Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 27-11-2012, 23:49   #1
Dost
Bektaşi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 86
Tesekkür: 49
24 mesajina 53 kez tesekkür edildi
 Bektaşi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı BDP'den 'dokunulmazlık' resti

Aralarında BDP Eş Başkanı Kışanak'ın da olduğu 10 milletvekili hakkındaki fezlekeler Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Kışanak, "Biz, 'Kürt sorununu nasıl çözeceğiz, bir çözüm yolu arayalım' diyoruz, Başbakan ortaya dokunulmazlık meselesini atıyor" dedi.
siteadi.com - BDP'den 'dokunulmazlık' resti
17 Ağustos'ta Şemdinli'de PKK'lilerle karşılaşan dokuz Barış ve Demokrasi Partili (BDP) milletvekili ve Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğlık hakkında hazırlanan fezlekeler Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İspanya ziyareti öncesinde dokunulmazlıklarla ilgili "Özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz" ve "Dokunulmazlık zırhına bürünenlerle ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz" demişti.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından BDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezleke, Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı'na gönderildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Kürsü hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı" dedi.

Kışanak: Bizzat Başbakanın yolsuzluk dosyaları
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bugüne kadar dokunulmazlık zırhıyla bugünlere gelmedekilerini belirterek şöyle konuştu:

"Biz, 'Kürt sorununu nasıl çözeceğiz, bir çözüm yolu arayalım' bunu konuşalım diyoruz, Başbakan ortaya dokunulmazlık meselesini atıyor. Keyfi bilir, istediği kadar kendisi söylesin, kendisi tartışsın, kendini konuşsun. Biz, bu konuda konuşmayı gerekli ve faydalı görmüyoruz.

"Ancak biz dokunulmazlıklarla ilgili konuşacağımız zamanı biliyoruz. Uludere'nin katillerinin siyasi sorumlularının dokunulmazlığını hemen kaldıralım. Bu parlamentoda yüz kızartıcı suçlardan fezlekesi bulunan milletvekillerinin tamamı BDP dışındaki partilere aittir. Bunları kaldıracağımız zaman konuşalım. Bizzat Başbakan'ın kendisiyle ilgili dünya kadar yolsuzluk dosyaları var, istiyorsa bunları gelsin konuşalım. Bunun dışındakilere dair bizim söyleyecek fazla sözümüz yok, duruşumuz var.

"BDP/Blok milletvekillerinin hiçbiri dokunulmazlık zırhıyla siyaset yaparak bugünlere gelmedi. Her birimizin hayatı, demokrasi mücadelesinde bedeller ödeyerek geçmiş bir hayattır. Bu bedelden korksaydık bu yola baş koymazdık, bu mücadeleyi omuzlamazdık."

Fezlekede, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile grupta yer alan BDP'li milletvekilleri Adil Kurt, Sebahat Tuncel, Nazmi Gür, Hüsamettin Zenderlioğlu, Halil Aksoy, Ertuğrul Kürkçü, Esat Canan, İdris Baluken ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, "PKK ve KCK silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan TCK'nın 5237 sayılı kanunun 220'ye 7. ve 314'e 2. maddeleri ile TMK'nın 3713'e 5. maddesi gereğince soruşturma açılmasına izin verilmesi talep edildi.

Kaynak, Erişim 28.11.2012

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bdpden, dokunulmazlık, resti


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:48 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1