Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 09-06-2009, 09:40   #1
Dost
pınar09 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Yaş: 37
Mesajlar: 3,610
Tesekkür: 201
173 mesajina 805 kez tesekkür edildi
 pınar09 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Açıköğretim polis ve jandarma kitapçıklarında gerici, kadın düşmanı sorular

Anlatacağım şeylerin konuyla direk bağlantısı yok ama başımdan geçti bizzat.
siteadi.com - Açıköğretim polis ve jandarma kitapçıklarında gerici, kadın düşmanı sorular Geçen hafta değil, ondan önceki hafta ben de girmiştim açıköğretim sınavlarına, ama benim bunlarınkiyle aynı değil tabi, bölümüm kamu yönetimi. Hiçbir sınavda bu şekilde karşılaşmamıştım bu sefer ilk defa karşılaştım.

Olay(lar)sa şu; normal olarak bina girişinde arıyorlar, açık olan öğrencileri aramaktan afedersiniz bir soymadıkları eksikti; fakat kapalı öğrencilerin formalite icabı çantalarına sadece, bir gözüne baktılar, elleriyle yoklamadılar bile herhangi bir alet, cep telofonu var mı diye... Sonra sırtlarından sıvazlayarak geçebilirsin dediler. Sıra bana geldiğinde o suratsız polis kadın çantamın aramadık yerini bırakmadı, cep aradı kıyafetimde, gülerek dedim "gizli cebim yok, bir ihbar falan mı aldınız, üzerimde etek var ve cebin olmadığı da o kadar aramayı gerektirmeyecek kadar ortada dedim. Kadın şöyle bi baktı suratıma, "bizim görevimiz, aramak zorundayız" dedi. "O zaman görevinizi tam yapmıyorsunuz dedim, diğer bayanı aramadınız o kadar, ki onda gizli cebin olması daha olası" dedim. Bi bay da oradan aynen katılıyorum arkadaşa diye destek çıktı bana. Kadın konunun üstünü örtmek için sertçe "geçebilrsin" dedi, ben yine gamsız tavrımla sırıtarak "oldu, teşekkürler" dedim.

Her neyse girdim sınıfma, tc kimlik no, kitapçık türü vs,...boş alanları doldurdum kağıdımda, beklemekteyim. Sınav 9'da başlayacak, 2-3 dakika kaldı başlamasına... Bir bayan geldi, yine kapalı... Görevliyle fısıldaştılar ve sırasını buldu oturdu, ben bekliyorum ne zaman çıkaracak türbanını diye, ama sınav başlama zili başladı, kız hala çıkmadı dışarı... Ben de sessizce görevliye dedim "türbanlı girmek serbest mi?" Adam kem küm etti; "sınavın başlamasına çok az süre kalmıştı, o yüzden geç kalmasın diye,..." vs, zırvaladı. Peki ama dedim sınav 9 da başlıyor ve 9:15' kadar geç kalma serbest, 9:15'ten sonra alınmıyor öğrenciler..." Adam bişey demedi ve gitti bayanın yanına fısıldadı, dışarı çıktı ve başı açık şekilde girdi içeri. Sonrası mı gözcü adam ha bire yanımdaydı, kimliğime baktı durdu...İçimden dedim, hay çenen tutulsun Pınar, ne gün ama hee, ben böyle sınavın daa...vs, vs," Gerçekten şaka gibi birgündü, resmen yobazların içine düşmüştüm. Normalde karışmazdım ama damarım tuttu o gün işte. Bakalım sınavım güzel geçti ama, herhangi bir oynama yapıp, kötü almamı sağlamazsa o adam. Ha bire yanımdaydı, bıyık tipi de bu yobazların bıyık tiplerindendi. Aman nolursa olsun çok da tındı, ben diyeceğimi dedimya içim rahat.

İşte aşağıdaki olay da tolerans isteyen uşakların, maşaların manzaraları. Eeee ne de olsa arkaları sağlam. Sorular da tam onlara göre, yemleniyorlar ne güzel. Ben onlara bişey diyemiyorum, çünkü sonuçta onlar uşak, üstleri varya arkalarında, korkuları olmaması gayet normal. Ben bu hale gelip de suskun olmalara kızıyorum.
Sevgilerimle...

Alıntı:
Bu yıl yapılan Açıköğretim sınavına hem sorular hem de polis ve jandarmanın yükselmek için girdiği oturumlar damgasını vurdu. Eğitim Sen'li öğretmenler görev aldıkları sınav oturumlarında polis ve jandarma kitapçıklarında sorulan soruların, gerici ve kadın düşmanı niteliğini ortaya çıkardılar. Eğitim-Sen’li öğretmenler yetkilileri göreve çağırıyor.

Polisin ve jandarmanın yükselmek için girdiği sınavlarda gösterdikleri rahat ve mevzuatı hiçe sayan
Tavırları, görevli öğretmenleri çileden çıkarırken, sınavlar boyunca hiçbir sınav yasağına uymadılar. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu’nda görev alan Eğitim Sen’li öğretmenlerin verdiği bilgilere göre;

Sınav gözetmenlerinin sınıfta kimlik yoklamasına bile “ya biz polisiz niye kimlik soruyorsunuz”, “bize soruların cevaplarını söyleyin” gibi bir dizi sorun çıkaran emniyet mensupları durumu daha da abartarak birbirleriyle konuşarak gözetmenlerin uyarılarını yok saydılar.
Gözetmenlerin defalarca uyarılarına rağmen, özellikle kadın gözetmenleri hiçbir şekilde ciddiye almayan emniyet mensupları görevlileri tehdit ettiler. Cep telefonlarını da görevlilere vermedikleri gibi sınav esnasında cep telefonlarıyla görüştüler.

Sınavda başka bir sınıfta salon başkanına sorusuna cevap vermediği için tehditler savuran polis daha da ileri giderek “cevapları vereceksin, yoksa çıkışta görüşürüz” diyerek üstüne yürüdü. Tartışma bina sorumlusu ve bina da görevli olan polislerin gelmesi ile son buldu. Bir kısım polis ise yasak olduğu halde sınav soluna silahı ile girmekten çekinmedi. Polisin bu tutumları karşısında özellikle tehdit edilen salon başkanı tutanak tuttu.

İşte Fetullahçı, gerici emniyet kadroları için hazırlanmış sorular

Açıköğretim B kitapçığı 2009 yıl sonu 3.oturum Polis Meslek Eğitimi ve Jandarma Meslek Eğitimi kitapçığında Eğitim-Sen’li görevli öğretmen tarafından saptanan iki soru:

17.soru :
Evli erkeğe “boynuzlu” denmesi durumda, eşine karşı ne tür bir suç işlenmiş olur?
a- gıyapta hakaret
b- sövme
c- huzurda hakaret
d- geçitli hakaret
e- dolayısıyla hakaret

28.soru :
Aşağıdakilerden hangisi "kadına özgü" bir davranış olarak kabul edilir?
a-çok bilmişlik
b-baskıcılık
c-konuşkanlık
d-mantıksal düşünme
e-kendine güvenme

Sendika.org


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
açıköğretim, düşmanı, gerici, jandarma, kadın, kitapçıklarında, polis, sorular


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:30 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1