Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 13-08-2011, 01:23   #1
Dost
uMuTDOST - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Bulunduğu Yer: Hayal
Yaş: 37
Mesajlar: 47
Tesekkür: 4
21 mesajina 60 kez tesekkür edildi
 uMuTDOST isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı 400 bin kişilik siber orduyla 5 milyon TL'lik vurgun


siteadi.com - 400 bin kişilik siber orduyla 5 milyon TL'lik vurgun

Oluşturdukları yazılımları yükledikleri ***** ve eğlence sitelerine giren kişilerin bilgisayarlarını haberleri olmadan köleleştirerek kurdukları 400 bin kişilik siber orduyla sitelere çökertme tehdidinde bulunup para alan 6 hacker yakalandı. Operasyonda 4 azmetirici de gözaltında alındı.


Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, son aylarda artan "Sitemi çökerttiler", "İstedikleri parayı vermezsem sitemi çökertecekler" ve "İnternet sitemin sırası Google’de alt sıralara düşürülmekle tehdit ediliyorum" şikayetleri üzerine harekete geçti. 4 ay süren teknik çalışma sonucunda TİB, TBMM ve Başbakanlık internet sitelerine siber saldırı düzenleyen, "Anonymous" adlı gruba karşılık veren Ayyıldız timinin lideri The_Bekir rumuzlu Bekir K.’nın izine ulaşıldı.
Bekir K. ile 5 arkadaşının IP numaralarından adresleri belirlendi. 9 Ağustos günü İstanbul, Eskişehir, Bursa, Muğla, Diyarbakır, Mardin, Konya ve Ankara’da tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 13 dizüstü bilgisayar, 16 harddisk, 8 flashdisk, 2 CD, 5 hafıza kartı, 10 simkart, 1 tablet PC ve 8 cep telefonu ele geçirildi.

5 MİLYON TL'LİK VURGUN
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamada elebaşılığını Bekir T’nin yaptığı çetenin oluşturuduğu yazılımları *****, eğlence ve chat sitelerine yüklediği ortaya çıktı. Bu siteye giren kullanıcıların bilgisayarı virüs nedeniyle yazılımın ağına düşmüş oluyordu. Hackerler daha sonra yönetimini kontrollerine aldıkları bilgisayarı zararlı yazılım yükleyerek emirlerine hazır hale getiriyordu. Zanlıların bu yöntemi kullanarak 400 bin bilgisayarı kontrol altına aldığı belirtildi. Çete, hedef seçtikleri siteye 400 bin kullanıcı üzerinden yüklenerek siteyi etkisiz hale getirebiliyorlardı. Zanlılar emirlerindeki siber orduyla site sahiplerini "çökertme" ve "Google’de alt sıralara düşürme" tehdidinde bulunuyordu. Şantaj karşılığı sitenin gücüne göre 10 bin ile 250 bin TL arasında değişen ücret alınıyordu. Zanlıların şimdiye kadar bu yolla 5 milyon TL’lik vurgun yaptığı belirtildi. Çetenin özellikle sağlık ve kozmetik piyasasında hizmet veren şirketlerden bazıları tarafından para karşılığında azmettirildiği ortaya çıktı.
İkinci aşamada düzenlenen operasyonda azmettirici olarak 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin arasında bir kişisel bakım ürünleri markasının ortaklarından M.K. de bulunuyor. Emniyette işlemleri tamamlanan 6’sı hacker 4’ü azmettirici 10 kişi adliyeye sevk edildi.




__________________
Ztv4you
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
400, bin, kişilik, milyon, orduyla, siber, tllik, vurgun


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:48 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1