Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar > Etkinlikler
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 16-03-2012, 19:28   #1
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Aleviler'den büyük miting

Aleviler'den büyük miting
siteadi.com - Aleviler'den büyük miting
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu kitlesel bir miting ile Başbakan Erdoğan’ı protesto etmeye hazırlanıyor

Avrupalı Aleviler, Steiger Awards ödülünü almak üzere hafta sonu Almanya’nın Bochum Şehrine gelecek olan Başbakan Erdoğan’ı protesto etmeye hazırlanıyor…


Geçtiğimiz seçim döneminde Aleviler ile AKP Hükümeti arasında başlayan gerilim Türkiye’de Sivas Katliamı Davası’nın zamanaşımı kararıyla zirveye tırmandı. Bu süreç devam ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mart Cumartesi Günü Hellen Medien Projekte GmbH tarafından “tolerans ve insani değerleri ön planda tutmak” alanında verilecek olan ödülü almaya geliyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun öncülüğünde Başbakan Erdoğan’ın ödülünü almaya geldiği dakikalarda Bochum’da bir protesto mitingi düzenlenecek…


ERDOĞAN ÖDÜLE LAYIK DEĞİL

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın sadece Aleviler ile değil, Türkiye’de tüm farklı inançsal, etnik ve kültürel kimliklerle kavgalı olduğunu söyledi. AKP iktidarı boyunca farklılıklara hoşgörüyle yaklaşılmadığını ifade eden Genel Başkan Mat, Avrupa’da bu ödülü hak edecek en son ismin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Yapılacak olan protesto mitingi ile ilgili hazırlıklar hakkında bilgi veren Mat, “Şu anda 260 Alevi Kültür Merkezi ile koordineli bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hemen hemen Avrupa’nın her şehirden otobüsler kaldırıyoruz. Perşembe günü itibariyle 10 bin canımızın bu mitinge katılmasını kesinleştirdik ve her geçen saat bu rakam yükseliyor. Bu rakama Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden kendi imkânları ile gelen Alevileri de eklersek, en az 30 bin civarında katılım bekliyoruz” şeklinde konuştu…


Bochum’da yapılacak olan protesto mitingi Avrupa’da yasayan Alevilerin ilk protesto mitingi değil

Alman devlet kanalı ARD'de yayınlanan Alevilere yönelik iftiraların işlendiği Tatort dizisi, 30 Aralık 2007 tarihinde Köln kentinin Dom Meydanı'nda protesto edilmişti. Basta Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu olmak üzere birçok sivil toplum kurulusunun destek verdiği mitinge yaklaşık 30 bin kişi katılmıştı.

2005 yılından beri maden isçilerini temsilen Hellen Medien Projekte GmbH tarafından, insani değerler, hoşgörü, medya, spor ve sanat alanlarında verilen bir ödül. Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Avrupa” dalında aldığı bu ödül daha önce su isimlere verildi: Jean-Claude Juncker-2006, Hans Dietrich Genscher-2007, Edmund Stoiber-2008, Romano Prodi ve Aleksander Kwasniewski-2009, Boris Tadic-2010, Jose Manuel Barroso-2011.

Ödül ile ilgili dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta tepki gösterdiği İsrail eski Başbakanlarından Simon Peres’e 2005 yılında “Hoşgörü” alanında ödül verilmesi…

Mitingin tarih ve yeri şöyle;

Tarih: 17/03/2012 – Cumartesi

Saat:14 – 20 arası

Adres: Rewirpower Stadion Castroper Str. 145 44791 Bochum

Miting günü Bochum ve çevresinde çeşitli protesto etkinlikleri gerçekleşeceğinden miting alanı adresine dikkat edilmesi önemle belirtildi.

Miting 17 Mart Cumartesi günü saat:16.00'dan itibaren Yol Televizyonu'nda canlı olarak yayınlanacaktır.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
Corumlu (19-03-2012), duman (18-03-2012), MDENİZ (16-03-2012), MEHMETDOST (16-03-2012)
Eski 16-03-2012, 19:40   #2
Moderator
MDENİZ - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Bulunduğu Yer: Ankara
Mesajlar: 12,481
Tesekkür: 1934
2424 mesajina 51644 kez tesekkür edildi
 MDENİZ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

eyvallah arkadaş bu gerçekci bilgiler için.Yıllar boyu hep haksızlığa uğramadıkmı artık ses çıkarma zamanıdır.

__________________
UYARI:
Paylaştığım Mp3 ve Albümler tanıtım amaçlı olup , indirenler tarafından 24 saat içerisinde silinmelidir.
Aksi bir durumda www.dostunsayfasi.com ve şahsım sorumlu tutulamaz.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi MDENİZ üyemize tesekkür ettiler
Corumlu (19-03-2012), DEDE KARTAL (19-03-2012), MEHMETDOST (16-03-2012), YOL (16-03-2012)
Eski 18-03-2012, 19:08   #3
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Sabrımızı, koyunluk sanan şapşallara güzel bir anlatım olmuş bu miting.

***********

Aleviler Tek Ses,Tek Yürek Oldu
Aleviler tek ses, tek yürek oldu. Zamanaşımı kararını ve Başbakan Erdoğan'ı protesto etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun çağrısıyla Almanya’nın Bochum kentinde bir araya gelen yaklaşık elli bin kişi 13 Mart 2012 tarihinde Sivas Katliamı Davası’nda verilen zamanaşımı kararını ve Steiger Awards ödülünü almak üzere Almanya'ya ziyareti planlanan ancak Afganistan'da 12 Türk askerinin ölmesi nedeniyle ziyaretini iptal eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kitlesel bir miting ile protesto etti.

Almanya'nın Bochum kentinde TSİ ile saat 15.00'de başlayan protesto mitingine binlerce yurttaş katıldı. "Aleviler Bochum'da Sesini Yükseltiyor...", "İnsanlık suçlarında zamanaşımına hayır!", "Bu dava burada bitmeyecek!", "Katiller halka hesap verecek!", "Susma sustukça, sıra sana gelecek", Sivas'ın hesabı sorulacak!" "Yaşasın halkların kardeşliği ", Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı mitingde Erdoğan'a büyük tepki gösterildi.

Miting Bochum Stadyumunda Sivas Katliamında hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasının ardından yapılan bir saygı duruşu ile başladı.

Mitingde binlere seslenen Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker şöyle konuştu:

" Mahkemenin vermiş olduğu zamanaşımı kararına karşı Türkiye ve Avrupa'nın dört bir yanında davalarına sahip çıkan, bu davanın takipçisi olan, ısrarla ve inatla mücadelelerine devam eden, adalet arayışlarını devam ettiren canlara bin selam olsun!

13 Mart'ta verilen zamanaşımı kararı ve o gün kararı protesto edenlere AKP hükümetinin polisinin uygulamış olduğu şiddeti protesto ediyoruz.

Avrupa ve Türkiye'nin dört bir yanında ayağa kalkıyoruz, sokaklara çıkıyor, davamıza sahip çıkıyor, adalet arayışımızı devam ettiriyoruz...

Avrupa'dan Başbakan Erdoğan'a sesleniyoruz...

“Zaman aşımı ile neyi aşmayı planladığınızı” sormak istiyoruz ve haykırıyoruz: “Madımak Katliamı insanlık suçu, verilen karar ise insanlık ayıbıdır.

Uygulamış olduğun ve uygulamaya devam ettiğin anti demokratik uygulamalarla bugünün Yavuz'u olduğunu bir kez daha gösterdin.

Sadece Aleviler ile değil, Türkiye’de tüm farklı inançsal, etnik ve kültürel kimliklerle kavgalı olduğunu sürekli gösterdin. Ve göstermiş olduğun bu anti demokratik uygulamalara rağmen Steiger Awards ödülüne layık görüldün.
Bu ödülü hak edecek en son isim sensin! Bunu bir kez daha buradan haykırıyoruz...

Protesto gösterilerini bilerek bugün bu ödülü almaya gelemedin...

Bugünün Yavuz soyu Tayyip Erdoğan, bilesin ki artık Avrupa sokaklarında elini kolunu sallaya sallaya dolaşamayacaksın.

Bugün buradan bir kez daha sesleniyoruz!

Sadece Avrupa sokaklarını değil Türkiye'yi de sana dar edeceğiz...Ve uygulamış olduğun tüm anti demokratik uygulamalara karşı mücadele edip seni o koltuktan indireceğiz.

Ayağa kalkıyoruz! İnsanlık suçlarında zamanaşımına hayır diyoruz! 1993 yılından beri ısrarla ve inatla devam ettirdiğimiz adalet arayışımızı sürdüreceğiz...”

AABK Genel Başkanı Turgut Öker'in ardından AABK Genel Sekreteri Bülent Ant, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Doğan ve Almanya Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Gökdemir kitleye seslenerek zamanaşımı kararını ve kararın ardından "Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun" diyen TC Başbakan'ı Erdoğan'ı protesto ettiler.
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat da binlere seslendi. Konuşmasında ön plana çıkan vurgular şöyle:

" TC Başbakanı Tayyip Erdoğan;

Yıllarca, yüzyıllarca Anadolu'da Mezopotamya'da insanların dilleriyle, inanaçlarıyla, kültürleriyle, kimlikleriye mücadele ettiniz, şimdi de Alevilerin acılarıyla dalga geçiyorsunuz...

Tarih boyunca Önderlerimiz Hızır Paşalara, Muvaiye'ye, Yavuz'a boyun eğmediler. Bugün onların yolundan giden bizler de sana boyun eğmeyeceğiz.

Almanya'ya gelip Asimilasyon insanlık suçudur diyen Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye gittiğinde sözünden şaşıyor. Kullanmış olduğu tüm erk ile Alevileri asimile etmeye çalışıyor...Bu da onun Avrupa'da çizdiği demokrat kimliğinin ikiyüzlülüğünün göstergesidir...Tarih sizi asla affetmeyecektir!"

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat binlere seslenerek 'Tayyip Erdoğan bugün bu hoşgörü(süzlük) ödülünü almaya gelemediyse bu da sizin dik duruşunuz, mücadeleniz ve davanıza sahip çıkma kararlılığınız sonucu olmuştur' diye konuştu. Yola devam! Yola devam! diye konuşmasını sonlandırdı.

Hüseyin Mat'ın ardından Büyük Almanya Mitingi için Almanya'ya gelen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel bir konuşma yaptı. Selahattin Özel:

" Tayyip Erdoğan'ın tüm anti-demokratik uygulamalarına, hoşgörüden uzak yaklaşımlarına rağmen bugün kendisine verilen hoşgörü ödülünü almaya gelme cesaretini gösterememesinin altında kendisinin katliamcıları koruması, katliamcıların avukatlığını yapması yatmaktadır. Ve Başbakan Erdoğan Avrupa'ya siz bunu düzeltin, ben hoşgörüsüzüm mesajı vermiştir. Bu da Alevilerin kararlı mücadeleniz sonucu olmuştur" diye konuştu.

ABF Genel Başkanı Selahattin Özel yan yana omuz omuza vererek AKP politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Avrupa Dersim Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Kaya ve Yeşiller Partisi Milletvekili Mehmet Kılıç da zamanaşımını ve Tayyip Erdoğan'ı protesto eden konuşmalar yaparak toplanan kitleye seslendiler.

Alman Yeşiller Partisi Federal milletvekili ve partisinin uyum sözcüsü hukukçu Mehmet Kılıç, Erdoğan'a verilmesi beklenen ödülün bugüne kadar bu ödülü almış olanlara karşı büyük bir saygısızlık olacağını belirterek, "Bu ödül Avrupa fikrinin geliştirilmesi ve hoşgörüye verilen katkıdan dolayı verilmektedir. Oysa Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de mirası hiç de iç açıcı değil. Hala gazeteciler hapiste. Bu gazetecilerin hapse girmesi gerektiğini kendisi veriyor. Yani Başbakan Erdoğan hem polis, hem yargıç, hem de savcı. Bu da onun demokrat olmadığını gösteriyor. Sultan gibi karar veriyor" dedi. Dini azınlıkların hakları konusunda da Türkiye'de hiçbir ilerleme olmadığını belirten Kılıç, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye'de Alevilere din derslerinin zorla okutulmasını insan hakları ihlali olarak gördüğünü açıkladı. 10 yıllık dönemde Türkiye demokratikleşmede bir adim öteye gidemedi. Bu ödülün Erdoğan'ın 'Avrupa fikrine sunduğu katkı ve hoşgörüden' dolayı verildiği belirtiliyor. Hoşgörü adına Başbakan bugüne kadar ne yaptı?"

Sivas Katliamı Davası'da firari sanıkların 9'unun Almanya'da yaşadıklarını ve Türkiye'ye iadeleri konusunda Erdoğan'ın en ufak çaba harcamadığını da sözlerine ekleyen Kılıç, "Yolu olan yalnız kalmaz, yolumuz var, yola devam" diye sözlerini bitirdi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan ise binlere yaptığı konuşmasında Alevilerin yıllar boyu yaşadıkları katliamlardan örnekler vererek, "Lanet olsun insanlık suçu işleyenlere" dedi.
Zamanaşımı kararını kınayan Cafer Kaplan Sivas Katliamı Davasının sadece orada hayatını kaybeden 35 kişi ve onların yakınlarının davası olmadığını belirterek "Aleviler var oldukça bu dava bitmeyecek. Bu dava Alevilerin varlık davasıdır" diye konuştu.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg eyalet milletvekili Ali Rıza Şimşek de mitinge katılarak Erdoğan’a “hoşgörü” ödülü verilmesinin utanç verici olduğunu dile getirdi.

Mitingde ayrıca Sivas Katliamı davasının zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesi, Uludere’de Ankara’dan gelen emirle 34 köylünün bombalanarak katledilmesi, Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu görevlilerinin soruşturulmasına izin verilmemesi, daha birkaç hafta önce devlet desteği ile Taksim’de Hocalı Katliamı bahanesi ile ırkçı bir gösteri düzenlendiği ve bu gösteriye İçişleri Bakanı’nın da katıldığı hatırlandığında Başbakan Erdoğan’a “hoşgörü ve tolerans” çerçevesinde ödül verilmesi tam anlamıyla skandal olarak değerlendirildi.

Erdoğan’a madenciler adına ödül verilecek olmasının da başka bir skandal olarak değerlendirildiği mitingde Türkiye'de son 4 yılda Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre 332 madencinin maden kazaları sonucunda yaşamını yitirmesi de hatırlatıldı.

Büyük Alevi Mitingi'nde konuşmalar yapılırken toplanan binlerce kişi "Bu dava burada bitmeyecek, İnsanlık Suçlarında Zamanaşımına hayır, Faşizme Karşı Omuz Omuza, Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

Mitinge Alevi örgütleri ve kurumlarının yanında çeşitli sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve siyasi partiler de katılarak destek sundular.

Bochum'da Stadyumda yapılan protesto mitinginin ardından mitinge katılan ve sayıları yaklaşık olarak elli bini bulan kalabalık kitle, çeşitli pankat, dövizler ve sloganlar eşliğinde Başbakan Erdoğan'a ödülün verileceği yere doğru yürüyüşe geçti.

Uzun bir yürüyüşün ardından Başbakan Erdoğan'a ödülün verileceği yerin yakınında toplanan binler sloganlar eşliğinde zamanaşımı kararını ve Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha protesto ederek bir miting de burada düzenlediler.

İkinci mitingde kitleye seslenen Alevi Gençler Birliği Başkanı Serdar Akın gençler olarak bu davanın dün olduğu gibi bugün de takipçisi olacaklarını ifade ederek Başbakan Erdoğan'a seslendi.

" Bugün olduğu gibi bundan sonra da Almanya'ya her geldiğinde karşında bizi bulacaksın. Başka ülkelerin Başbakanları Londra, Paris vs. gibi kentlere layık görülürken, sen Bochum'a layık görüldün, onu da eline yüzüne bulaştırdın"

Serdar Akın konuşmasını "Türk, Kürt el ele, faşizme güle güle" sloganıyla sonlandırdı. Mitinge katılan binlerce kişi de slogana karşılık verdi.

Serdar Akın'ın ardından bu sefer de kitleye Sivas Katliamında yaşamını yitiren halk ozanı Hasret Gültekin'in eşi Yeter Gültekin seslendi. Yeter Gültekin'in konuşmasında öne çıkan vurgular şöyle;

"Dindar nesil yetiştireceğiz diyenler kindar nesil yetiştirdiler. Bunu da 13 Mart'ta yapılan Sivas Katliamı Davasında vermiş oldukları zamanaşımı kararı ve kararı protesto edenlere kullandıkları şiddet, biber gazları, cop ve tazyikli su ile bir kez daha gösterdiler.

Bir tek kişi bile kalsak bu ışığı söndürmeyeceğiz! Nesimi'nin, Hasret Gültekin'in ezgileriyle, Asaf Koçak'ın 1990'larda çizdiği tek bir kibrit çöpünün aydınlığında boğacağız."

Sivas Katliamında yakınlarını kaybeden analara da seslenen Yeter Gültekin Avrupa'nın ve Türkiye'nin dört bir yanında bu davanın burada bitmeyeceğini ifade eden, adalet çığlıklarına ses veren tüm insanlara bin selam göndererek bu davanın burada bitmeyeceğini, adalet arayışlarını ve hukuk mücadelelerini dün olduğu gibi ısrarla ve inatla bugün de devam ettireceklerini bir kez daha haykırdı.

Yeter Gültekin'in ardından Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, binlere bir kez daha seslendi. Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'nin de dört bir yanında Alevilerin sokağa çıktığına değinen Öker, önümüzdeki günlerde Türkiye'de de bugünkü gibi milyonların katılacağı kitlesel miting ile mücadelelerini devam ettireceklerini ifade etti.

Türkiye'deki Alevilere seslenen Turgut Öker; " Hangi koşul altında olursa olsun, sizin davanız bizim davamızdır. Dün olduğu gibi bugün de davamıza sahip çıkarak ve tüm haksızlıklara karşı mücadelemizi sürdürerek, bir olursak, yan yana gelirsek, birbirimize kenetlenirsek Yavuz'un soyundan gelen Tayyip Erdoğan'ı Yezidin yanına göndeririz" diye konuştu.

Çok kısa bir sürede bu mitingi organize eden, 50 bin kişiyi buraya toplayan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun genç ve dinamik yeni yönetim kurulunu kutlayan Turgut Öker, kendilerini yalnız bırakmayan tüm demokrasi güçlerine, Deniz'lerin, Mahir'lerin ve İbo'ların yoldaşlarına teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Miting Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan Dede'nin mitinge katılanlara davalarına sahip çıktıkları için teşekkür etmesinin ardından okumuş olduğu gülbank ile sona erdi.
Mitinge katılanlar, sloganlar eşliğinde stadyuma doğru gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından dağıldılar.

Aleviler Tek Ses,Tek Yürek Oldu

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
Corumlu (19-03-2012), DEDE KARTAL (19-03-2012), MDENİZ (18-03-2012)
Eski 19-03-2012, 00:15   #4
Dede Admin
DEDE KARTAL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Bulunduğu Yer: BEŞiKTAŞIN OLDUGU HER YER
Mesajlar: 21,377
Tesekkür: 3789
7787 mesajina 236171 kez tesekkür edildi
 DEDE KARTAL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

orada acılan bir pankarta mevlananın bir sözü yazılıymış

kim olursan ol yine gel ama recep tayyip sen gelme

__________________



UYARI:
Paylaştığım Mp3 ve Albümler tanıtım amaçlı olup , indirenler tarafından 24 saat içerisinde silinmelidir.
Aksi bir durumda www.dostunsayfasi.com ve şahsım sorumlu tutulamaz.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi DEDE KARTAL üyemize tesekkür ettiler
Corumlu (19-03-2012), YOL (19-03-2012)
Cevapla

Tags
alevilerden, büyük, miting


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:44 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1