Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Güncel Olaylar (http://www.dostunsayfasi.com/guncel-olaylar/)
-   -   Alevilerin kutsal mekanında siyanürlü altın araması (http://www.dostunsayfasi.com/guncel-olaylar/58995-alevilerin-kutsal-mekaninda-siyanurlu-altin-aramasi.html)

Bektaşi 27-11-2012 23:55

Alevilerin kutsal mekanında siyanürlü altın araması
 
Sivas’ın Kangal ilçesinde yaşayan Aleviler için kutsallık arz eden Bakırtepe mevkiinde siyanürle altın aranması için Demir Export adlı bir şirkete lisans verildi. Çalışmaların başlamasına bölgede yaşayan Aleviler tepki gösterdi.

Alınan bilgilere göre Maden Teknik Arama kurumu Yama Dağı’nın uzantısında yer alan sönmüş bir volkanik bir dağ olan Bakırtepe mevkisinde altın tespit etti ve bölgede kırk yıldır demir, krom çıkaran Demir Export firmasına 2006 yılında işletme ruhsatı verdi. Eylül ayında aramalar için harekete geçen firmanın çevre değerlendirme toplantıları protesto etti.

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet gazetesine açıklamada bulunan eski ABF Genel Başkanı Ali Balkız, “Buradaki dünyaca ünlü doktor balıkların, nesli tükenmekte olan kangal köpeklerinin soyunun tamamen bitmesi demek. Tüm köylerin yüzyıllardır kurban adadıkları, kurban kestikleri, kutsal saydıkları bir ziyaretgâhtır. Doğaya, yaşama, tarihe, kültüre olduğu kadar inanca da bir saldırı var” diye konuştu.

AKP hükümeti daha önce de Dersim’de Aleviler için kutsal olan mekanları hidroelektrik santralleri yapımıyla sular altında bırakmıştı.

Kaynak, Erişim 28.11.2012


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:43 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1