiyaçlarını da karşılar. Genellikle eyalet yönetimleri tarafından işletilirler. Düşük öğrenim ücretleri ve kolay giriş şartları ile "açık kapı politikası" izleyen community kolejler böylelikle birçok Amerikan vatandaşına kolej eğitimi alma fırsatı sunmuş olur.





TAFE'lerde Sunulan Eğitim Programları
TAFE'lerde öğrenim ana hatlarıyla pratik iş ve sınıf ortamında eğitimin bir arada yürütülmesiyle gerçekleştirilir. Kursların öğrenciyi değerlendirme sistemi, sürekli yazılı sınavlar, sınıf ortamına katılım, pratik çalışma durumu ve kısa testlere göre yapılır. Birçok TAFE öğretmeni, halihazırda eğitim verdikleri sahada çalışmaktadır. Bu durum derslerin bu deneyimlerle desteklenmesini sağlar.
Teknik ve İleri Eğitim Kurumları olan TAFE'ler şu alanlarda eğitim sunmaktadır:
- Muhasebe (Accounting)
- İş idaresi (Administration)
- Reklamcılık (Advertising)
- Tarım ve Bahçecilik (Agriculture and Horticulture)
- Uçak Mekaniği (Aircraft Mechanics)
- Hayvancılık (Animal Husbandry)
- Uygulamalı Bilimler (Applied Science)
- Tarım (Agriculture)
- Mimarlık ve Mühendislik (Architecture &Building and Construction)
- Desinatörlük ve Grafikerlik (Art &Desing/ Grafic Arts)
- Haberleşme Mühendisliği (Audio Engineering)
- Otomotiv (Automotive)
- Havacılık (Aviation)
- Bankacılık ve Finans (Banking & Finance)
- Güzellik Terapisi (Beauty Therapy)
- Biyoloji (Biology)
- İşletme (Business Studies)
- Çocuk Bakımı (Childcare Studies)
- İletişim ve Medya (Communicaiton & Media)
- Halk Hizmetleri (Community Services)
- Bilgisayarlı Muhasebe (Computing)
- Tasarım (Drafting)
- Mühendislik (Engineering)
- İngilizce (English Language (ELICOS))
- Çevre Bilimleri (Environmental Science)
- Moda ve Tasarım (Fashion and Design)
- Sinema ve Fotoğrafçılık (Film & Photographic Arts)
- Yiyecek ve İçecek (Food & Beverage)
- Orta Öğretim (Foundation Studies / Secondary Education)
- Sağlık ve Tıbbi Bilimler (Health & Medical Sciences)
- Sosyal Hizmetler ve Personel Hizmetleri (Welfare and Personal Services)
- Otel ve Otel İşletmeciliği (Hotel & Hospitality Management)
- Bilişim Teknolojisi (Information Technology)
- Basın & Yayın (Journalism)
- Kütüphanecilik (Library Studies)
- Yönetim (Management)
- Pazarlama ve Satış (Marketing & Sales)
- Üniversite Hazırlık (Matriculation)
- Müzik (Music & Performing Arts)
- Sekreterlik (Secretarial Studies)
- Fiziki Bilimler (Physical Studies)
- Halkla İlişkiler (Public Relations)
- Radyo / TV / Film
- Bilim ve Teknoloji (Science & Technology)
- Haritacılık (Surveying / Cartography)
- Tekstil (Textiles)
- İlahiyat (Theology)
- Seyahat ve Turizm (Travel and Tourism)

Mesleki eğitim kurslarının özellikleri nedir?
Bütün Teknik ve İleri Eğitim Kurumları programları, insanları belli bir iş için hazırlar ve bu iş, onların hayatlarındaki ilk işleri veya gelecek kariyerlerinde yapmak üzere tahsilini aldıkları iş olabilir. Kurslar, insanlara çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli becerileri edinmelerinde yardımcı olur. Bu beceriler şunlar olabilir: şahsi ve takım becerileri, düşünme yeteneği, teknik yetenekler ve bu yetenekleri yeni ve farklı yollarda kullanabilme bilgi ve becerisi. Kursların süreleri değişmektedir ve belli bir eğitim derecesi için herhangi bir zaman süresi belirtilmemiştir. Ayrıca öğrendiğiniz şeyler için aldığınız krediler eğitim sürenizi de etkileyebilmektedir. Çoğu kurs herhangi bir iş ortamında staj tecrübesini de gerektirmektedir.
Mesleki eğitim kurslarında alınan dersler üniversite ve diğer yüksek eğitim kurumlarında kredilendirilebilmektedir.
Kursların resmi olarak tanınması
Mesleki eğitim kursları, yüksek kalitede eğitim, kaynak ve müşteri hizmeti sağlamak için Avustralya hükümeti tarafından resmi olarak tanınmakta ve denetlenmektedir.

Mesleki eğitim sektörünün yeterlikleri nelerdir?
Bu sektörde altı derece mevcuttur: Sertifika I, Sertifika II, Sertifika III, Sertifika IV, Diploma ve İleri Seviye Diploma. Ayrıca bu sektörde bazı Yüksek Lisans Diplomaları da verilmektedir.

Mesleki eğitimin süresi
Bilgi amacıyla, her bir mesleki eğitim ve çalışma yeterliğini almak için gereken süre aşağıda verilmiştir. İsteğiniz kurs için başvuracağınız eğitim kurumuyla irtibat kurmalısınız.

Sertifika I / Dört - altı ay
Sertifika II / Altı - sekiz ay
Sertifika III / Alanına bağlı olarak on iki ay veya daha uzun sürebilir
Sertifika IV / On iki - on sekiz ay
Diploma On / sekiz ay - iki yıl
İleri Seviye Diploma / İki - üç yıl

Mesleki eğitim, üniversite ve diğer yüksek öğrenim sektörlerindeki diplomalar ve ileri seviye diplomaları, aynı türden kurslar mıdır ?
Genelde bunun doğru olduğunu söyleyemeyiz. Mesleki eğitim sektöründeki kurslar rekabete dayalıdır. Yani, öğrencinin kursun sonunda bilmesi gereken konular, iş ortamında rekabeti arttırmak için sanayiciler tarafından düzenlenmektedir.
Üniversite ve yüksek eğitim sektöründeki kurslar genelde daha teorik olmaktadır, ama yine de bunların çoğu insanları iş hayatına hazırlar.
Kurslar farklı seviyelerde, bir birlerinden nasıl ayrılırlar?
Yüksek seviye kursları, daha çok konunun öğrenilmesini gerektirmektedir ve daha karmaşıktır. Bu farklılıklar işlerin tabiatına da yansımaktadır. Düşük seviyedeki kursların üst seviyedeki kurslara kredi kazandırmasını sağlamak için kurslar genelde birbirinin üzerine inşa edilmektedir. Ama durumun böyle olmasına rağmen, yüksek seviyedeki bir kursa kayıt olmak için ille de düşük seviyedeki bir kursa kayıt yaptırmanız gerekmemektedir.

Mesleki eğitim ve alıştırma sektöründe:
- Sertifika I kursu insanları küçük çaptaki mesleki programlar için hazırlamaktadır.
- Sertifika II kursu insanları genelde sistematik işler için hazırlar, ama bazı sistem dışı veya kompleks işlerin de yapılmasını gerektirebilir.
- Sertifika III kursu, öğrenciye bilgilerini ve yeteneklerini yeni ortamlarda kullanabilmeyi öğretmeyi amaçlamaktadır. İşin içinde insanların başkalarına karşı sorumlulukları da olabilir.
- Sertifika IV kursu öğrenciyi, uygulamaları hesaplama ve inceleme, liderlik vasıfları kazanma alanlarında hazırlamaktadır.
- Diploma programı da çerçeve olarak; plan yapma ve liderlik yaklaşımları, kendi kendini yönlendirebilme yeteneği ve teknoloji ve/veya yöneticilik konularında karar verebilme becerisini içerir.
- İleri Seviye Diploma, iş alanındaki önemli liderlik veya yöneticilik sorumlulukları ile birlikte çok sayıdaki temel prensip ve teknikleri uygulayabilme kapasitesini geliştirmektedir.

Yüksek Öğrenime Hazırlık
Teknik ve İleri Eğitim kurumları, üniversiteler gibi, foundation / temel kursları da sunar. Foundation eğitimi bir yıl sürer ve kendi ülkelerinde orta öğrenimlerini tamamlayan öğrencileri Avustralya eğitim ve öğretim sistemiyle tanıştırır. Foundation eğitimi, öğrencileri üniversitelerin Yüksek Öğrenim ve Diploma programlarına hazırlar. Foundation kurslarının işletme, fen bilimleri gibi farklı çeşitleri mevcuttur ve bunlar zorunlu ve seçmeli olmak üzere birçok ders seçeneği sunar. İngilizce dil desteği de genellikle mevcuttur. Foundation kurslarının ortak özelliği, üniversitelerin, gerekli notları alacaklarını öngörerek öğrencilere lisans eğitimi programlarında geçici yerler ayırmalarıdır.

İleri Eğitim Kurumları (Further Education Schools)

İngiltere'de, özel ya da kamu tüm orta öğretim kurumları, öğrencilere en az on altı yaşına kadar eğitim verirler ve onları GCSE (General Certificate of Secondary Education) ya da İskoçya'da SCE (Scottish Certificate of Education) sınavlarına hazırlarlar. Bu sınavlar için, genellikle iki yıl süren hazırlık seviyesindeki öğrenciler beş ila on arası ders alırlar. Birçok öğrenci A-level kurslarında üç ders alır. İngiliz öğrenciler, on altı yaşına geldiklerinde gelecekleriyle ilgili önemli kararlar vermek zorundadır.
- Üniversiteye ya da üniversite benzeri bir koleje (university sector college) gitmek. Bu durumda bir çok sınava girmek gerekecektir.
- Hangi işi yapmak istediğinize karar verdiniz mi? Bu durumda gerekli vasıfları kazandıracak bir mesleki kursa devam etmek gerekecektir.
- Okulda kalmak. Okulların çoğu 'sixth form' (altıncı form - altıncı sınıf) adı verilen öğrencilerin alıştığı ortamda eğitimlerini sürdürebileceği bir sisteme sahiptir.
- Başka bir kolejin altıncı formuna geçiş yapmak.
- İngiltere'nin devlet destekli sixth form kolejlerine ya da ileri eğitim kolejlerine devam etmek. Bunlar, zengin kurs seçenekleri sunan, geniş kurumlardır.
- Ya da bağımsız sixth form kolejlerinden birisine devam edebilirsiniz.

İleri Eğitim, on altı yaşında orta öğrenim tamamlandıktan sonra alınan eğitimdir. İleri eğitim kolejleri, akademik, mesleki ve işe yönelik yeterlilik dereceleri verir. Bir çok ileri eğitim kurumunda İngilizce dil kursları da sunulmaktadır. Bu kurumlar lisans derecesinde eğitim de verebilirler. Zira ileri eğitim yalnız orta öğretim mezunları için değildirler. Bu kolejler parçası oldukları toplumun tamamına eğitim ve öğrenim hizmeti sunar. Bu okullar ayrıca;
- Çalışma hayatına devam ederken eğitimini sürdürmek isteyenler
- İşini değiştirmek isteyen veya okul hayatına geri dönmek isteyenler
- Yeni bir konu öğrenerek ya da beceri edinerek eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için kurslar sunmaktadır.

İleri eğitim kurs seçenekleri oldukça çeşitlidir: İş idaresinden mühendisliğe, güzellik terapisine çok sayıda seçenek mevcuttur.
Birçok kolej, yabancı öğrencileri yüksek öğrenime hazırlayan çeşitli konu seçenekleri sunan bir yıllık access / erişim kursları da sunar.

İleri eğitim alanında üç farklı yol izlenebilir: akademik, mesleki ya da 'orta' yol.
Akademik yolu tercih edenler, yüksek öğrenim derecesi almak için üniversite ya da üniversite benzeri kolej (university sector college)'e giderler. Yabancı öğrenciler akademik vasıfları ve İngilizce seviyelerine göre iki ya da bir yıllık programlar arasında seçim yaparlar.
Mesleki yolu tercih edenler, belirli bir iş alanında bilgi ve becerilerini geliştirmek ve eğitimini tamamladığında kazandığı vasıflarla bir iş bulmak isteyenlerdir.

Bugün bir çok kolej yabancı öğrencilere bilgi ve becerinin beraber verildiği kurslar sunmaktadır. Kursun bir parçası olarak öğrenciler ücretsiz çalışarak iş tecrübesi edinme olanağına sahiptir. Bu tür bir kurs genellikle iki yıl sürer ve öğrencinin yüksek öğrenim için üniversite veya university sector college grubundaki okullara girmesini mümkün kılar.
Öğrenim seçenekleri
Aşağıdaki ileri eğitim kurslarından birini alabilir veya seçenekleri kendinize göre birleştirebilirsiniz:
A-level (advanced level) / İleri seviye: İngiliz üniversite ve university sector college grubundaki okullara girişte en sık istenilen kabul şartı, A-level'dır. Öğrenciler, bu eğitimi gitmek istedikleri yüksek öğrenim programıyla ilgili iki ya da üç ders çerçevesinde alırlar. A-level dersleri genellikle iki yıl sürer ancak bazı yerlerde yoğun bir çalışmayla bir yılda da alınabilir.

AS-level (Advanced Supplementary level) / Ek İleri Seviye: A-level kursunun süresini kısaltmak için düşünülmüştür. Süre olarak ilkinin yarısı kadardır.
IB (International Baccalaureate) / Uluslararası Bakalorya
Bu, İngiltere de dahil olmak üzere birçok ülkede üniversiteye giriş için kabul edilen uluslararası bir yeterliktir.

NVQ ( National Vocational Qualifications)/Ulusal Mesleki Yeterlilik Derecesi: Bu bir eğitim müfredatıyla tespit edilmemiş bireysel performans ve öğrenimin gerekliliklerini karşılayacak, mesleğe göre özel tasarlanan, yetenek gerektiren bir yeterliliktir.
GNVQ (General National Vocational Qualification)/Genel Ulusal Mesleki Yeterlilik Derecesi: Bu derece, akademik eğitim, iş tecrübesi ve alanla ilgili uygulamalı çalışmaları birleştiren bir yeterliliktir. Öğrenciler bir işe girebilecekleri gibi lisans tamamlamak için üniversiteye de devam edebilirler.
SVQ ve GSVQ: Bu NVQ/GNVQ benzeri amaç ve özellikleri olan ancak İskoç iş dünyasının gereklerini karşılayacak şekilde yeniden düzenlenmiş bir yeterlilik sistemidir.
Access/Giriş Kursları: Bazen foundation/temel kurslar şeklinde de adlandırılan access kursları ileri veya yüksek öğrenim almak için yeterli vasıflara sahip olmayan öğrencileri bu amaca yönelik hazırlayan kurslardır.
Nasıl bir eğitim alacaksınız? İleri eğitim kurumlarında birçok farklı öğretim yöntemi ve her öğrenciye ihtiyacı olduğunda yardım ve rehberlik edecek öğretmen mevcuttur. Sınıflarda (ve eğer bilimsel bir konu üzerinde çalışıyorsanız laboratuarlarda) diğer öğrencilerle beraber oldukça fazla vakit geçireceksiniz. Kütüphanelerde birçok bağımsız çalışma yapmak için fırsatınız olacak.

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-10-2007, 20:54   #2
Dost
Tuncelili - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 323
Tesekkür: 58
10 mesajina 15 kez tesekkür edildi
 Tuncelili isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

dostum emeğine sağlık

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
eğitim, mesleki, teknik


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:32 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1