Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 28-01-2012, 01:36   #1
Dost
Bektaşi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 86
Tesekkür: 49
24 mesajina 53 kez tesekkür edildi
 Bektaşi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı BDP, CHP ve MHP Anayasa Komisyonu'nu terk etti

Ankara - Meclis Anayasa Komisyonu’nda, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi’nin geri çekilmemesini protesto eden BDP, CHP ve MHP milletvekilleri toplantı salonunu terk etti.
siteadi.com - BDP, CHP ve MHP Anayasa Komisyonu'nu terk etti
TBMM Anayasa Komisyonunda, Meclis İçtüzüğü'nde değişiklik yapılmasını öngören teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. AKP grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan teklife ilişkin, Alt Komisyon Başkanı AKP Urfa Milletvekili Yahya Akman, teklifte yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verdi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, teklif üzerinde görüşlerini ifade ederken, çoğulcu ve demokratik anayasa söyleminin dillerden düşürülmediği bir dönemde getirilen İçtüzük değişikliği teklifinin iktidarın demokrasi konusundaki çarpık anlayışını ortaya koyduğunu söyledi. Kart, "İktidar eliyle Meclis içi darbe girişimi gerçekleştirilmektedir" dedi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, Meclis İçtüzüğü'nün bir partinin tüzüğü olmadığını belirterek, "Nezaketsiz olan bunun bir partinin 5 grup başkanvekilinin imzasıyla gelmesidir. Yapılan yakışıksızdır, şık değil. Keşke başka 5 milletvekili verseydi" şeklinde konuştu.

CHP TEKLİFİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Teklifin geri çekilmesini öneren İnce, grup başkanvekilleriyle bir araya gelerek Genel Kurul'un çalışmalarında aksayan yönlerin gidermesini istedi. Hızlı yasama yapmanın iyi yasama yapmak anlamına gelmeyeceğini, muhalefetin konuşmasının zaman kaybı olmadığını kaydeden İnce, "Çalışmayan sizlersiniz. 320 milletvekilinden 138'ini orada bulundurmayan sizlersiniz. CHP'nin direnci karşısında şaşıracaksınız. Sizi şaşkınlığa uğratacağız Genel Kurul'da. Muhalefetin sesini kesmeye, TBMM'de faşizan uygulamalara şiddetle karşıyız" diye konuştu. İnce'nin konuşmasının ardından komisyon üyesi olmayan CHP'liler salondan ayrıldı.

BDP: BUNUN KARŞISINDA OLACAĞIZ

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal teklif üzerinde görüşlerini ifade ederken, "Ne yapalım muhalefet az konuşsun" denilemeyeceğini belirterek, bir tek demokrasilerde muhalefetin olduğunu vurguladı. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise, hazırlanan teklifin Genel Kurul gündemine geldiğinde yurttaşların nasıl bir demokrasi ile yönetildiklerini anlayacaklarını belirterek, "Mutlaka uzlaşma aranarak tüm grupların görüşleriyle bir teklif hazırlanmalı. Aksi takdirde bunun sonuna kadar karşısında olacağız. Meclis Tv yayınları kesilerek muhalefetin sesi kısılmıştır. İktidar gelecekte muhalefete düşeceği gerçeğini görmeden hareket ediyor'' diye konuştu.

MHP: BUNUNLA NE MECLİSİ ÇALIŞTIRMAZSINIZ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da demokrasinin herkesin en değerli ortak paydası olması gerektiğini belirterek, "İktidarın akıllılığı, muhalefete imkan, fırsat vermek olmalı. O zaman iktidar toplum vicdanında denetlenmiş ve ibra edilmiş olur. Yoksa Meclis Tv'yi kapat, kürsüyü muhalefete kapat, iktidarsınız ama millet vicdanında mahkum edilirsiniz. Makul olanı yapalım. Çekin, üzerinde konuşalım. İçtüzük ve Anayasa konusunda dayatmadan vazgeçin. Yoksa aramızdaki güven sarsılır. Bununla ne Meclis'i çalıştırabilirsiniz ne de huzuru sağlarsınız. Güçlü ve büyük olana bu türlü tavırlar yakışmaz, fayda getirmez'' diye konuştu.

AKP: TERCİHİMİZ BU TASLAKTIR

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, 23. Dönemde İçtüzük konusunda taslak hazırlandığını hatırlatarak, ''MHP ve BDP buna olumlu yaklaşmasına rağmen, CHP yönetiminin olumsuz bakışı nedeniyle o taslak sonuçlanmadı. Bizim tercihimiz bu taslaktır. Bu teklif son derece dar kapsamlı, çok acil ve Meclis'in asli fonksiyonuyla alakası olmayan konularda düzenleme yapılıyor" ifadesini kullandı.

MHP'li üyeler müzakerelere katılmalarının bir anlamı olmadığını belirterek, komisyondan ayrıldı. AKP'lilerin tasarıyı komisyondan geçirmek istemeleri üzerine CHP ve BDP'li komisyon üyeleri de komisyonu terk etti. Ardından AKP'li üyeler tasarıyı komisyondan geçirdi.

Tasarının önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'na gelerek görüşülmesi bekleniyor.

ANF NEWS AGENCY

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anayasa, bdp, chp, etti, komisyonunu, mhp, terk


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:39 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1