Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 27-03-2007, 21:22   #1
Dost
yaman7777 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 407
Tesekkür: 39
29 mesajina 251 kez tesekkür edildi
 yaman7777 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Tit’ten Ferhat Tunç’a Tehdit

TİT’TEN FERHAT TUNÇ’A TEHDİT
siteadi.com - Tit’ten Ferhat Tunç’a Tehdit İstanbul-Bugüne değin çok sayıda siyasi suikast, provakasyon ve cinayet eylemlerinde adı geçen “Türk İntikam Tugayları” (TİT) isimli karanlık şebekenin emniyete “Hrant Dink’i biz öldürdük. Şimdi sıra Osman Baydemir, Metin Tekçe ve Ferhat Tunç’ta. Sıkıysa koruyun” şeklinde e-mail yazdığı ortaya çıktı. Hrant Dink cinayetinin hemen ardından, 24 Ocak 2007 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen e-mailin, “TİT Tunceli Bölge Komutanlığı” imzası taşıdığı öğrenildi.
Tehdidin kaynağı Foça
24 Ocak 2007 tarihinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün email kutusuna atılan “TİT Tunceli Bölge Komutanlığı” imzasını taşıyan mail mesajında, Hrant Dink cinayetinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe ve sanatçı Ferhat Tunç’un TİT’in ölüm listesinde bulunduğu belirtildi. Emniyet güçlerine yönelik olarak “sıkıysa koruyun” şeklinde ifadelerin kullanıldığı mesajda, Hrant Dink’in de TİT tarafından öldürüldüğü iddia edildi.
E-mail üzerine harekete geçen emniyet birimlerinin yaptıkları araştırma sonucunda, mailin İzmir’in Foça ilçesinde bir internet cafede yazıldığı belirlendi. Yürütülen incelemelerden başka ne gibi bulgulara ulaşıldığı konusunda, emniyet yetkilileri detaylı bilgi vermekten kaçındılar.
Emniyetten Ferhat Tunç’a uyarı: “Kendinize dikkat edin”
22 Mart Perşembe günü sanatçı Ferhat Tunç’u çalışma ofisinde ziyaret eden Beyoğlu Emniyet Müdürlüğüne bağlı iki emniyet yetkilisi, TİT’in tehdidi ile ilgili olarak Ferhat Tunç’u bilgilendirdikten sonra, “bugünlerde kendinize dikkat edin, evinize, ofisinize gelip giderken etrafınızda gördüğünüz şüphelileri bize iletin” şeklinde konuştular. Savcılığın talimatı üzerine bu uyarıyı yaptıklarını belirten emniyet yetkilileri, kendilerinin de önlem alacaklarını bildirdi.
Geç gelen uyarı
Öteden beri tehditler aldığını belirten Ferhat Tunç, Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından tehdit ve küfür niteliğindeki mesajlarda ciddi bir artış olduğunu kaydetti. Emniyetin kendilerine ulaşan bir tehdit mesajını ciddiye alarak işlem yapmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Tunç, “bununla beraber, tehdit mesajının alınmasının üzerinden 2 ay geçtikten sonra beni durumdan haberdar etmelerini de tuhaf karşıladım” şeklinde konuştu.
Polisin ikametgah ve çalışma ofisinin bulunduğu sokakta devriye şeklinde genel bir önlem alacağını bildiren Tunç, zaten kendisinin de yakın veya farklı bir koruma önlemi talebi olmadığını belirtti. Ferhat Tunç, Hrant Dink cinayetinin ardından ortaya çıkan toplumsal refleksin giderek dağıldığına dikkat çekerek, “şoven, milliyetçi bir siyasi atmosfer yaratanlar, Hrant Dink’in katledilmesinin ardından, maalesef politika ve söylemlerinde herhangi bir değişiklik yapmadılar. Siyasi cinayetlere çanak tutan, zemin teşkil eden, bizatihi bu olumsuz siyasi atmosferi yaratanlardır” dedi.

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    ferhat, tehdit, tit’ten, tunç’a


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:46 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1