Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 29-03-2012, 14:51   #1
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı KESK eylemcilerine polis müdahalesi başladı

KESK eylemcilerine polis müdahalesi başladı
siteadi.com - KESK eylemcilerine polis müdahalesi başladı
4+4+4 modelini protesto etmek için Ankara'da toplanan KESK üyelerine polis müdahale etti. Polis, 24 saatti aşkın süredir eylem yapan gruba biber gazı ile tazyikli su sıkıyor.

Dün sabah saatlerinden itibaren, Ankara'da toplanan ve zaman zaman polisle karşı karşıya gelen eylemciler, bugün de alanlara indi.

Dün akşam yağan yağmura rağmen GMK Bulvarı üzerindeki oturma eylemlerini aralıksız sürdüren KESK üyelerine, şehir dışından gelen ancak güvenlik güçleri tarafından Tandoğan'da tutulan gruplar da katıldı. Sabah saatlerinden bu yana protestolarını GMK Bulvarı'nda sürdüren eylemcilere karşı, emniyet güçleri de sayısını artırdı.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yaptığı açıklamada eylemlerine bugün de devam edeceklerini belirterek, polisin ise kendilerine dağılmadıkları takdirde müdahale edeceğini söylediğini ifade etti. Özgen, "Polis zor kullanmak suretiyle, bizleri dağıtacağını söyledi. Olası bir polis müdahalesinden biz sorumlu değiliz, eylemimize devam edeceğiz" dedi.

Eylemciler, "Gerici Irkçı Eğitime Hayır", "AKP'ye teslim olmayacağız" şeklinde sloganlar atarak ve marşlar söyleyerek protestolarına devam ediyor.

"Kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ise iki gündür sürdürdükleri eylemi yapılan tüm kışkırtmalara rağmen sağlıklı bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Meclis'te görüşülen yasaya karşı taraf olmak istediklerini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın şehre girişine anti-demokratik olarak engel olundu. Tüm engellere rağmen toplumunun tamamına olan sorumluluğumuzla buraya geldik. Sistem hızla muhafazakarlaştırılmaya çalışılıyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nın uygulaması hukuksuzdur. Eylemimiz sır sık güvenlik güçleri tarafından provoke edilmektedir. Meclis'in önündü açıklama yapmak en doğal hakkımızdır. Kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Ancak olanlardan siyasi iktidar ve güvenlik güçleri sorumlu olacaktır."

KESK, Mecis önünde açıklama yapmakta ısrarlı

Emniyet güçlerinin dağılmaları için göstericilere saat 14:00'e kadar müsaade etmesinin ardından konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 4+4+4 eğitim modelinin birinci derecede muhatabının eğitim ve kamu emekçileri olduğunu söyledi. Bu yasaya ilişkin düşüncelerini demokratik ve barışçıl şekilde ifade etmek istediklerini vurgulayan Özgen, "Meclis önündeki açıklamamızdan sonra eylemimizi sonlandıracağız. Herkes kendi illerine dönecek. Saat:14:00'te başlayacak Meclis oturumuna denk düşecek şekilde Meclis'in önündeki açıklamamızı yapıp arkadaşlarımızı illerine göndermek istiyoruz, bu konuda bizim kararımız ve düşüncemiz nettir" diye konuştu.


29 Mart 2012

Cumhuriyet Portal

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
başladı, eylemcilerine, kesk, müdahalesi, polis


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:26 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1