Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 06-05-2013, 18:04   #1
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı İsrail Suriye'yi vuruyor Başbakanın "evlatları" tekbir getiriyor

İsrail Suriye'yi vuruyor Başbakanın "evlatları" tekbir getiriyor
siteadi.com - İsrail Suriye'yi vuruyor Başbakanın "evlatları" tekbir getiriyor
İsrail Hava Kuvvetleri’nin Cemraya Askeri Araştırma Merkezi füzeyle vurmasının ardından Suriye, İsrail’e savaş ilan etti

İsrail'in, Suriye'ye düzenlediği iddia edilen ikinci hava saldırısının ardından CNN televizyonuna konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal El-Mikdad, bugün düzenlediği saldırının, bu ülke tarafından Suriye'ye karşı yapılmış bir savaş ilanı olduğunu söyledi.

Suriye'de Esad muhaliflerinin çektiği saldırı görüntüleri de internete düştü. Görüntülerde muhaliflerin Suriye hedeflerinin vurulmasının ardından tekbir getirmesi dikkat çekiyor. Muhalifler, vurulan hedeflerden sonra sevinç çığlıkları atıyor

İRAN'DAN SURİYE'YE DESTEK

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanparast; İsrail'in Şam kırsalının Cemraya Bölgesindeki bilimsel araştırmalar merkezine saldırısını keskin bir dille kınayarak, bu saldırının bölge güvenliği ve istikrarına ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Mehmanperest; kınama açıklamasında bölge ülkelerinin tümünü Tel Aviv 'in tehditlerine karşı koymada çabalarını birleştirmeye ve yoğunlaştırmaya çağırdı.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, "Suriye ordusuna yardıma hazırız" açıklamasında bulundu.

Gazetecilere konuşan Pourdastan, “Suriye ordusu İsrail ile savaş yıllarında tecrübe kazanmıştır. Kendini savunmak için yeteneğe sahiptir. Fakat biz dost ve Müslüman bir ülke olarak Suriye'nin yanındayız ve eğitim için bir gereksinim duyarlarsa yardıma hazırız" açıklamasında bulundu.

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmed Vahidi’da yaptığı açıklamada. “İsrail’in ABD onayı ile Suriye’ye karşı son operasyonu başlattığını” belirtti.

19 Mart’ta ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’nde konuşan NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James Stavridis, NATO’nun “Libya’da olduğu gibi talep gelmesi durumunda Suriye’ye askeri müdahale için hazır olduklarını” söylemişti.

Bunun yanı sıra Suriye’nin Banyas bölgesinde gerçekleştirdiği operasyona tepkiler büyüyor.

Suriye hükümetine yakın kaynaklar, Beyda yakınlarındaki Banyas’a yapılan müdahalenin, bu bölgedeki teröristleri temizlemek amacıyla yapıldığını belirttiler.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise “2 Mayıs’ta Beyda ya bağlıBanyas beldesinde 100’den fazla insanın öldürüldüğüne” ilişkin ellerinde raporlar bulunduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jennifer Psaki yaptığıaçıklamada, “İnanç ve etnik kökeni ne olursa olsun, herhangi bir gruba karşı yapılan bu yasadışı cinayetlerden Suriye sorumludur,” dedi.

CNN International’in verdiği habere göre Suriye hükümet birlikleri Cuma ve Cumartesi günü tank, zırhlı birlikler ve füzelerle Sunni mahallelere saldırarak, 200’den fazla insanın ölmesine neden oldu. CNN International bu bilgiyi LCC’ye (Local Coordination Committees of Syria) dayanarak verdiğini kaydetti.

Suriyeli muhalifler, Ras al-Nabaa mahellesinde yerde yatan cansız bir bebeğin videosunu dünyaya dağıttı. Aynı videoda bir çok insanın yaralandığı da yer aldı. Ancak bu haberler, CNN tarafından, bölgeye girişhükümet tarafından yasaklandığından doğrulanamadı.

Geçtiğimiz aralık ayında iç savaşın tamamen ve “açıktan açığa” bir mezhep savaşı haline geldiğine dikkat çeken CNN International, BM’nin bu konuda Suriye’yi uyardığını hatırlattı.

Suriye’deki mezhep savaşı Ermeni, Filistinli, Kürt ve Türkmenler arasında sürüyor olsa da, asıl savaşın Nusayriler ve Sünniler arasında olduğu kaydediliyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın,Şam Üniversitesi’nde Suriyeli şehitler için yapılan bir anıtın açılışına katıldığı belirtildi.

ABD Başkanı Barack Obama Cuma günü gazetecilere verdiği demecinde, Suriye topraklarında Amerikan çizmesinin basmasını öngörmüyoruz. Böyle bir müdahalenin bölge ve Suriye için iyi olurdu da diyemiyoruz şeklinde konuştu. Obama, bölgedeki liderlerin Esad’ı saf dışıbırakmalarını görmek istediğini söyledi.

LCC, geçtiğimiz Salı günü 200’den fazla insanın günün ilk saatlerinde öldürüldüğünü, bölge ile temasın hükümet kuvvetlerinin bölgeyi kontrol altına aldığından mümkün olmadığını kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem kuruluşu yüzlerce Sunni ailenin Cumartesi gününden başlamak üzere, Banyas’ın kuzeyindeki sınıra yakın Tartous ve Jableh kentlerine doğru kaçtığını duyurdu.

ERDOĞAN SERT ÇIKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’daki Yirminci İstişareve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında Banyas’ta yaşananlar nedeniyle Suriye Devlet Başkanı Esad’a ağır sözler sarfetti.

Başbakan Erdoğan, “Biz başka devletlere, başka milletlere benzemeyiz. Biz, dengeler adına, konjonktür adına, çıkarlar adına susacak bir millet, böyle bir devlet değiliz. Biz, İstanbul'da, cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet'in huzuruna vardığımızda, alnımız ak varmak istiyoruz. Biz, cihan padişahı Kanuni'nin huzuruna vardığımızda, o manevi huzura başımız dik çıkmak istiyoruz. Biz, ruz-u mahşerde, kitap önümüze konulduğunda, hesabımızı yüreklice vermek istiyoruz.

Banyas'ta çocukların feryadı arşı inletirken, biz susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Ey Beşşar Esed, vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına gösteremediğin cesareti, ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. O çocukların arşı inleten figanı, inşallah, Rabbimin Müntakim sıfatı mucibince, Kahhar sıfatı mucibince, senin üzerine kutlu bir intikam olarak inecek. Allah izin verirse, bu caninin, bu katilin, dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı hamdedeceğiz, şükredeceğiz. Yaşananlar, tahammül sınırlarını zorlar bir hale gelmiştir,” şeklinde konuştu.

Erdoğan, uluslararası camianın Suriye konusunda hala beklenen adımları atmadığına işaret ederek, Suriye'de, bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 100 bine yaklaştığını, hayatını kaybeden bütün masumların vebalinin Suriye'deki gayri meşru rejime destek verenlerin de üzerinde olduğunu belirtti. Kendisini Müslüman nitelendiren hiç kimsenin, hiçbir devletin, böyle bir vahşetin arkasında duramayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Buradan şunu da hatırlatmak istiyorum; Suriye'de,Şam'da, bu caniyle, bu katille fotoğraf çektiren CHP, buyursun, Banyas'taki katliamı açıklasın. Ey CHP, işte siz busunuz. İşte sizin yol arkadaşlarınız bunlar. İşte sizin aynı fotoğraf karesinde poz verdiğiniz yoldaşlarınız bunlar. Gurur duyup duymadığınızı gerçekten merak ediyor; sizi de milletime havale ediyorum.

Buradan, Banyas'ta hayatını kaybeden kardeşlerimize Rabbim'den rahmet niyaz ediyorum. Mazlumların yakınlarına, Banyas halkına, tüm Suriyeli kardeşlerimize tekrar sabır ve başsağlığı diliyorum. Meta nasrallah? 'Allah;ın yardımı ne zaman diye' soran Suriyeli kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum; Ela! İnne nasrallahi karib. Hiç kuşkusuz Allah'ın yardımı yakındır."

İsrail suriye'yi vuruyor başbakanın "evlatları" tekbir getiriyor - ODATV Video

Odatv.com

İsrail Suriye'yi vuruyor Başbakanın "evlatları" tekbir getiriyor

Benzer Konular
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
MEHMETDOST (06-05-2013), Mühür (02-02-2017)
Cevapla

Tags
baåŸbakanä±n, başbakanın, evlatları, getiriyor, suriyeyi, tekbir, vuruyor, İsrail, ä°srail


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:51 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1