Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Güncel Olaylar (http://www.dostunsayfasi.com/guncel-olaylar/)
-   -   Kürt kadınlarından İsveç parlamentosuna dosya (http://www.dostunsayfasi.com/guncel-olaylar/48688-kurt-kadinlarindan-isvec-parlamentosuna-dosya.html)

Bektaşi 28-01-2012 01:31

Kürt kadınlarından İsveç parlamentosuna dosya
 
Stockholm - İsveç’in başkenti Stockholm’de Kürt kadınları Türk devletinin tutuklama ve katliamlarını protesto ettiler, ardından da Türkiye’nin işlediği insan hakları ihlalleri ve gerçekleştirdiği katliamı içeren dosyayı İsveç Parlamentosu yetkililerine teslim ettiler.

Bugün saat 14.00 sularında Stockholm’un merkezindeki Sergel Meydanında toplanan Kürt kadınları Türk devletinin Kürt halkına yönelik baskı ve saldırıları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bildiri dağıttılar. Daha sonra kadınların oluşturduğu grup İsveç parlamentosuna yürüdü. Parlamento binası önünde konuşma yapan kadınlar giderek artan toplu tutuklamalara, PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride, Roboski’de 34 Kürt gencinin yaşamını yitirmesine yol açan katliama dikkat çektiler.

“Kürt kadınları savaş istemiyor”, “Kürt sorunu diyalogla çözülsün”, “Katil Erdoğan”, “Öcalan’a özgürlük” gibi pankartlar taşıyan kadınlardan bazıları da Türk devletinin katliamları ve gerillalara karşı kimyasal silah kullanılmasını protesto etmek için kefen giyerek gösteriye katıldılar.

Türk devletinin katliamlarını protesto eden sloganlar atan kadınlar AKP İktidarı ve Türk devletinin işlediği insanlık suçlarını içeren dosyayı Parlamentodaki yetkililere teslim ettiler.

ANF NEWS AGENCY


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:00 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1