Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 16-02-2007, 10:09   #1
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: Ankara
Mesajlar: 36
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 DESMAL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Cepte 'gizli numara' bitiyor

Cepte 'gizli numara' bitiyor
siteadi.com - Cepte 'gizli numara' bitiyor GSM operatörleri isteyen abonelerinin gizli numaralardan gelen aramaları ve reklam içerikli mesajları almamalarını sağlayacak.

16.02.2007 05:13
Cep telefonuna gelen ve arayanın kimliğini göstermeyen 'gizli numaralar' ile ağırlıklı olarak giyim mağazalarının gönderdiği reklam içerikli mesajların abonelere ulaşması engellenecek.

Türkiye'nin üç GSM operatörü Telsim, Turkcell ve Avea, isteyen abonelerinin gizli numaralardan gelen aramaları ve reklam içerikli mesajları almamalarını sağlayacak altyapı çalışmalarında sona yaklaştı. Telekomünikasyon Kurumu'nun (TK) 2007 sonuna kadar süre verdiği şirketler yılın ilk yarısında söz konusu hizmeti vermeye başlayabileceklerini bildirdi.

Kasım ayına kadar

TK, hazırladığı 2007 iş planında, 'Telekomünikasyon Sektöründe Kişisel Bilgilerin İşlenmesi ve Gizliliğin Korunması Hakkında Yönetmelikte' değişiklik yapılması çalışmasına yer verdi.

TK, iş planı taslağında telekomünikasyon alanındaki ve AB müktesebatındaki gelişmelerin 2 yıl önce yürürlüğe giren yönetmelikte hukuki ve teknik değişiklikler yapılması zorunluluğunu doğurduğunu bildirdi.
Bu çerçevede çalışmaların Kasım 2007'de bitmesini öngören TK, işletmecilerin yapacağı altyapı yatırımlarını da takibe aldı.

Ücret alınmayacak

GSM operatörlerinin hazırladığı altyapı çalışmalarına ilişkin 6 aylık raporlar, sistemin yıl sonundan önce işleyebileceğini ortaya koydu. GSM şirketleriyle TK, sistemin yürürlüğe giriş tarihini öne çekmek yönünde görüş birliğine vardı.
Sisteme göre, abone GSM operatörüne başvurarak numarası gizlenen cep telefonu kullanıcılarından gelen aramaların kendisine ulaşmasının engellenmesini isteyebilecek.

Sistem yürürlüğe girdiğinde, GSM operatörleri bu hizmeti abonelerine duyurmakla yükümlü olacak. Şirketler söz konusu hizmet için vatandaşlardan ek bir ücret talep edemeyecek. Gizli numaralardan gelen aramaların kendisine ulaşmasını isteyen aboneler de, GSM operatöründen aramanın geldiği GSM numarası öğrenebilecek.

Reklam mesajına yasak
Gerekli altyapının tamamlanmasıyla istenmeyen kısa mesajların aboneye ulaşması da engellenecek. Mevcut uygulamada abonenin istemediği mesajların ulaşmasını engellemesinin tek yolunun mesaj alımını tamamen kapatmak olduğunu anlatan TK yetkilileri, "GSM operatörleri abonenin pazarlama amacıyla gelen mesajları reddetmesini de ücretsiz sağlanacak.
Bu tür mesajların bir çoğunda gönderici kimliği gözükmüyor. Abonenin talebiyle bu kaynaklar tespit edilebilecek" dedi.

Gülçin ÜSTÜN-Milliyet


  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2007, 17:55   #2
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

cok guzel bari telefon sapıklarına son olur kızları rahatsız edenler erkekleri rahatsız edenler hepsi bitiyor ellien saglık bu guzel haber için

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2007, 22:18   #3
Dost
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 376
Tesekkür: 0
13 mesajina 15 kez tesekkür edildi
 nirvana isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

sizin adiniza cok sevindim arkadaslar...

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bitiyor, cepte, gizli, numara


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:09 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1