Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-02-2011, 16:47   #1
Dost
Maralım - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2011
Mesajlar: 95
Tesekkür: 174
65 mesajina 594 kez tesekkür edildi
 Maralım isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Kürt kadın hareketi yeni bir kampanya başlatıyor

BEHDİNAN - Kürt kadın özgürlük hareketi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın kırımına hayır” (Ji qirkirina jinê re na) sloganı ile yeni bir mücadele kampanyasını startını veriyor.
siteadi.com - Kürt kadın hareketi yeni bir kampanya başlatıyor
Kadın hareketi YJA Koordinasyonu yaptığı açıklamada, 8 Mart 2011 tarihinde Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi olarak “Kadın kırımına hayır” (Ji qirkirina jinê re na) sloganıyla yeni bir mücadele kampanyasının startını vermekte olduklarını bildirdi.

Son iki yıl boyunca ‘Kimsenin Namusu Değiliz, Namusumuz Özgürlüğümüzdür’ ve ‘Özgürlük Mücadelesini Yükseltelim, Tecavüz Kültürünü Aşalım’ sloganlarıyla iki kampanya yürüttüklerini hatırlatan YJA, “Kadın Hareketi olarak her iki kampanyanın sonuçlarını değerlendirdik. Geçen yıl yürüttüğümüz tecavüz kültürüne karşı mücadelede, tecavüz kültürünün beş bin yıllık erkek egemen akıl temelinde gelişip, kurumlaşan hâkimiyete, gaspa ve zora dayandığını ve uzun soluklu bir mücadeleyi gerekli kıldığı sonucu ortaya çıkmıştır. Bu temelde 2011 yılında da aynı içerik ancak ‘Kadın kırımına hayır’ (Ji qirkirina jinê re na) sloganı temelinde kampanyanın yürütülmesi kararına varılmıştır” diye belirtti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Tarihsel olarak halkların ve kadının kırımı; ideolojik, psikolojik, toplumsal, siyasal ve fiziksel olarak sürekli bir tarzda egemen güçler tarafından yürütülmüştür. Kadının katline ve bedenine yönelik gelişen bu yönelimler, toplamında saldırıların son halkası olarak geliştirilmektedir. Bu şiddet ve saldırıları yaşamın bütün alanlarında görmek mümkündür. Erkek egemen sistem ve devletlerin siyasi politikası olarak da kadına ve halklara dönük kırım temelinde sürdürülmektedir. Bu kırıma dönük yürüttüğümüz mücadeleye karşı son bir yıl içinde hem ulusal anlamda ve hem de kadın boyutunda geliştirilen soykırım politikasıyla saldırılmıştır. Bu soykırım politikalarının kadın ve çocuklar üzerinden yürütülmesine karşı güçlü tavır ve duruşun gerekli olduğu açıktır. Bu mücadelemiz yürüttüğümüz kampanyaların üçüncü aşaması olarak bu tavrın, duruşun bir ifadesi ve mücadele yöntemi olarak gelişecektir.

8 Mart’ta startını vereceğimiz bu kampanyamız tüm alanlarımızda güçlü eylem ve etkinliklerle karşılanmalıdır. Dört parça Kürdistan ve örgütlü olduğumuz bütün alanlarda ortak ve eşgüdüm temelinde sahiplenilmelidir.”

Tüm kadınları yeni kampanyanın eylem düzeyini güçlü karşılamaya çağıran YJA, “Kadınları kadın kırımına ve halkların soykırımına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Kadın özgürlüğünden yana olan tüm kesimleri, dostları, aydınları, kadınları bu mücadelede söz ve tavır sahibi olmaya çağırıyoruz. 2011 baharını kadınların ve halkların baharına dönüştürelim. 8 Mart’tan başlayan bu özgürlük yürüyüşünü Newroz ateşiyle zirveleştirelim. Kürt kadınları olarak, özgürlük mücadelesini daha da yükselterek Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayalım” dedi.

ANF NEWS AGENCY

__________________
Başkalarının düşünceleriyle bilgelik etmektense, kendi hesabına delilik etmek daha iyidir...!
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
başlatıyor, bir, hareketi, kadın, kampanya, kürt, yeni


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:37 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1