Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-09-2013, 04:34   #1
Dost
Sürgün*25 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Bulunduğu Yer: Paris
Yaş: 67
Mesajlar: 784
Tesekkür: 752
174 mesajina 255 kez tesekkür edildi
 Sürgün*25 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Putın'den abd'ye sert "rapor" cıkısı...!!!

Putin'den ABD’ye sert "rapor" çıkışı
siteadi.com - Putın'den abd'ye sert "rapor" cıkısı...!!!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “kanıt” diye açıkladığı istihbarat raporuyla Suriye’nin kimyasal silah kullandığını ileri süren ABD’ye sert yanıt verdi. Putin, iddiaları “deli saçması” olarak niteledi.




Vladivostok şehrinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan kimyasal silah kullanıldığına ilişkin kanıt varsa bu kanıtların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulması gerektiğini belirterek,“Eğer ibraz edilmezse delil yok demektir” dedi.

Suriye ordusunun taarruzda olduğunu, isyancı diye adlandırılanların sıkışmış durumda olduğunu ve uzun süredir ellerinde tuttukları boşaltmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Putin “Ordu ilerlerken Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığını söylemek deli saçmasıdır” diye çıkıştı.

ABD’nin BM kararı olmadan tek taraflı askeri müdahalesinin uluslararası hukuka aykırı olacağını söyleyen Putin, askeri müdahalenin amacının kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle Suriye’yi cezalandırmak olmadığını ifade ederek, “İsyancı denilen gruplara sponsor olanların amaçları basitçe o gruplara yardım etmektir. Eğer bunu yaparlarsa trajik sonuçları olur” dedi.

Rusya’nın Sesi Radyosu’nun Interfax’a dayanarak verdiği habere göre; Putin, İngiltere Parlamentosunun Suriye’ye askeri müdahaleye karşı çıkmasınının, kendisi için tamamen beklenmedik bir olay olduğunu belirterek kararı sağduyu belirtisi olarak gördüğünü ifade etti.

Putin, Suriye’yi bombalama kararı almadan önce ABD’nin daha önce yaptığı ve sorunları çözmeyen operasyonları hatırlaması gerektiğini vurgulayarak, G-20 zirvesinin sorunu görüşmek için iyi bir zemin olduğunu söyledi ve “Neden bu fırsat kullanılmasın?” diye sordu.

RUSYA’DAN BİR TEPKİ DAHA

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin müdahale açıklamalarına da tepki gösterdi. Lukaşeviç, "Washington'un Suriye'ye yönelik güç kullanılacağı yönündeki tehditlerinin kabul edilemez olduğunu" söyledi.

Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye'ye yapılacak her türlü askeri müdahalenin "sınırlı dahi olsa" uluslararası hukuk kurallarını ihlal edeceğini belirten Lukaşeviç, Suriye'ye askeri müdahalede bulunmanın diplomatik çözüm arayışlarını baltalayacağına dikkati çekerek, "Olası bir operasyon, yeni çatışmalara ve ölümlere yol açacaktır. Böyle bir olayın gelişmesine müsaade edilemez" dedi.

Lukaşeviç, ABD'yi, Suriye'de fotoğrafın tamamını görmek için BM uzmanlarının raporunu beklemeye çağırdı.

"MUHALİFLERİN YAYINLADIĞI ESKİ BİLGİLER"

Suriye yönetiminden kendisini kimyasal silah kullanmakla suçlayan ABD'ye yalanlama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin verdiği bilgilerin "yalan ve asılsız" olduğu belirtildi; bu bilgilerin muhaliflerin daha önce yayınladığı eski bilgiler olduğu savunuldu.

Haber Kaynağı: Gazetecileronline.com

__________________


Kapansin El Kapilari, Bir Daha Acilmasin ! Yok Edin; insanin insana Kullugunu, Bu Davet Bizim...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
abdye, cıkısı, putinden, putınden, rapor, sert


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:25 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1