Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 12-06-2007, 14:35   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı ABD'ye İncirlik hizmeti aksatılmıyor

İki uçağı sınır ihlali yaptığı için ABD'ye nota verilmesinden birkaç gün sonra İncirlik Üssü'nün iznini uzatan kararname kaleme alındı Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İncirlik Üssü'nden lojistik amaçlı yararlanma iznini bir yıl uzatan kararname taslağını hükümete gönderdi. Taslağın, Türkiye'nin iki Amerikan F16'sının Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD'ye yazılı nota vermesinden birkaç gün sonra kaleme alınması dikkati çekti.
siteadi.com - ABD'ye İncirlik hizmeti aksatılmıyor
Dışişleri kaynakları, İncirlik Üssü'nün ABD'nin Irak'taki operasyonları kapsamında lojistik amaçlı kullanımı için verilen iznin uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu karar taslağının, geçen hafta hükümete iletildiğini bildirdi. 2003'ten beri verilen izin, "Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenecek ilkeler ve usuller ile tespit edilecek liman, havaalanı ve üslerin, BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarında öngörülen amaçlar doğrultusunda, dost ve müttefik ülkelerce, askeri malzeme/teçhizat ve personel nakli de dahil lojistik destek maksadıyla kullanılmasına" imkân tanıyor.
160 milyon dolar tasarruf ABD'nin 2006 terörizmle mücadele raporunda, İncirlik'in kullanımının Washington yönetimine sağladığı yararlar şöyle ifade edildi:

"Irak'taki ABD güçlerinin ihtiyacı olan hava kargosunun yüzde 60'ı İncirlik üzerinden ulaştırılıyor. İncirlik'in silah haricindeki malzeme için lojistik merkez haline getirilmesiyle, eskiden Almanya'dan 9-10 uçakla yaptığımız nakliyeyi şimdi İncirlik üzerinden 6 adet C-17 ile gerçekleştirebiliyoruz. Bu yılda yaklaşık 160 milyon dolar tasarruf sağlıyor."

Üssün kullanım iznini uzatma kararının, Türkiye'nin hava sahasının ihlali nedeniyle ABD'ye 29 Mayıs'ta yazılı nota vermesinden kısa süre sonra gündeme gelmesi dikkati çekti. Dışişleri, Irak'ta konuşlu 2 ABD F-16 savaş uçağının 24 Mayıs'ta Türk hava sahasını ihlal ettiğini internet sitesinden duyuran Genelkurmay'ın bilgilendirmesi doğrultusunda ABD'ye yazılı nota vererek olayın tekrar etmemesini istemişti. ABD Büyükelçiliği de ihlallerin pilot hatası olduğunu açıklayarak özür dilemişti. Dışişleri kaynakları, ihlaller ile sadece lojistik amaçlı verilen izin arasında bir bağlantı olmadığını, taslağın da her yıl yenilenen rutin iznin aynısı olduğunu kaydetti. F16'lara eğitim izni

ABD, Irak'taki birliklerinin ihtiyaçlarını karşıladığı lojistik kullanımla sınırlı bu iznin yanı sıra, ocak ayının başında sağlanan mutabakat çerçevesinde F-16 filolarını 6-8 haftalık eğitimler için yeniden İncirlik'te konuşlandırmaya başlamıştı.

ABD'nin 1955'ten bu yana kullandığı İncirlik'te konuşlanan F16 uçakları, 1991-2003 arasında Kuzey Irak üzerinde oluşturulan Saddam Hüseyin yönetimine yasak bölgeyi denetleme görevi icra etmişti. Uçaklar, Mart 2003'teki tezkerenin TBMM'den geçmemesi ve ABD'nin Irak'ı işgali sonrasında misyonlarını tamamladıkları gerekçesiyle Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmıştı. 4 yıl aradan sonra ABD'nin eğitim amaçlı olarak üsse yeniden F16 konuşlandırma talepleri, bu uçakların yapacakları eğitim ve tüm uçuş planlarını önceden Türk makamlarına deklare etmeleri koşuluyla kabul edilmişti.

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
abdye, aksatılmıyor, hizmeti, İncirlik

Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş arama yap
Modları Göster

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:13 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1