Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 27-11-2012, 23:57   #1
Dost
Bektaşi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 86
Tesekkür: 49
24 mesajina 53 kez tesekkür edildi
 Bektaşi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Mısır’da on binler 'firavun' Mursi’ye karşı ayakta

Mısır’ın dört bir yanından gelen on binlerce kişi Mursi’yi “firavunluk” yetkileri ile donatan kararnameyi protesto etmek için Tahrir Meydanı’nda toplandı.
siteadi.com - Mısır’da on binler 'firavun' Mursi’ye karşı ayakta
Mısırın dört bir yanından gelen on binlerce kişi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Kurucu Meclis’i yargısal denetimden muaf hale getiren Cumhurbaşkanlığı kararnamesini ve baskıcı politikaları protesto etmek için başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda toplandı.

Halen devam eden gösterilerde, avukatlardan tekstil işçilerine birçok iş kolundan çalışan eylemci Tahrir Meydanı’nı doldururken, göstericilerin en sık attığı sloganlar arasında “Mübarek mutlu ol, Mursi izinden gidiyor”, “Rejim düşene kadar oturma eylemindeyiz” bulunuyor.


Sanatçılar Kahire Opera Evi’nden Tahrir’e yürürken

Binlerce avukat, sendikalarından Tahrir Meydanı’na doğru “Halk rejimin yıkılmasını istiyor” sloganlarıyla yürüdü.


Miting çağırısı laik, sol, sosyalist ve liberal çevrelerden gelirken, bu çevrelerin Pazartesi günü Sosyalist Halkçı İttifak Partisi’nin Kahire’deki merkezinde bugün düzenlenen mitingin planlarının duyurusunu gerçekleştirmek için bir araya geldiği belirtiliyor.

Bu arada Ahram online’ın haberine göre, Avrupa Birliği’nden de Mursi’ye dönük tehdit gibi bir açıklama geldi. Üst düzey bir AB Parlamento üyesi Frankfurter Rundschau’ya yaptığı açıklamada Mursi’nin diktatörlüğü seçmesi halinde AB’nin Mısır’a yaptığı yardımlarda kesintiye gidileceği belirtildi.

Mısır’ın İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Yüksek Yargı Konseyi hakimleri ile görüşmesinin ardından kendisini yargı denetiminden tamamen muaf tutan kararnamede bir değişikliğe gidilmedi. Mursi dün yaptığı açıklamada, Yüksek Yargı Konseyi ile yapılan görüşme sonucunda bir uzlaşmaya varıldığını ancak kararnamede bir değişikliğe gidilmeyeceğini söyledi.

Mursi’in sözcüsü Yasser Ali ise görüşme sonrası televizyondan okuduğu açıklamada, kararnamenin “egemenlikle ilgili sorunlarla” sınırlı kalacağını söyleyerek muhalefeti teskin etmeye çalışmıştı.

Öte yandan Müslüman Kardeşler (MK) de Mursi’nin açıklamalarına paralel olarak gerilimi tırmandırmamak adına Mursi’ye destek mitinginden vazgeçtiklerini açıklamışlardı. Ancak MK bu kararından dönerek selefiler ve Gamaa El-İslamiye ile birlikte İskenderiye’de bir miting çağırısında bulunuyor.

(soL- Dış Haberler)

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ayakta, binler, firavun, karşı, mursi’ye, mısır’da


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:07 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1