Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 27-11-2012, 23:52   #1
Dost
Bektaşi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 86
Tesekkür: 49
24 mesajina 53 kez tesekkür edildi
 Bektaşi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Angry ESP: Fezleke saldırısından vazgeçilmeli

Ankara - Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için açıklaması ve fezlekelerin meclise getirilmesine tepki gösterdi. "AKP hükümetinin çözümden anladığı şeyin ez, çöz ve imha et politikasıdır" diyen ESP, iktidarı fezleke saldırısında vazgeçmeye çağırdı.
siteadi.com - ESP: Fezleke saldırısından vazgeçilmeli
ESP, Başbakan Erdoğan’ın Pazartesi günü İspanya ziyaretinden önce düzenlediği basın toplantısında BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı açıklaması ve ardından fezlekelerin meclise gelmesine yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

ESP, “Erdoğan’ın bu söylemi kullanması ve fezlekelerin meclise gönderilmesi tesadüfü olmasa gerek. Erdoğan’a bu açıklamayı yapmaya zorlayan Kürt sorunu karşısında içine düştüğü çözümsüzlük sarmalıdır. AKP hükümetinin çözümden anladığı şeyin ez, çöz ve imha et politikasıdır” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “AKP, açlık grevleri sürecinde Kürt halkının ve özgürlükten yana güçlerin sokakta, mecliste, zindanlarda yürüttüğü mücadele karşısında çaresiz kalmanın intikamını alma peşindedir. Parlamentoda yürütülen mücadelenin sokağın gücüyle birleştiğinde neleri başarabileceğini görmüş olmanın tedirginliği içindedir. Erdoğan Kürt halkının sokaktaki iradesini Milletvekillerinin fezlekesini bir kılıç gibi sallayarak teslim almak istiyor. Fütursuz ve saldırgan olması bundandır. Bu nedenle Kürt siyasetçilerine yönelik yaygın tutuklama furyasını sürdürüyor. Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasından bahsediyor.

Mecliste bulunan BDP milletvekilleri düşüncelerinden ve siyasi faaliyetlerinden, kitle hareketinin en önünde bulunuyor olmalarından dolayı dokunulmazlıkları kaldırılmak isteniyor. Fakat BDP’li vekillere dokunulmadan önce Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk dosyası meclis raflarında tozlanmaya bırakıldı. Öncelikle kendisi ile ilgili yolsuzlukların hesabını vermelidir.

Erdoğan’ın vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırması karşısında Kürt halkının seçtiği temsilcilerine, siyasi iradesine sahip çıkacaktır. Kürt halkı sokakta elde ettiği siyasi iradesini kırma girişimlerini boşa çıkaracaktır. Böyle bir girişim karşısında özgürlük ve barış için mücadele edenlerin birleşik mücadelesini karşısında bulacaktır. AKP iktidarı fezleke saldırısından vazgeçmeli ve fezlekeleri geri iade etmelidir.”

Kaynak, Erişim 28.11.2012

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
esp, fezleke, saldırısından, vazgeçilmeli


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:21 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1