Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-06-2012, 00:23   #1
Dede Admin
DEDE KARTAL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Bulunduğu Yer: BEŞiKTAŞIN OLDUGU HER YER
Mesajlar: 21,411
Tesekkür: 3802
7795 mesajina 236293 kez tesekkür edildi
  DEDE KARTAL isimli üye çevrimiçidir (Online)
Tanımlı Erdoğan Grev Sözcüsü!


siteadi.com - Erdoğan Grev Sözcüsü!

THY grevi hakkında açıkalam yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu fotoğrafı sosyal medyada bir kez daha gündeme geldi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY’deki greve ilişkin, ”Düşünün ki bu grev kanunsuz değil kanunlu olarak da yapıldığında, uzun süreli bir grev olduğu zaman bunun bedelini kim ödeyecek, kim öder? Millet ödeyecek, millet öder. Bu stratejik bir kurum ve bu stratejik kurumda atılacak bu tür adımlar ciddi manada ülkemizde çöküşün habercisi olur ki, buna fırsat vermemek gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Başbakan'ın THY grevine karşı çıkmasından sonra grev sözcüsü önlüğü giydiği fotoğraf sosyal medyada yayılmaya başladı.
Dönemin Refah Partisi İl Başkanı olan Başbakan Erdoğan, Basın-iş'e bağlı Darphane ve Damga Matbaası'nda yaşanan greve destek verip grev önlüğü giymişti.
Başbakan Erdoğan'ın o dönemki grev sırasında işçilerler birlikte 'grev sözcüsü' önlüğü de giymişti.
20 yıl önce Refah Partisi İstanbul İl Başkanı görevindeyken; Darphane ve Damga Matbaası işyerinde grev yapan işçileri ziyaret eden Erdoğan, o zamanki konuşmasında "Ülkemizde işçiler, kira bile ödeyemeyecek zorluklar içinde. Böylesine haklı mücadelenin yanında olmak inancımız gereğidir" demişti.



Birde bugünki basbakana bakalim


istanbul Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği, havacılık hizmetlerinde grev ve lokavt yasağı getiren yasayı protesto etmek için yapılan iş yavaşlatma eyleminin, THY'nin son 8 yıldır süren yatırım ve emeklerle elde ettiği marka değeri ile imajına verdiği zararın yanı sıra, şu ana kadar yaklaşık 2 milyon dolarlık maddi zarara da neden olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''THY'nin çalışma koşulları ve standartları ile dinlenme süreleri, daima ulusal ve uluslararası otoritelerin belirlediği kuralların üzerindedir. 28 Mayıs saat 22.00 civarında Hava-İş Sendikası bütün üyelerine, '29 Mayıs 2012 tarihinde lokal saatle 03.00-24.00 arası kendilerini göreve hazır hissetmeyeceklerini bildirmişlerdir' şeklinde bir duyuru yayımlayarak, kanunsuz eylem çağrısı yapmıştır. Bu çağrı daha sonra sosyal medya araçları üzerinden de hem çalışanlara hem de kamuoyuna duyurulmuştur. Bunun üzerine Ortaklığımız tarafından aynı gece saat 23.50'de, 'İş bırakma veya iş yavaşlatma ile bu sonucu doğuran benzer yasa dışı davranışların; 2822 sayılı Kanun'un 45 ve 70'inci maddeleri gereğince; hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılma, işverenin uğrayacağı zararın tahsil edilmesi, ağır para cezasıyla mahkumiyet ile sonuçlanacağı konusunda sizleri bilgilendirmekte fayda görüyoruz. THY çalışanlarının görev ve sorumluluklarının farkında olduğuna ve bilinçli olarak çalıştığı kuruma zarar verecek herhangi bir davranış sergilemeyeceğine inanıyoruz' şeklinde bilgilendirme yapılmıştır. Bütün uyarılara rağmen yasa dışı eyleme katılan ve görevine gelmeyen THY'den 260, THY Teknik AŞ'den ise 45 kişinin iş akitleri 2822 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri gereğince feshedilmiştir. Şirketine zarar veren, yolcularımızı mağdur eden kişilerle birlikte yola devam edilmesi mümkün değildir. Sendika yöneticileri, 29 Mayıs 2012 saat 03.00'den itibaren uçucu ekiplerin bir kısmının uçuşa gitmelerini psikolojik taciz ve fiziki müdahaleyle engellemiştir. Bu engellemeler sonucunda kabin ekiplerindeki eksiklikler nedeniyle 223 uçuş iptal edilmiştir. İptal ve gecikmeler nedeniyle 100 binin üzerinde yolcu mağdur olmuştur. Uluslararası önemli aktarma merkezlerinden biri haline gelen İstanbul üzerinden THY'yi kullanarak seyahat eden transit yolcularımızın mağduriyeti hem THY'ye hem de Türkiye'ye zarar vermiştir. Yaşanan olayların THY'nin son 8 yıldır süren yatırım ve emeklerle elde ettiği marka değeri ve imajına verdiği zararın yanı sıra şu ana kadar yaklaşık 2 milyon dolarlık maddi zarara da neden olduğu tespit edilmiştir. Sendikanın yasal olmayan eylemiyle eş zamanlı olarak THY'nin web sitesine yurt dışından saldırılar olmuş ve web sitemiz ve internet satış kanalımız kullanılamaz hale getirilmiştir.''
Tazminat davası açılacak
Açıklamada, ayrıca THY'nin uğradığı maddi zararın sendika yönetimi ve eyleme katılanlardan tazmini için dava açılmasına karar verildiği bildirildi.
Sendikadan açıklama
Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, 350 raporlu kabin memurundan 300’nün ’SMS’ yoluyla iş akitlerine son verildiğini belirterek, gerekli suç duyurularında bulunduklarını kaydetti.
Ayçin şunları söyledi:
"Gerekli suç duyurularını yaptık. Bizim yaptığımız eylem yasal ama arkadaşlarımız yasal olmayan bir yolla işten çıkartıldı. Üyelerimiz işten çıkartıldıklarını "SMS" yoluyla öğrendi. Arkadaşlarımız haklarını sonuna kadar arayacağız. Arkadaşlarımız işlerine tekrar başlayana kadar her gün 06.00-23.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı’nda eylemlerimize devam edeceğiz."

Bu arada iş yavaşlatma eyleminin yapıldığı ilk gün 350 kabin memurunun raporlu olduğu öğrenildi. Yaklaşık iki gün süren iptallerin ardından ise uçuşlar bugün normale döndü. Protestocu grupların Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde ki eylemleri bugün de devam edecek.


31 Mayıs 2012

__________________



UYARI:
Paylaştığım Mp3 ve Albümler tanıtım amaçlı olup , indirenler tarafından 24 saat içerisinde silinmelidir.
Aksi bir durumda www.dostunsayfasi.com ve şahsım sorumlu tutulamaz.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
erdoğan, erdogan, grev, sözcüsü


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:59 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1