Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 12-09-2007, 21:02   #1
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Nov 2006
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 aresche isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Hacker'lar ceza sildi

11/09/2007 Hacker'lar ceza sildi
siteadi.com - Hacker'lar ceza sildi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'na ait internet sitesine sızan bir grup hackerın online sistemdeki tüm trafik cezalarını sildiği iddia ediliyor. Askerlerin, 12 Eylül 1980'de darbeyle yönetime el koymasının 27. yılına girilmesi dolayısıyla yapıldığını öğrendiğimiz internet saldırısının arkasında Türk internet dünyasının "solcu hackerlerı"nın bulunduğu tahmin ediliyor.
HALKTAN YANA BİLİŞİM
Kendilerine Redhack (Red Hackers Association - Kızıl Hackerler Birliği) adını veren grup, kuruldukları 1997'den bugüne kadar gerçekleştirdikleri tüm eylemlerinde devrimcilerle dayanışmanın önemine dikkat çektiklerini, demokrat, yurtsever ve halktan yana mücadele veren hiçbir siteyi hack-lemediklerini, halktan yana bir bilişim düzeni anlayışını savunduklarını dönemsel olarak kamuoyuna yaptıkları açıklamalarında belirtiyorlar.
KAMUOYUNDAN GİZLENDİ
Bu yıl 162. yıldönümünü kutlayan İstanbul polisine karşı ciddi bir darbe olarak görülen bu sanal eylemin yaklaşık 1 saat sürdüğü, tüm Türkiye'den internete girilerek kontrol edilebilen trafik cezaları bilgilerinin (dataların) yok olmasıyla sonuçlanmasının emniyet bilgi işlem dairesinin başını bir süre ağrıtacağa benziyor.
Ortalama ziyaretçi sayısının günlük olarak 75 bini bulduğu öğrenilen İstanbul Emniyet'inin resmi internet sitesine yönelik eyleme dair bilgilerin hala kamuoyundan gizli tutulduğu fark edilirken, Redhack grubunun saldırının detaylarına ilişkin açıklamasını 12 Eylül'ün yıldönümünde (yarın) yapması bekleniyor.
YASALAR NE DİYOR?
1 Haziran 2005'de yürürlüğe giren bilişim suçları, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Topluma Karşı Suçlar" kapsamı altında değerlendiriliyor. Suça ilişkin yasada 4 madde bulunuyor. "Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması", "Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme", "Tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbiri uygulanması" ve "Bilişim sistemine girme" alt başlıkları adı altındaki yasa maddelerinden Redhack'ın yaptığı sanal saldırıya denk düşen ceza ise şöyle; "Madde 243 - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir" "(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" "MADDE 244 - (2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır"
* * *
Redhack nedir, kimdir, neyi amaçlar?
Tüzüğü incelendiğinde çeşitli milliyetlerden Türkiye ve dünya proletaryasının ve ezilen halkların teknolojik alandaki saldırı, savunma, araştırma-inceleme ve geliştirme gücü olarak kendilerini tarif eden grup, bilişim ve iletişim sektöründe çalışan işçiler ve bu alandaki uzman kişilerden oluşmakta. Redhack kendisine rehberlik eden felsefi anlayışı "ezilenlerin ve dünya halklarının ortak ideolojik tutumu olarak yüzyıllardır varolan marksist diyalektiğin bilişim sektörüne yorumlanmasında başka bir şey değildir" kelimeleriyle ifadelendiriyor.
Tam on yıl önce 1997 yılı Mayıs ayında kurulduklarının belirtildiği tüzükte tüm eylem ve çalışmalarında bugün için Türkiyeli bilişim ve iletişim sektörü çalışanı işçilerin bulunduğu açıklanıyor.
KAMULAŞTIRMA EYLEMLERİ
Redhack on yıldır sürdüğü eylem ve saldırılarında genellikle devlet kurumlarını hedef alırken bu kurumlar içerisinden de en çok il emniyet müdürlüğüne bağlı resmi internet sitelerine musallat oluyor. Bu sanal eylem ve saldırılarında kullanılmak üzere temin ettikleri bilişim ve iletişim araçlarını ve üs olarak kullandıkları mekânların kiralarını karşılama yöntemi ise şöyle tarif ediyorlar; "Redhack ve üyeleri gelirlerini esasta illegal olmak üzere, devrimci duruşun rehberlik ettiği bir şekilde yeteneklerinden yararlanarak elde eder. Diğer yöntemleri yadsımamak, kullanabilmek kaydıyla, kamulaştırmayı esas alır"






http://birgun.net/bolum-56-haber-48938.html

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 13-09-2007, 09:05   #2
    Dost
    tufan - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Aug 2007
    Bulunduğu Yer: Ankara
    Yaş: 43
    Mesajlar: 730
    Tesekkür: 0
    14 mesajina 47 kez tesekkür edildi
     tufan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    yüreğine sağlık dostum güzel haberdi
    yafff aranızda bilen varsa yerlerini benmde birkaç yani toplamda bi 10 adetcik trafik borcum var hala bekliyorum gelmelerini iki ayda bir eve bir trafik cezam geliyor bilen varsa bi söylesin benide yaff

    __________________
    Bir insanı bir yere kapatmak suçtur ama
    kapattıgınız bir suçluysa, bu bir cezadır.
    Yani aslında her ceza biraz da suçtur ve
    her suç aynı zamanda ceza!
    .................................................. ...............................


    Aşkları da devralır mı
    kalp nakli yaptıranlar?


    Yılmaz Erdoğan

    http://www.dostunsayfasi.net/image.php?type=sigpic&userid=10995&dateline=119934  7940
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 13-09-2007, 10:55   #3
    Dost
    mnoocalan - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Dec 2006
    Bulunduğu Yer: ANKARA
    Yaş: 48
    Mesajlar: 4,240
    Tesekkür: 87
    113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
     mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    vay be adamlara bak sen

    __________________
    Kayıp kentin güzel insanı
    Rüzgar esermi sizin oralarda?
    Ve
    Umut türküsü söylenirmi
    Sevda misali?
    Yada buradan sesimiz duyulurmu
    Bir SELAM desek dosta...
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    ceza, hackerlar, sildi


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:43 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1