Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-08-2010, 18:25   #1
Dost
Adali - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 115
Tesekkür: 88
86 mesajina 238 kez tesekkür edildi
 Adali isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Harç için çalışan üniversite öğrencisi inşaattan düşerek öldü


siteadi.com - Harç için çalışan üniversite öğrencisi inşaattan düşerek öldü
Üniversite harcını ve giderlerini çıkarmak için İstanbul’da 30 lira yevmiyeyle çalışan Muğla Üniversitesi öğrencisi Ömer Çetin, inşaatın üçüncü katından düşerek yaşamını yitirdi.

DHA’nın haberine göre İstanbul Ataşehir’deki Rotary Lisesi’nin inşaatında çalışan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin (20), üçüncü kattan düşerek hayatını kaybetti.

Ömer Çetin, üniversite masraflarını çıkarmak için günde 30 lira yevmiyeye çalışıyor, geceleri de inşaatta kalıyordu.

Bu sabah 09.30 sularında meydana gelen korkunç kaza görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti: Pi-Yapı Sanayi Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirdiği inşaatta bir aydan beri vasıfsız işçi olarak çalışan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin, elindeki keserle dördüncü kattaki kalıp tahtalarını sökmeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden Çetin, yaklaşık 15 metreden beton zemine çakıldı.

Ağır yaralanan Çetin’i gören arkadaşları hemen 112 Hızır Acil Servisi’ne haber verdi. Kısa süre içinde inşaata gelen sağlık ekibi, talihsiz gencin artık yaşamadığını tespit etti. Bunun üzerine polis ekiplerine haber verildi. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekipleri inşaata gelerek inceleme yaptı. Çetin’in cesedi incelemelerin tamamlanmasının ardından savcının talimatıyla morga gönderildi.

Ağrı’nın Tutak ilçesinden inşaatta çalışmak için bir ay önce gelen Ömer Çetin’in, başarılı bir öğrenci olduğu, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Yurtkur’a bağlı Muğla Öğrenci Yurdu’nda kalan Çetin’in okul masraflarını karşılamak için her yaz farklı işlerde çalıştığı belirtildi. Çetin’in vasıfsız işçi olduğu için 30 TL yevmiye aldığını anlatan arkadaşları, "Elinde daha fazla para kalması için inşaatta kalıyordu. Sabah beraber kahvaltı yaptık. Çay içtik, keyfi yerindeydi. kahvaltıdan sonra herkes çalıştığı yeri gitti. Bu olay oldu. Çok üzgünüz" diye konuştular.Genç üniversitelinin memleketi Tutak'ta toprağa verileceği öğrenildi.

(soL - Haber Merkezi)

__________________
PHP Kodu:
Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbetteBunun için insanlığın acılarına sırt çevirmenVe yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidirKarl Marx 

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Adali üyemize tesekkür ettiler
IZA (24-08-2010)
Eski 24-08-2010, 18:55   #2
Dost
Adali - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 115
Tesekkür: 88
86 mesajina 238 kez tesekkür edildi
 Adali isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı



Ülkemizin gerçekliği bu; fazla söze gerek yok



Gencecik bir fidan çalıştığı inşaattan düştü ve öldü. Gencin cansız bedeni geride acılı bir aile bırakırken diğer yandan devletin insana verdiği değeri ise gözler önüne serdi.


İSTANBUL (24.08.2010)- Ataşehir'deki Rotary Lisesi'nin inşaatında çalışan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin (20), dördüncü kattan düşerek hayatını kaybetti. Çetin yaşamını yitirmesine neden olan olaylar dizisi ize ülkemizin gerçekliğine ve devletin bu gerçeklik içersinie insana verdiği değeri ortaya çıkartıyor.

Çetin'in ölümü, ülkemizde iş güvenliğinin içinde bulunduğu içler acısı durumu gösterirken diğer yandan ise yoksulluğun gediği noktayı ortaya çıkartıyor. Çetin'in okul masraflarını çıkarmak için günde 30 TL yevmiye ile sigortasız çalıştığı, geceleri de inşaatta kaldığı öğrenildi. Üniversiteli Ömer, okul masraflarını karşılamak için günlük 30 lira karşılığı çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybetti.
Batı Ataşehir Açelya Sokak'ta bulunan Ataşehir Rotary Lisesi'nin inşaatında gerçekleşen iş cinayetinin görgü tanıkları olayı şu şekilde anlattı: Pi Yapı Sanayi Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi'nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirdiği inşaatta bir aydan çalışan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin, elindeki keserle dördüncü kattaki kalıp tahtalarını sökmeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden Çetin, yaklaşık 15 metreden beton zemine çakıldı. Ağır yaralanan Çetin'i gören arkadaşları hemen 112 Hızır Acil Servisi'ne haber verdi. Ancak Çetin düştüğü yerde yaşama gözlerini yummuştu.




BİR AY ÖNCE GELDİ


Ağrı'nın Tutak ilçesinden inşaatta çalışmak için bir ay önce gelen Ömer Çetin'in, başarılı bir öğrenci olduğu, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf okuduğu öğrenildi.

Yurtkur'a bağlı Muğla Öğrenci Yurdu'nda kalan Çetin'in okul masraflarını karşılamak için her yaz farklı işlerde çalıştığı belirtildi. Çetin'in sigortasız çalıştığı ve günlük 30 TL yevmiye aldığı ifde edildi. Arkadaşları, "Elinde daha fazla para kalması için inşaatta kalıyordu. Sabah beraber kahvaltı yaptık. Çay içtik, keyfi yerindeydi. kahvaltıdan sonra herkes çalıştığı yeri gitti. Bu olay oldu. Çok üzgünüz" diye konuştular.


Halkın Günlüğü

__________________
PHP Kodu:
Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbetteBunun için insanlığın acılarına sırt çevirmenVe yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidirKarl Marx 

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Adali üyemize tesekkür ettiler
Sisi (24-08-2010)
Cevapla

Tags
Çalışan, düşerek, harç, için, inşaattan, Üniversite, öğrencisi, öldü


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:00 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1