Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar > Etkinlikler
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-07-2011, 14:30   #1
Dost
Sisi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 940
Tesekkür: 1356
683 mesajina 12235 kez tesekkür edildi
 Sisi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Kardeşlik İçin Yürüyeceğiz’

Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, 2 Temmuz’da Madımak olayının yıldönümünde Sivas’ta olacaklarını, 3 Temmuz’da da Çorum’da çeşitli etkinliklerle Çorum olaylarının anısını yaşatacaklarını bildirdi.
siteadi.com - Kardeşlik İçin Yürüyeceğiz’







Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, 2 Temmuz’da Madımak olayının yıldönümünde Sivas’ta olacaklarını, 3 Temmuz’da da Çorum’da çeşitli etkinliklerle Çorum olaylarının anısını yaşatacaklarını bildirdi. Amaçlarının barışa ve kardeşliğe vurgu yapmak olduğunu belirten Aksoy, aynı acıların yeniden yaşanmaması için hadiselerin iyi irdelenmesi ve sorumlularının bulunması gerektiğini ifade etti.
Çorum olayları anma etkinlikleri için hazırlıklar sürüyor. Geçtiğimiz Cuma günü Hacı Bektaş Veli Vakfı’nda köy dernekleri yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi ve etkinliklerde neler yapılacağına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, 2 Temmuz’da Madımak olayının yıldönümünde Sivas’ta olacaklarını, 3 Temmuz’da da Çorum’da çeşitli etkinliklerle Çorum olaylarının anısını yaşatacaklarını bildirdi. Amaçlarının barışa ve kardeşliğe vurgu yapmak olduğunu belirten Aksoy, aynı acıların yeniden yaşanmaması için hadiselerin iyi irdelenmesi ve sorumlularının bulunması gerektiğini ifade etti. 2 Temmuz’da Sivas buluşmasının “Edirne’den Ardahan’a insan zinciri oluşturuyoruz. Haydi el ele” sloganıyla başlatıldığını belirten Aksoy, “33 can. Kimisi nişanlıydı, kimi üniversiteli, kimi doktor, kimi eczacı, mimar, mühendis, öğrenciydi. Anadolulu, Rumelili, Karadenizli, Akdenizli, Ege ve dünyalıydı onlar. Bu utancın son bulması için Madımak Oteli’nin utanç müzesi olmasını istiyoruz. Bu amaçla gideceğiz” dedi.


“ÇORUM OLAYLARININ ACI ANILARI TAZELİĞİNİ KORUYOR”
Çorum Olayları Paneli’ne HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da katılıyor
Çorum olayları 31. yılında anılacak. Alevi Kültür Merkezi, Hacı Bektaş Veli Vakfı Çorum Şubesi, Emek Partisi İl Örgütü, EDP İl Örgütü, Emekli-Sen Çorum Şubesi, KESK Çorum Şubeler Platformu, ADD Çorum Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve çok sayıda köy derneği tarafından ortaklaşa organize edilen Çorum Olaylarının 31. Yılı Anma Etkinlikleri’nin hazırlıkları için toplantı düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Vakfı’nda gerçekleştirilen toplantıya köy derneklerinin temsilcileri katıldı.
Alevi Kültür Merkezi ve Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Nurettin Aksoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2 Temmuz’da Sivas’ta, 3 Temmuz’da da Çorum’da gerçekleştirilecek etkinlikler masaya yatırıldı.
3 Temmuz’da Hacı Bektaş Veli Vakfı ile eski Cumartesi Pazarı’nda toplanılacağını, saat 13.00’de Saat Kulesi’nde kitlesel basın açıklaması yapılacağını belirten Aksoy, saat 14.30’da da Devlet Tiyatrosu Salonu’nda Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker, Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. N. İlker Ertuğrul’un konuşmacı olacakları bir panel düzenleneceğini bildirdi.
Nurettin Aksoy, saat 18.00’de de Hacı Bektaş Veli Vakfı’nda müzik ve dinleti olacağını, can yemeği verileceğini duyurdu. Geceye sanatçı olarak Taner Özdemir, Gönül Kahraman, Nergiz Ay ve Grup Anadolu Kervanı katılacak.

__________________
*********************************
Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır.

Goethe
*********************************
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Sisi üyemize tesekkür ettiler
IZA (01-07-2011)
Cevapla

Tags
için, kardeslik, kardeşlik, İçin, yürüyeceğiz’, yürüyecegiz’


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:21 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1