Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar > Etkinlikler
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 17-05-2009, 00:36   #1
Dost
MaViRuMuZ - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Bulunduğu Yer: AnKaRa
Mesajlar: 217
Tesekkür: 34
44 mesajina 81 kez tesekkür edildi
 MaViRuMuZ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thumbs up Cumhuriyet Mitingi

Atatürkçü Düşünce Derneği, (ADD) yarın saat 12.00’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda Cumhuriyet Mitingi düzenleyecek.
siteadi.com - Cumhuriyet Mitingi
İlki, 14 Nisan-15 Nisan 2007 tarihlerinde düzenlenen geniş katılımlı Cumhuriyet Mitingine yine Başkent sahne olacak. ADD’nin en başta Ergenekon Soruşturması’nı protesto etmek için gerçekleştireceği mitinge demokratik kitle örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve üniversitelerin ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. ADD, tüm yurttaşlara yönelik miting davetini “Hukuk devletine, demokratik laik Cumhuriyete, üniter yapıya ve tam bağımsızlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz” sözleriyle yapıyor. Mitingin saat 12.00 -14.00 saatleri arasında yapılması planlanırken, katılımcı hukuk ve bilim insanları ile sanatçılar da kurulacak platformda konuşma yapacaklar. ADD’nin “Demokrasi şöleni” olarak tanımladığı mitingde şarkılar, türküler söylenecek, şiirler okunacak. İsteyen katılımcılar, miting bitiminde Anıtkabir’e de yürüyebilecekler.

ADD, CUMHURİYET MİTİNGİ ÖNCESİ ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

ADD, yarın gerçekleşecek Cumhuriyet Mitingi öncesi, mitinge destek veren tüm kitle örgütleri ve vatandaşlarla birlikte Anıtkabir’de resmi bir tören düzenledi.

ADD tarafından düzenlenen tören katılımcıların saat 14.00 de Aslanlı Yol da toplanmasıyla başladı. ADD’nin önderliğinde gerçekleşen törene demokratik kitle örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve üniversitelerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergenekon’u protesto etmek, Demokratik Laik Cumhuriyete, Hukuk Devletine, üniter yapıya ve tam bağımsızlığa sahip çıkmak için Anıtkabir’de toplandıklarını belirten katılımcılar, daha sonra tören meydanına yürüdüler. Tören için toplanan kitle yürüyüşün ardından Atatürk'ün mozolesine yöneldi, burada mozoleye çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği adına Anıtkabir özel defterini imzalayan ADD Genel Sekreteri Suay Karaman yazısında “Ülkemizin Emperyalist Devletler tarafından işgaline karşı ulusal başkaldırımızı başlattığımız günün 90. yıldönümünde huzurunuzdayız. Ancak günümüzde Cumhuriyet devrimimizin ve sizin ilkelerinizin ortadan kaldırmak isteyen bir süreçle karşı karşıyayız. Eserinizi yaşatmak ve yüceltmek için demokratik laik Cumhuriyetimize, sosyal hukuk devletine, ulusal birliğimize ve tam bağımsızlığımıza her zamankinden daha çok sahip çıkmak gereğine inanıyoruz. Bu anlayışla ADD öncülüğünde bir çok demokratik kitle örgütü bir araya gelerek 17 Mayıs 2009 Pazar günü Ankara Tandoğan da Cumhuriyet Mitingi yapmaya karar verdik. Devrimlerinize ve ilkelerinize sahip çıktığımız zaman, ülkemizin aydınlık günlere kavuşacağını biliyoruz. Hızını ve ruh olgunluğunu sizden alan Cumhuriyetin yılmaz bekçileri bizler, daima izinizde olacağız.Rahat uyuyun sizden aldığımız ışıkla bütün güçlüklerin üstesinden geleceğiz” cümlelerine yer verdi. ADD Genel Sekreteri Suay Karahan yazısını Demokratik Kitle Örgütü adına imzaladı.


yarın bende ordayım

__________________
Sevginin ışığı yolunuzu aydınlatsın

Seni Nasıl Unutsun Bedenim...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-05-2009, 11:54   #2
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26417 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

keske bende orada olabilseydim
eline saglik dost

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cumhuriyet, mitingi


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:46 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1