Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 13-05-2009, 19:59   #1
Can Dost
Corumlu - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Bulunduğu Yer: BELCIKA
Yaş: 51
Mesajlar: 3,426
Tesekkür: 1634
731 mesajina 15079 kez tesekkür edildi
 Corumlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Alevi" raporuna sert tepki


siteadi.com - Alevi" raporuna sert tepki AKP'li İbrahim Yiğit Ergenekon iddianamesinde yer alan ve Veli Küçük'ün bilgisayarından çıkan Ergenekon sanığı Ümit Oğuztan'ın Alevi raporuna sert tepki gösterdi. Rapordaki iddiaları deli saçması olarak nitelendiren Yiğit "Alevilerin Yahudilerin kayıp kabilesi olduğunu ortaya sürenler, tarihi okumaktan yoksun, inançlara saygısı olmayan birer zavallıdırlar" dedi.




Ankara- AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Ergenekon iddianamesindeki Veli Küçük'ün bilgisayarından çıkan Ergenekon sanığı Ümit Oğuztan'ın 29 Mayıs 2000 tarihli Alevi raporuna tepki gösterdi.

Raporda Alevi toplumuna yönelik akla hayale sığmayacak, birlik ve beraberliğe kast eden ifadeler yer aldığını kaydeden Yiğit, "Alevi toplumunun kökeninden başlayan iftira silsilesi en son Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatına kastedilmesine kadar sürdürülmüştür" dedi.

Medyaya yansıyan raporda, Aleviliğin kökenleri hakkında çeşitli iddialarda bulunulduğunu belirten Yiğit şöyle konuştu:
"Bin 400 yıllık geçmişi olan Alevilik, Tevrat'ta Kayıp Kabile olarak da anılan 13. Kabile olarak tanımlanmıştır. Ehl-i Beyt soyundan gelen Alevilik hangi mantıkla 13. kabileye bağlanmış anlamak mümkün değil. Musevi inancına saygımız sonsuz ancak Alevi inancıyla Musevi inancını birbirine benzetmek için gösterilen çaba boştur. Alevileri, dedelerinin kıyafetiyle, saç ve sakal şekilleriyle, ahlaki değerleriyle Musevileri benzeştirmek tamamen mantık dışıdır."



"Alevilere iftira atılıyor"

Aleviliğin kökenlerinin Hazreti Muhammed'in soyundan, amcasının oğlu ve damadı Hazreti Ali'nin soyundan geldiğini bilmek için sadece okumanın yeterli olduğunu söyleyen Yiğit, Aleviliği İslam dışı göstererek, tarihteki kötü olayları Alevilere mal ederek nifak tohumlarının yeniden Türkiye'ye ekilmeye çalışıldığını savundu. Yiğit şunları kaydetti:

"Anadolu'da Alevi-Sünni ayrımı olmaksızın tüm insanların kalbine taht kuran iki gönül insanı Mevlana ve Hacı Bektaş Veli'yi mason olmakla suçlayacak kadar gözleri dönmüş bu insanların neye hizmet ettikleri açıkça görülmektedir. Bu belgede atılan itiraflar ve ayna dava sürecinde daha önce Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç'e yönelik suikast planlarının yine aynı davanın bir sanığının evinden çıkması, bu konunun üzerinde derin düşünülmesi gerektiğinin göstergesidir. Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi olaylarını gerçekleştiren eller yeni planlarını bu belge ile yazıya dökmüşlerdir."




http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=56428

Benzer Konular
__________________
Nedenki Bu amaçsız yaratilis, yokolacaksa bir gün her yaratılmış ?

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
alevi, raporuna, sert, tepki


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:15 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1