Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 22-01-2009, 19:14   #1
Dost
ICEEE - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 39
Mesajlar: 678
Tesekkür: 11
31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
 ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı CHP, İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nda karar kıldı

YEREL seçimlerde CHP'nin İstanbul'dan kimi aday göstereceği büyük merak konusuydu. Sonuçta parti, art arda açıkladığı yolsuzluk dosyalarıyla ön plana çıkan Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nda karar kıldı.
siteadi.com - CHP, İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nda karar kıldı
CHP'nin, yerel seçimlerde kimi belediye başkan adayı göstereceği aylardır merak konusu olan İstanbul'da CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu isminde karar kılındı.
İstanbul'da yapılan ankette 1. sırayı alan Kılıçdaroğlu, son dönemlerde açıkladığı yolsuzluk dosyalarıyla öne çıkmıştı. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) son günlerde sürekli aday belirleme toplantıları yaptı. Önceki gün 20 ilin adayını daha belirleyerek isimlerin belirlendiği il sayısını 68'e çıkaran CHP MYK, dünkü toplantısında nihai kararı alarak Kılıçdaroğlu üzerinde uzlaştı. Resmi açıklamanın bugün gerçekleştirilecek PM toplantısı sonrasında yapılması bekleniyor.

Programını yarıda kesti
CHP adaylarının tanıtım toplantısı için dün Bilecik'te bulunan Kılıçdaroğlu, öğleden sonra Genel Merkez'den kendisine telefonla haber verilmesi üzerine programını keserek Ankara'ya doğru yola çıktı. DHA'nın haberine göre Kılıçdaroğlu yanında bulunanlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını kastederek "Bana görev veriliyor" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bana herhangi bir resmi bir şey gelmedi. Sadece Ankara’ya çağırıldım. O programlarımı iptal ettim" demekle yetindi. Kılıçdaroğlu'nun aday olması için milletvekilleğinden ayrılması gerekmiyor.

AKP'lileri yerinden etti
Kılıçdaroğlu, son dönemde AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat ve Şaban Dişli'nin Genel Başkan Yardımcılıklarından ayrılmalarına yol açacak gelişmelerin fitilini ateşlemesiyle akıllarda yer etti. Fırat ile TBMM'de tarihi düello diye nitelenen tartışma programına çıkan Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in doğal gaz sayıcı alımında usulsüzlük yaptığını da öne sürdü. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından Başkent Gaz A.Ş. vatandaşlara ödeme yaptı.

Uzun yıllar bürokrattı
Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948'de Tunceli Nazimiye'de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitiren Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, Bağ-Kur Genel Müdürü, SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Kılıçdaroğlu’nun, değişik gazete ve dergilerde çok sayıda makalesinin yanı sıra üç kitabı da bulunuyor. Ekonomik Trend Dergisi tarafından verilen "Yılın Bürokratı" ödülünü alan Kılıçdaroğlu, orta Düzeyde Fransızca biliyor. Evli olan Kılıçdaroğlu’nun 3 çocuğu bulunuyor.

milliyet

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 23-01-2009, 00:14   #2
    Dost
    MaViRuMuZ - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Feb 2008
    Bulunduğu Yer: AnKaRa
    Mesajlar: 217
    Tesekkür: 34
    44 mesajina 81 kez tesekkür edildi
     MaViRuMuZ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    hayırlı olsun ne diyelim

    __________________
    Sevginin ışığı yolunuzu aydınlatsın

    Seni Nasıl Unutsun Bedenim...
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    chp, karar, kıldı, kılıçdaroğlunda, İstanbulda


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:26 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1