Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 25-02-2010, 23:03   #1
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
 melek5825 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Sosyalistforum’un yasal sorumlusuna iki dava birden.

--------------------------------------------------------------------------------
siteadi.com - Sosyalistforum’un yasal sorumlusuna iki dava birden.
Sosyalistforum’un yasal sorumlusuna iki dava birden.

İnternetin en eski,Türkçe yayın yapan sol platformların en eskisi
Sosyalist Forum - Sosyalizm Okulu ’ nin yasal sorumlusu Yaver APAYDIN’a biri özel yetkili ağır cezada olmak üzere iki dava birden açılmış,Bu davalardan birisi özel yetkili Adana ağır cezada Askerlikten soğutma,Terör örgütü (Kongregel) propagandası yapmak,diğeri ,Atatürke hakaret suçlaması.

Demokratik Açılım adı altında,kendi çürümüş demokrasileri gereği ,her gün işçi ve emekçiler üzerinde baaskı ve zor uygulayanlardan,en ufak bir hak arama mücadelesini,şiddetle bastıranlardan , kendi hukuk anlayışlarını bile doğru dürüst göstermeleri,bu kurallara uymaları beklenemez.

Bu bağlamda,kendi köhnemiş düzelerine karşı çıkan sol basınında ,sol internet sitelerininde,bu kokuşmuş hukuk anlayışından pay almaması düşünülemez.

Dillerine pelesenk ettikleri “açılım” ve açılımla kesildikleri Demokrasi havarilikleri her gün hatta her dakika naylon bir balon misali gütültüyle patlıyor. 12 eylül’ün karanlığından kalma anayasalarıyla ülkeyi, düşünen, muhalif olan her bireye ve kuruma zehir etmekte yarışan egemenler “açılım” ve demokrasi palavralarıyla kitleleri kandırmak ve sürü gibi kendilerine köle etmek adına onlarca kez, kanlı, işkenceli ve hapisli yüzünü göstermekten de zerre çekinmiyor, çekinmeyecektir. Zira egemenler için esas olan ne demokrasi, ne de insan hakkıdır. Onun için tek esas; daha fazla sömürüp karına kar katmaktır. Sömürdüğünün iliklerinden damla damla içerken, uyanmasını, düşünmesini ve örgütlenmesini istemez.
Olmayan demokrasinin kandırmacası olan kırıntısını kullanmaya çalışan her birey, gazeteci, muhalif çevre, egemenlerin hışmına uğradı tarih boyu. Günübirlik kapanan gazeteler, onlarca yıl hüküm giyen muhalif gazete sorumluları, gazeteleri satan 17 yasında çocukların sokak ortasında kurşunlanması, yetmedi Engin Ceber örneğinde olduğu gibi karakollarda işkenceli sorgularla öldürmeyi sıradan bir hak olarak gören egemenler; Metin Göktepe’yi hunharca döverek öldürenleri de “kahraman” ilan ediyordu. En pespaye katillerini bile ödüllere boğan, “kahraman”lık mertebesine çıkaranlar şimdiler de internete de sıçramayı vazifeden sayar oldu.

Muhalif gazete ve gazetecilere düşmanlıkta sınırsız olanlar şimdilerde internete sıçradı. Zira değişen ve gelişen çağla birlikte internet vazgeçilemeyen bir araç haline dönüşürken, insanların yaşamların da birebir yer edindi. “benim istedigim gibi düşün ve yasa” üzerine kurdukları yasaları ve düzenleriyle muhalif olan herşeye düşman olanlar şimdi de internet sitelerini demoklesin kılıcıyla boğmak ve susturmak istiyorlar. Demek istedikleri; ya benim yasalarıma uyarsın yada hapsi boylarsın. Olmadı “kahraman”larımca yok edilirsin! Oda olmazsa tüm bedenin unufak edilen işkencehanelerimden geçersin! Henüz bu tehditlerin tümünden nasibini almasa da, mapusun soğuk duvarları, kelepçeleri yada sofrasında ki ekmeğine varıncaya kadar almak tehtidiyle karşı karşıya olan biri daha eklendi haber sayfalarına. Mahkemelerin çokça tozunu yutacak gibi görünen Sosyalist Forum - Sosyalizm Okulu adli sitenin yasal sorumlusu Yaver Apaydın hakkında Ankara Cumhuriyet savcılığı tarafından açılan iki ayrı dava nedeniyle yargılanmakta.

Terörle mücadele kanunun 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 Maddedi gereği yargılanması istenen site yöneticisi, 19 Şubat 2010 tarihinde 3 saat savcılıkta ifade verdi. Terör örgütü propagandası yapmak,yapana göz yummak suçlamasıyla yargılanacağı, Nisan ayında görülecek olan davanın, iki ayrı dava haline getirildiğini söyleyen Yaver Apaydın, Sosyalist Gazeteye konuştu:

“ ikisinden de ceza alabilirim, ama bu TC’nin ayıbı olur. Şimdiye kadar bir çok gazeteci bu şekilde içeri alındı ya da adli koğuşturmaya uğradı. Birileri, basının susması için yüksek para cezaları ya da hapisle ikna etmeye çalışıyor. Bu, ülkedeki yönetimin Kapitalist sistemin istediği doğrultuda olduğunu göstermeye de yetiyor. Bugün bu ülkede, internet yayınlarının dahi tehlikeli görülmesi ve bu denli ağır davalar açılması kapitalizmin çıkmazının bir göstergesidir” dedi.
Yaver Apaydın’ın ilk duruşması 26 Nisan 2010 da Adana’da görülecek. Sosyalist Gazete bu davanın elbette takipçisi olmayı kendine görev bilir. Lakin sorun sosyalist gazeteden öte tüm muhalif çevrelerin ve gazetelerin de sorumluluğun da olmak zorundadır. Düşünmeyen, üretmeyen, birleşmeyen bir sürü yaratma isteklerine ve yaptırımlarına karşı, birlikte durmanın ve örgütlenmenin hayatın bize dayattığı bir zorunluluk olsa gerek.

SOSYALİST GAZETE

Alıntı : Sosyalistforum€™un yasal sorumlusuna iki dava birden. | SOSYALİST GAZETE
____________________________
cehalet insanı çirkinleştirir. suskunluğum asaletimdendir. her lafa verilecek cevabım vardır. lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi melek5825 üyemize tesekkür ettiler
    Daywalker (13-03-2010)
    Cevapla

    Tags
    birden, dava, iki, sorumlusuna, sosyalistforum’un, yasal


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:25 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1