Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 02-02-2012, 22:18   #1
Dost
Bektaşi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 86
Tesekkür: 49
24 mesajina 53 kez tesekkür edildi
 Bektaşi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı 30 öğrenciye 400 yıl hapis istendi

İstanbul - İstanbul'da 2011 yılında DYG'li öğrencilere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve 19'u tutuklu olmak üzere 30 öğrencinin yargılandığı davanın iddianamesi hazırlandı. Öğrencilere 400 yıldan fazla hapis cezası istendi.
siteadi.com - 30 öğrenciye 400 yıl hapis istendi
DİHA’dan Mütha Çetin’in haberine göre İstanbul'da 2011 yılında DYG'li öğrencilere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve 19'u tutuklu olmak üzere 30 öğrencinin yargılandığı davanın iddianamesi hazırlandı.

İstanbul'da 17 Mayıs 2011 tarihinde birçok ilçede sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyesi oldukları belirtilen 30 öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan Şafi Onat, Mehmet Özcan, Kenan Dede, Fırat Baran, Mehtap Oktar, Tuğba Kahraman, İlhan Koyu, Adem Şahin, Volkan Boyraz, Müslüm Karayazgan, Yılmaz Sarı, Fatma Özdemir, Talat Şeyhanoğulları, Cihan Dara, Şilan Dörtyama, Ahmet Çoban, Hamza Kurt, Abdulkahar Karasaç ve Sezar Duruk adlı 19 öğrenci mahkeme tarafından "örgüt üyeliği ve propagandası" iddiasıyla tutuklanarak cezaevin gönderilmişti. 19'u tutuklu 30 öğrencinin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı davanın iddianamesi hazırlandı.

İddianamede, 30 öğrenci toplam 45 eylemden yargılanıyor. Öğrenciler yargılandıkları davada, "örgüt üyeliği", "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyet yürütmek", "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüt faaliyeti için az miktarda mermi bulundurmak" maddelerinden yargılanıyor. Dosyaya delil olarak da öğrencilerin yapmış oldukları telefon görüşmeleri, yapılan yasal basın açıklamaları ve Marmara, İstanbul ve Boğaziçi üniversitelerinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olayların da yer aldığı 45 eyleme yer veriliyor. Öğrencilerin üniversite içinde çıkan olaylarda yer aldıklarına kanıt ise, üniversitede olduklarını gösteren fotoğrafları ve videolar. İddianamede dikkat çekici diğer bir nokta ise, 45 eylem arasında bulunan 17 eylemin farklı Asli ve Sulh ceza mahkemelerinde daha önce görülmesi ve "kovuşturmaya yer olmadığından" görevsizlik ile sonuçlanması. Bunun dışında üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylara karıştığı ve tutuklanan öğrenciler hakkında farklı mahkemelerde yargılaması devam eden aleyhte ifadeler de iddianamede, "örgüt şüphesini güçlendiren" delil olarak değerlendirmeye alındı.

İddianamede, 45 eylem arasında polis tarafından vurulan Şerzan Kurt ve Aydın Erdem anmaları, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde İstanbul Üniversitesi'nde yapılan protesto eylemi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Kadıköy'de düzenlenen miting, 1 Mayıs Dünya Emekçiler Günü nedeniyle Taksim'de düzenlenen miting ve DTP ile BDP'nin çeşitli yerlerde düzenlenen yasal basın açıklamalarına katılmak da delil olarak gösterildi.

İddianamede diğer dikkat çeken nokta ise, öğrencilerin kampus içinde düzenledikleri etkinlikler kapsamında Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekmelerinin de "suç şüphesini artırıcı delil" olarak yer alması. Mevcut eylemler göz önünde bulundurularak oluşturulan dosyada, 30 öğrenci hakkında "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamalarıyla toplam 400 yılı aşkın hapis cezası isteniyor. Bazı öğrenciler için "örgüt üyeliği" maddesinden 6 kez yargılanması istenirken, bazı öğrenciler için "örgüt propagandası yapma" suçlamasıyla 4 kez cezalandırılması isteniyor. 9 aylık tutukluk döneminden sonra 30 öğrenci, 7 Şubat tarihinde Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısında çıkarılacak.

ANF NEWS AGENCY

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
400, hapis, istendi, yıl, Öğrenciye


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:06 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1