Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 15-03-2011, 20:13   #1
Dost
Maralım - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2011
Mesajlar: 95
Tesekkür: 174
65 mesajina 594 kez tesekkür edildi
 Maralım isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Dersim'deki 'toplu mezar' kazısı ertelendi

DERSİM - Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Dersim'in Çemişgezek İlçesi'nde 19 PKK'liye ait olduğu iddia edilen toplu mezarın yarın açılacağını avukatlara bildirdi. Daha sonra ise, Adli Tıp Kurumu tarafından ‘uzman bulunmadığı’ gerekçesiyle kazının ertelendiği açıklandı. Söz konusu mezarda çocuklarının bulunma ihtimali olan aileler ise, kazı yapılacağı haberini alınca Dersim’e hareket etti.
siteadi.com - Dersim'deki 'toplu mezar' kazısı ertelendi
Dersim'in Çemişgezek İlçesi'nde 19 PKK'liye ait olduğu iddia edilen toplu mezarın açılması için yapılan başvuru, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından kabul edildi. Savcı, PKK'lilerin aileleri ile avukat Reyhan Helin Kuloğlu'nu arayarak, toplu mezarın yarın açılacağı bilgisini verdi. Ancak Adli Tıp Kurumu’nun gönderecek uzmanın olmadığı gerekçesiyle kazının yapılması 10 gün sonra ertelendi.

Konu ile ilgili bilgi veren avukat Reyhan Kuloğlu, Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları başvuru sonucunda dosyanın Malatya Özel Yetkili Başsavcılığı'na gönderildiğini belirterek, ancak Adli Tıp Kurumu'nun uzman kişinin hazır bulunmadığı gerekçesiyle kazının iptal edildiğini söyledi. Kuloğlu, "Malatya Özel Yetkili Savcılığı’ndan bize iletilen bilgi sonucunda yarın Çemişgezek'te başvurular sonucunda kazı çalışması yapılacağı bildirildi. Ancak öğleden sonra bize tekrar haber veren savcılık, kazı çalışmasının iptal edildiğini, iptal sebebinin Adli Tıp Kurumu tarafından kazıda uzmanın yer almayacağını savcılığa iletmişlerdir. Ancak kazının bir hafta ya da 10 gün sonra yapılacağı bize iletildi" dedi.

Kazı yapılacağı haberi alan birçok PKK'linin ailesi ise, bölge ve Türkiye'nin çeşitli illerinden Dersim'e gelmek için yola çıktığını kaydeden Kuloğlu, ailelerin mağduriyetinin günden güne arttığın işaret etti. Kuloğlu, "Kazının yapılacağını ailelere iletmiştik. Aileler sabah saatlerinde yola çıktılar, yalnız aileler aylardır gelip gidiyorlar ve mağduriyet yaşamaktadırlar. Umarım tekrardan bir engelleme olmaz kazı çalışması yapılarak, aileleri daha fazla mağdur etmeyeceklerdir" diye konuştu.

ANF NEWS AGENCY

__________________
Başkalarının düşünceleriyle bilgelik etmektense, kendi hesabına delilik etmek daha iyidir...!
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dersimdeki, ertelendi, kazısı, mezar, toplu


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:46 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1