Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 21-09-2012, 09:30   #1
Dost
Sisi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 940
Tesekkür: 1356
683 mesajina 12235 kez tesekkür edildi
 Sisi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Angry Grup Yorum Haber

Grup Yorum'a ev hapsi kararında 'uyuşturucu' gafleti!
siteadi.com - Grup Yorum Haber


Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 kişi için “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklama ve ev hapsi kararı çıkaran mahkeme sorgu tutanağında yanlışlıkla “uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçu” gösterdi.

Grup Yorum üyeleriyle birlikte emniyette işkence gören 17 kişi hakkında tutuklama ve ev hapsi cezası veren mahkeme skandal bir yanlışa imza attı. “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 17 kişinin sevkedildiği İstanbul 2 no.lu mahkemenin “özgürlük hakimi” sorgu tutanağında ceza maddesi olarak, “uyuşturucu ticareti yapmak” suçu belirtti.

Kes-yapıştır yöntemiyle hazırlanan tutanaklar

Kes-yapıştır yöntemiyle hazırlanan tutanakların azizliğine uğrayan mahkemenin yer verdiği ifade şu şekilde: “Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan şüpheliler hakkındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tarih ve soruşturma sayılı yazısı ve ekindeki belgeler okundu.”

Mahkemeler dosyaları incelemiyor mu?

“Örgüt üyesi olmayıp örgüt adına suç işlemek” suçlamasıyla tutuklanan ve ev hapsine mahkûm edilen 17 kişi hakkında sorgu tutanağına geçilen “uyuşturucu suçlaması” mahkemelerin dosyaları ne kadar iyi okuduğu ve aldığı kararlardaki ciddiyeti bir kez daha gösterdi.

Avukatlar tutuklama ve ev hapsi kararına itiraz etti

Avukatlar ise tutuklama kararı ve ev hapsi kararı veren İstanbul 2 no.lu mahkemenin kararına itirazda bulundu. İtiraz dilekçesinde, suçlamaların maddi hiçbir dayanağı olmadığı vurgulanarak yasal basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle suçlandıklarından adli kontrol hükümlerinin değerlendirilmesi talep edildi.

“Dinleyicilerin Grup Yorum’u dinleme hakları elinden alındı”

Hükmedilen adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması istenen itirazda Grup Yorum üyelerine verilen ev hapsi uygulaması hakkında ise, “Grup Yorum’un üyeleri yurt içinde ve yurtdışında onlarca konser vermektedir. Hâkimlik tarafından verilen tedbirlerin uygulanması müzikal faaliyetlerinin yasaklanması anlamına gelir. Bu karar ile müvekkillerden Selma Altın’ın sesine kilit, Dilan Balcı’nın ise keman çalan eline kelepçe vurulmuştur. Çok daha önemlisi milyonlarca dinleyicinin Grup Yorum’u dinleme hakları elinden alınmış olacaktır. Böylece tedbir salt iki insan hakkında değil milyonlarca insan hakkında verilmiş bir tedbire dönüşecektir” denildi.

İşkence yapan emniyet: “Her insanda duyu kaybı olabilir”

Öte yandan Grup Yorum solistinin kulağını patlatan, kemanistinin ellerini ezen emniyet, “İşkence yapmadık, polis daha çok zarar gördü” şeklinde bir açıklama yayınladı. Medya organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen emniyet, “solistin kulağında hafif duyu kaybı olduğunu ve bunun her insanda olabileceği” gibi ifadeler kullandı.

İşkenceyi “polisler zarar gördü” diyerek yalanladı

Adli Tıp raporuyla bile işkence yaptığı aşikâr olan emniyet polisin daha çok zarar gördüğünü ifade ederek, “Tespitlere göre 12 poliste darp izi ve kırık olduğu kaydedildi. Buna göre 1 polisin diz kapağından, 1 polisin taş çarpması sonucu elinden, 1 polisin kaş yarılması ve parmak kırığı, 1 polisin başından yaralandığı, 1 polisin gözünde morluk olduğu diğer polislerin ise vücutlarının değişik yerlerinde doku zedelenmesi bulunuyor” dedi.
Ayrıca Grup Yorum üyelerinin birkaç gündür işkence gördükleri yönünde yer alan haberlere itibar etmeyen medyanın emniyetin işkenceyi yalanlamasına yer vermesi ise dikkat çekti.


(soL – Haber Merkezi)

__________________
*********************************
Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır.

Goethe
*********************************
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Sisi üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (21-09-2012), sinan (21-09-2012)
Cevapla

Tags
grup, haber, yorum

Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş arama yap
Modları Göster

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:47 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1