Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Gülelim Eglenelim > Fikralar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 26-12-2007, 18:28   #1
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Dec 2007
Bulunduğu Yer: çorum
Mesajlar: 62
Tesekkür: 0
4 mesajina 5 kez tesekkür edildi
 kötü hedef isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Cool gerçek şakalar..

Sene 1982-83 Yer Samsun ili Alaçam ilcesi Çamalan Köyü.... Aylardan Temmuz bilemedin Ağustos.Gecenin bir karanlığında Dağdan gelen koyunlar tama (Koyun ağılının yerel ismi tamdır.) girerler.Tabii koyunların sütten kesilmemesi icin sağılması gerekmektedir.Rahmetli dedem iki gelinini (kulaklar cınlasın -yengemler) koyunları sağmak için ağıla gitmeye ikna edemiyor.O zamanlar ne elektrik ne telefon yokluk zamanı... biri der o gitsin ..diğeri der o gitsin ben derim hadi biriniz gelinde ben yardım edeyim sağalım şu koyunları olurdu olmazdı...Bu arada babannem onun kulakları iki üç defa cınlasın coban köpeğine (Hiç unutmam adı Alaş'tı Tüyleri adına yaraşır şekilde beyaza yakın alaydı) yalını veriyor biryandan da gelinlere söyleniyordu.Neyse bunlar razı oldular.Koyun sağma işlemi şöyle yapılıyordu:
siteadi.com - gerçek şakalar..
Biri koyunu tutar diğeri hayvanı bacaklarından tutup oturduğu yerden hayvanı sağar.Her şey cok basittir.Hava karanlık ancak ay cıkmış elimde tuttuğum fenere inat ortalığı aydınlatıyor.Burada koyunlar bir bir sağılıyor ancak süt az geliyor hayvancıklardan. Sağma işini yapan yengemde habire söyleniyor.Tabii cocukluk bu ya bende kızıyorum.Kimin aklına gelir ki Alaşın yalını bitirip koyunun icinde yatacağı...Normalde o köpeğin değil yanına yaklaşmak hele koyunla beraber olmak.neyse sağma işi cabuk bitsin diye bende koyunu yakalayayım dedim .Ve Yerde yatan Alaşı boynundaki civili tasmadan tutarak yavaşca kaldırdım .Yengem Elindeki koyunun sağma işi bitince bende alaşın tasmasından tutup ters cevire1rek arka bacaklarını yengemin önüne sürdüm.bu da önünde hayvana koyun olduğu zannıyla sağmak için kuvvetlice bıngılarını sıktı. Havyan can havliyle Buna Döner nefes nefese ağzından cıkan buhar salya ..... tam kadıncağızın yüzünde Hayvan yengemi tanımışmıdır tanımamış mıdıır.. bilmem ama elinden bir şey geleceğini zannetmiyorum.

Bir kere hayalarını mengene gibi ellere kaptırmanın acısı vardır kan dolan gözlerinde. ve kadının urbalarına dişlerini gecirmesiyle onu sürükleyip fırlatması dişlerini etine gecirmeye calışması ev ahalisini aşağı inmesi ve hayvanın ağzından kadını almaları hepsi üç- beş saniye ya var ya yok. Ne geceydi ama yengem ağlar dedem kızar bende cocukluk bu ya kıs kıs gülerdim.


işte bu

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gerçek, şakalar


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:02 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1