Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Güncel Olaylar (http://www.dostunsayfasi.com/guncel-olaylar/)
-   -   Güler Zere, Göz Göre Göre Öldürülüyor (http://www.dostunsayfasi.com/guncel-olaylar/26942-guler-zere-goz-gore-gore-olduruluyor.html)

Abudeniz 01-11-2009 21:44

Güler Zere, Göz Göre Göre Öldürülüyor
 
Avukat Aslan, "kanser hastası tutuklu Zere'nin sağlık durumunun giderek kötüleştiğini, yetkililer herhangi bir adım atmayaya devam ederse hayatını kaybetme olasılığının yüksek olduğunu" söyledi.
http://bianet.org/resim/olcekle/12231/250/563
Kanser hastası tutuklu Güler Zere'nin sağlık durumu giderek kötüleşiyor.

bianet'e bu bilgiyi veren avukat Oya Aslan, "Zere'nin durumuyla ilgili raporu görüşmeyi geciktiren Adli Tıp Kurumu ile Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Elbistan Savcılığı'nın yaşanacak olası bir kötü sonucun doğrudan sorumluları olduğunu" söyledi.

Zere'nin sağlık durumu
Aslan'ın, Güler Zere'nin sağlık durumuyla ilgili verdiği bilgiler şöyle:

Doktorlar, 3 Eylül'de radyoterapi tedavisi biten Zere'nin terapiye vereceği tepkileri saptamak için çeşitli testler yaparken boynunun sağ tarafında çeşitli hücreler tespit ettiler. Bu hücrelerden alınan örnekler test edildi ve kötü huylu kanser hücreleri olduğu ortaya çıktı.

Yayılma olasılığı olan bu hücreler nedeniyle 12 Ekim'de acilen ameliyat edilen Zere'nin boynunun sağ tarafı alındı.

Doktorlar Zere'ye ameliyat nedeniyle boynunda beliren şişlik ve morlukların geçmesinin ardından kemoterapi tedavisi uygulanacağını söylediler. Ancak, yapılan kan değeri ölçümlerinin ardından Zere'nin bu tedaviyi kaldıramayacağını, bu nedenle kemoterapi yapılmayacağını yakınlarına bildirdiler.

Güler Zere'nin ağzında yaralar oluşmaya başladı. Bu nedenle katı besinler alamıyor; doktorları çeşitli sıvılarla beslenebileceğini düşünüyorlar. Zere'yi yoğunlaştırılmış vitaminle beslemeye başladılar. Ancak, Zere vitamini alır almaz kusmaya başladı. Doktorları bu kez de serumla beslenmesine karar verdiler.

Aslan, "Zere'nin bu süreçte bağırsaklarında problemler yaşadığını ve yoğun bir ishal geçirdiğini, bunun da kemoterapi için gerekli olan kan değerlerinin yükselmesi için vücudunun kendisini toparlama ihtimalinin düştüğünü" söylüyor.

"Şu an sağlık durumu izleniyor. Eğer kendini toparlar ve vücudu biraz güçlenirse terapiye başlanacak. Ancak doktorlar kanserin vücudunun neresine, ne şekilde sıçrayacağını kestiremiyorlar."

Savcı refakatçi için sorun çıkarıyor

"Zere'nin bu süreçte vücudunu toparlaması için yükse morale ihtiyacı var" diyen Aslan, refakatçiler konusunda da savcılıkla sorunlar yaşadıklarını" anlatıyor.

"Zere'nin yanında üç günde bir değişerek kalan refakatçilerle ilgili bir sıkıntı yaşıyoruz. Savcılık, bu refakatçilerin haklarında herhangi bir dava açılmamış kişiler olmasını istiyordu. Ancak, aynı savcı şimdi refakatçilerin gözaltına dahi alınmamasını istiyor."

Avukat Aslan, "Eğer savcılığa liste veremezsek Zere'nin yanında refakatçi dahi kalamayacak" diyor.

"Zere'nin ışıkları 24 saat açık bir odada kaldığını, ve bunun sinirlerin yıprattığını" anlatan Aslan, Adli Tıp Genel Kurulu'nun 5 Kasım'da toplanacağını, bunun için Zere'nin 3 Kasım'da radyoterapi raporunu istediklerini" bildirdi. Bu rapor hazırlanmazsa bu görüşme yine ertelenebilir.

"Adli Tıp sürekli Zere'nin son durumuna ilişkin rapor istiyor. Ancak son durum diye bir şey yok. Zere'nin sağlık durumu sürekli kötüye gidiyor."(BÇ)

IZA 01-11-2009 21:50

Yaziklar olsun tutuklu diye yasamaya hakki yokmu insan degilmi,yane resmen ölsün diyolar

pınar09 02-11-2009 06:55

Dilimde kelimeler düğümlenmiş, çıkmıyor, ancak yazıklar olsun diyebiliyorum. Teşekkürler Abudeniz dost, bu duyarlı paylaşımına...


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:28 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1