Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 17-11-2007, 17:31   #1
Dost
ICEEE - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 39
Mesajlar: 678
Tesekkür: 11
31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
 ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Silah sesleri arasında cehaletle savaşıyorlar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhtemel sınır ötesi operasyon hazırlıklarının bütün hızıyla devam ettiği Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca'nın Narlı Köyü'nde eğitim veren biri sınıf, diğeri ana sınıfı öğretmeni iki kadın, terör olaylarından dolayı tedirgin olduklarını, ancak, korkmadıklarını söyledi. 2006'da Pamukkale Üniversitesi'nden mezun olan emekli memur kızı Özgül Özkan , memleketi Ankara'dan korku ile geldiği Çukurca'da, bütün olumsuzluklara rağmen kendini çocuklara ve eğitime adadı. Aynı zamanda okul müdireliğini de yürüten Özgül Özkan, okulda Hakkarili Felek Duman isimli sözleşmeli öğretmeni ile çalışıyor.
siteadi.com - Silah sesleri arasında cehaletle savaşıyorlar


HAKKÂRİ -İHA- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde görev yapan iki kadın öğretmen, oluşan gergin ortama aldırmadan sınırın sıfır noktasında eğitime devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından olası sınır ötesi operasyon hazırlıklarının bütün hızıyla devam ettiği Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca'nın Narlı Köyü'nde eğitim veren biri sınıf, diğeri ana sınıfı öğretmeni iki kadın, bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı tedirgin olduklarını ancak korkmadıklarını söyledi.
1991 yılında yaşanan terör olayları nedeniyle boşaltılan ve 1994 yılında tekrar geri dönüş yapan köylülerin çocukları için yaptırılan Narlı Köyü İlköğretim Okulu binası, 2006 Eylül ayında faaliyete girdi. Birleştirilmiş tek derslikli okulun şu anda ana sınıfı ile birlikte toplam 24 öğrencisi bulunuyor.
2006 yılında Pamukkale Üniversitesi'nden mezun olan emekli memur kızı Özgül Özkan, memleketi Ankara'dan korku ile geldiği Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bütün olumsuzluklara rağmen kendini çocuklara ve eğitime adadı. İlk görev yeri olan Çukurca'nın Çığlı köyünde bir yıl çalıştıktan sonra Narlı Köyü İlköğretim Okulu'na atanan 23 yaşındaki Özgül öğretmen, köydeki ilk asil öğretmen unvanını da taşıyor.
Doğu Anadolu insanının misafirperverliği karşısında duygulandığını belirten Özgül öğretmen, "Bizim bayrağımızın dalgalandığı her yerde seve seve görev yaparım" dedi. Bölgede yaşanan olayların batıya farklı şekilde yansıtıldığını dile getiren Özgül öğretmen, en büyük sıkıntılarının akrabalarının savaşın içinde görev yapıyormuş hissine kapılması olduğunu söyledi. Sınıf öğretmenliği ve aynı zamanda okul müdireliğini yürüten Özgül Özkan, okulda Hakkarili olan Felek Duman isimli sözleşmeli ana sınıf öğretmeni ile
birlikte çalışıyor. Hedeflerinin öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu ifade eden Özgül öğretmen, ne kadar olay olursa olsun işini en iyi şekilde yapmanın derdinde olduğunu belirterek yaşananların işe bakış açısını ve çalışma azmini kıramayacağını söyledi.
Kimsenin görev yapmak istemediği Çukurca ilçesinde gönüllü olarak görevlerini sürdüren iki kadın öğretmenden biri okul lojmanında, diğeri ise köyde kendisi için hazırlanan bir evde misafir olarak kalıyor. Büyük zorluklar altında en iyi şekilde çocukları eğitmeye çalışan sözleşmeli ana sınıfı öğretmeni Felek Duman, kadrosu Hakkari merkezde olmasına rağmen gönüllü olarak Çukurca ilçesine geldiğini söyledi. Felek öğretmen, bölgede yaşanan eğitim sorunlarının tamamen sona ermesi için meslektaşlarına
seslenerek Çukurca gibi ilçelere deneyimli öğretmenlerin gelmesi gerektiğini söyledi.
Öğretmenler, bölgede tüm olumsuzluklara rağmen çalışmanın çok güzel olduğunu ve bütün meslektaşlarının aynı hassasiyeti göstermeleri gerektiği mesajını verdi.
ABDULKERİM KANTARCIOĞLU - NEVZAT TAŞ

  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2007, 20:55   #2
Dost
ICEEE - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 39
Mesajlar: 678
Tesekkür: 11
31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
 ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bu arada bi itirafta bulunayım özgül benim amca kızı

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
arasında, cehaletle, savaşıyorlar, sesleri, silah


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:46 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1