Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 26-11-2006, 17:49   #1
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı DİKKAT! Kontör tuzağına düşmeyin!

Logo, melodi servisleri tuzak mesajlarla milyonlarca kontör çalıyor. Aboneli hat sahipleri farkında olmadan bu sitelere abone yapılıyor.
siteadi.com - DİKKAT! Kontör tuzağına düşmeyin! Logo, melodi servisleri tuzak mesajlarla milyonlarca kontör çalıyor.
Cep telefonu kullanıcılarına atılan tuzak mesajlarla cep telefonu abonelerinin milyonlarca kontörü çalınıyor.

Dito mito, vibramobil, cepmaster, smsnet, resimmelodi, pixofun, logizmo gibi logo, melodi servisleri adı altında faaliyet gösteren dolandırıcılar farkında olmadan binlerce kişinin milyonlarca kontörünü hortumluyor.

Birçok cep telefonu kullanıcısı farkında bile olmadan herhangi bir sözleşme ya da yazılı bir belge olmadan bu sitelere atılan tuzak mesajlarla abone yapılıyor.

Halk arasında sürekli olarak bu tür şikayetler konuşulurken, Türkiye'de bilişim dolandırıcılık yöntemlerinin tam olarak halk tarafından bilinmemesi bu dolandırıcılık yöntemini kamuoyunun gündemine getirmiyor.

Cep telefonu abonelerine atılan mesajlar abone tarafından okunduğunda kontörlü hatlarda 40 kontör giderken, faturalı hatlarda mesajın okunması ile birlikte abone farkında olmadan mesajı atan logo, melodi sitesine üye oluyor.

Aboneli hat sahipleri farkında olmadan bu sitelere abone yapılıyor. Abone mesaj atmasa bile logo melodi servisine 3 lira 177 YKR artı KDV ücret faturalara yansıyor. Bu firmaların farkında olmadan her aboneden 3 günde bir bu parayı faturalandırdıkları gözleniyor.



Birçok abonenin dikkat etmemesi nedeni ile her ay abonelerden haksız yere para tahsil ediliyor. Abone yüksek gelen faturaları fark ederek cep telefonu şirketini arayarak durumu araştırdığında farkında bile olmadan logo melodi sitesine abone yapıldığını fark ediyor. Birçok abone ise ya detaylı faturayı incelemediği yada yüksek fatura ödediği için durumu fark etmeyince dolandırıcılar milyonlarca kontör ücretini ceplerine indiriyor.

Kendisine böyle bilmediği bir siteden sitesinden mesaj geldiğini anlatan Turkcell abonesi Ü.P., "Mesajın ne olduğunu bilmeden ret ettim. Ancak cep telefonum kilitlendi. Bunun üzerine bataryamı çıkararak ancak telefonumu tekrar çalıştırabildim. Bu olayın ardından hiç ödemediğim kadar yüksek bir miktar fatura ödedim. Fatura detaylarını kontrol ettiğimde ise her güç günde bir benim Cep Master sitesine mesaj attığım gözüküyor. Bu faturanın da torunumun oyun oynadığını zannettiğim için önemsemedim. Fakat geçen aylarda cep telefonu ile görüşme yapmadığım halde yüksek faturalar gelmeye başladı. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradığımda Cep Master diye bir siteye üye olduğunu belirterek bana iptal edebileceğim bir telefon numarası verdiler. Bunun üzerine firmanın telefonunu arayarak ne zaman bile olduğumu bilmediğim herhangi gibi bir sözleşme yapmadığım üyeliğimi iptal etmelerini söyledim. Tabi ben ne zaman abone olduğumu bilmedim Cep Master isimli siteye bir sürü ücret ödedim." dedi.

Veysel Bozkurt isimli bir hazır kart abonesinin başına gelen ise kontörlü hatlardaki dolandırıcılığı ortaya koyuyor. Dito mito denen bir siteden kendine mesaj atıldığını ve bu mesajı okuduğu anda 40 kontörünün gittiğini anlatıyor.

Yaşadığı olaydan sonra durumu arkadaşları ile konuştuğunu ve birçok arkadaşının başına aynı olayın geldiğini anlatan Bozkurt,"Bir mesaj geldiği zaman bunu okumadan anlayamazsınız. Bende mesajı okuduğum anda kontörlerim gitti. Arkadaşlarım bu durumu önlemek için cep telefonunun mesaj servisinde ayar yapmamı tasfiye etti." dedi.

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dİkkat, düşmeyin, kontör, tuzağına


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:28 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1