Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 25-08-2010, 23:52   #1
Dost
Adali - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 115
Tesekkür: 88
86 mesajina 238 kez tesekkür edildi
 Adali isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Bu Ramazan da böyle geçiyor


siteadi.com - Bu Ramazan da böyle geçiyor
İftar çadırında, türbelerde "evet kampanyası", iftara gidip hastasına bakmayan doktorlar, içki içtiği diye adam döven "dindarlar", iş adamlarının sponsoruyla açtıkları çadırlarda halkı tüketime çağıran belediyeler, hocaları yarıştıran kanallar... Referandum gündeminde bu yıl da Ramazan böyle geçiyor.

AKP iktadarıyla artan gericilik bu Ramazan'da da tırmanışa geçti. Geçtiğimiz günlerde partilerin iftar sofrası ziyaretleri, türbelerde "referanduma evet" kampanyası haberleri basına yansımıştı. Haberlere yenileri ekleniyor.

Ramazan'da siyasi rakibinin iftar masasını dağıtmaca
Bu yılki Ramazan-siyaset ilişkisinin en ilginç tezahürlerinden biri Saadet Partisi iftar yemeğinde yaşandı. Erbakancı bir grup Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtuluş'un iftar yemeğini bastı, masaları dağıttı, yemekleri yere döktü. Grubu harekete geçiren Erbakan ile Kurtulmuş arasında Saadet'i kontrol etme rekabetinin son genel kurulda Kurtulmuş'un zaferiyle sonuçlanmasıydı.

Türkiye'de din ve siyasetin iç içe geçmişliğini bilenler dahi, siyasi rekabet uğruna iftar yemeklerinin yerlere saçılabileceğini tahmin etmemişlerdir. Üstelik iftar yemeği basılan parti, Türkiye'nin yakın dönemdeki "dindar siyasetçileri"nin beşiği olan Milli Görüş geleneğinden geliyordu. İftar yemeğini "ibadet" falan dinlemeden basarak, yemekleri dökenler ise bu geleneğin lideri adına yapıyorlardı baskını.

İftardan sonra tedavi
Gaziantep'te Nizip İlçesi Devlet Hastanesi’nde trafik kazasında yaralanan bir hasta röntgen odasında 'Yemekteyiz, geliyorum' yazılı notla karşılaştı. Bekletilen hastanın iftardan sonra tedavisi yapılırken Başhekim Cengiz Öztop, skandalı "Kazanın tam yemek saatinde meydana gelmesi nedeniyle öyle ufak bir aksaklık olmuş” sözleriyle izah etti.

İstanbul'da KGS'sine yükleme yapmak isteyen bir vatandaş ise Boğaziçi Köprüsü Ziraat Bankası şubesine geldiğinde iftar nedeniyle kapının kilitli olduğunu gördü. Bu günlerde özellikle özel otobüslerde de iftar saatlerine göre sefer yapıldığı da görülüyor.

Ramazan'da can kurtaran yok
Kocaeli’nin Karadeniz’e sahili olan tek ilçesi Kandıra’da da plaj bölgelerinde görev yapan Kocaeli Belediyesi’ne bağlı yaklaşık 200 kişilik Arama Kurtarma Timi Ramazan ayı ile birlikte geri çekildi. Yazın en sıcak günlerinde denize giren vatandaşları kimin kurtaracağı meçhul. Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün "Yaz Okulu" uygulaması Ramazan nedeniyle kapıldı. Veliler duruma "Küçücük çocuklar oruç mu tutacak " diye tepki gösterdi.

"Referandum kampanyalı'' imsakiye
Bunların dışında AKP yanlısı sendikalarla belediyeler de Ramazan hareketliliği başladı. Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi Ramazan'ı hükümete çalışmakla değerlendirdi. Sendikanın hazırlattığı Ramazan imsakiyesinde, referanduma sunulan anayasa değişikliğinin içeriğiyle ilgili 16 madde sıralanarak, bunlara 'evet' denilmesi çağrısı yapıldı.

AKP'li belediyelerden çadır yarışı
Belediyeler de iftar çadırı yarışında kıyasıya mücadele verdi.İstanbul'un en yoksul semtlerinden Bağcılar'da belediye Türkiye'nin "en konforlu", klimalı Ramazan çadırını kurdu. Lunapak ve alışveriş stantlarının kurulduğu çadır alanında orucunu bozanlar alışveriş standatlara yönlendirilerek bedava yemeğin bedelini alışverişte para harcayarak fazlasıyla ödüyorlar.

AKP'li Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise büyük bir başarı müjdesi verdi. Esenler'de ramazan ayında, dünyanın en uzun ve en kalabalık sofrasını kurarak, Guinness Rekorlar Kitabı' na girilecek.

Kanalların hoca yarışı
Basın da Ramazan hareketliliğine ayak uydurdu. Gericiliğin yansımalarını İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın " Televizyonlarda koşturmaktan canımız çıkıyor" sözleri yansıtıyor.

Müftü, "Bundan 5-6 sene önce, 10 sene önce bırakın bizim imamlarımızı, müezzinlerimizi, müftülerimizi hiçbir medya kuruluşu, belki birkaç devlet televizyonu, radyosu, hariç, davet etmezdi. Onun dışında, bizim görevlilerimize çok az itibar edilirdi. Ama bugün, koşturmaktan canımız çıkıyor. Dünden bugüne 6 tane televizyon programına katıldım.Bunların hepsi bu ülkede bir dönüşümü sağlıyor." diye konuştu.

Kanalların program seyirici müftüyü doğrular nitelikte...Samanyolu "Ramazan Ekranı, İmsakiye, Kabe'den Canlı, Online Fetva, Sohbet-i Canan, Oktay Usta'dan görüntülü yemek tarifleri, Kur'an Öğreniyorum, Cevşen, Tesbihat ve Esma-ül Hüsna.... " gibi yayınlarıyla ATV de Ramazan için Mekke ve Medine'ye stüdyo kurarak Ramazan'da reklam pastasından büyük pay aldı.

Ancak "en iddialı atak" Flash Tv'den geldi. Kanalın "son transfer bombası" Cübbeli Ahmet Hoca her akşam canlı yayınla dini vaazler verirken reklamlara pas atmayı da ihmal etmiyor.

Kamu yayın kuruluşu TRT ise STV, Kanal 7 gibi dinci kanalların gerisinde kalmadı. Neredeyse her saat dilimine bir Ramazan programı koyan TRT AKP'li ünlü Metin Şentürk'ü transfer ederek "atak yaptı". AKP'ye yakınlığı ile bilinen, geçen hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na övgüler yağdıran Metin Şentürk Ramazan Gecesi programıyla hafta içi her gün TRT 1'de program yapıyor.

Ramazan'ın gelmesiyle reklam gelirlerinde büyük artış görülen gazeteler de özel Ramazan sayfalarıyla, promosyon ürünlerle atağa geçti.

(soL - Haber Merkezi)

__________________
PHP Kodu:
Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbetteBunun için insanlığın acılarına sırt çevirmenVe yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidirKarl Marx 

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Adali üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (26-08-2010)
Cevapla

Tags
böyle, geciyor, ramazan


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:30 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1