Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 27-04-2007, 19:07   #1
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Seçim 2. tura kaldı


siteadi.com - Seçim 2. tura kaldı

Seçim 2. tura kaldı
Cumhurbaşkanı seçiminin 1. turunda tek aday olan Abdullah Gül 357 kabul, 1 red, 3 geçersiz oy aldı. Ancak Anayasa gereği Cumhurbaşkanı seçilmesi için 367 oy gerektiği için seçimler 2 tura kaldı. 2. tur oylama 2 Mayıs'ta yapılacak.


ANADOL ARINÇ'TAN YOKLAMA YAPMASINI İSTEDİ
11. Cumhurbaşkanı'nın seçimi için yapılan Genel Kurul, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, toplantı yeter sayısı olduğunu söyleyerek oturumu açmasıyla başladı.
Genel Kurul çalışmaları öncesi Abdullah Gül Başbakan'la birlikte alkışlar arasında salona girdi.


TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol'un yoklama talebini reddetti.


Arınç, tutumunun doğru olup olmadığını Genel Kurul'da oyladı. TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. tur oylaması için bugün toplandı. Genel Kurul'a katılan CHP'li Kemal Anadol TBMM Başkanı Arınç'tan yoklama yapılmasını istedi. Arınç ise Meclis içtüzüğüne göre 20 milletvekilinin ayağa kalkarak yoklama isteyebileceğine işaret ederek, "Sayın Anadol yoklama talebinde ısrar ediyorlarsa diğer arkadaşlarını da Genel Kurul'a getirsinler. Biraz sonra oylama yapacağım" dedi.


TBMM Başkanı Arınç, Anayasa'nın 96 ve 102. maddeleri konusunda bütün milletvekillerinin bilgi sahibi olduklarına işaret ederek, 1961 Anayasası'nı değil 1982 Anayasası'nı uyguladıklarını söyledi. 1961 Anayasası'nda toplantı ve karar yeter sayısının salt çoğunluk olarak belirlendiğini ifade eden Arınç, 1982'de yeni düzenlemeler yapıldığını ve 'başka bir hüküm yoksa 3'te 1'lik toplantı yeter sayısı' arandığını kaydetti. Arınç, Anayasa'nın 96. ve 102. maddeleriyle ilgili bilgi verdikten sonra yoklama yapmadan ve 3'te 1'lik çoğunluk arayarak Genel Kurul'u açma yönündeki tutumunun doğru olup olmadığını oyladı. Arınç'ın yaptırdığı oylamada sadece Anadol olumsuz oy kullanırken, Arınç, "Tutumun doğrudur" diyerek Genel Kurul'u açtı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turuna geçildi. Bu arada Genel Kurul'a katılan DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan da Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Hatay Milletvekili Mehmet Erarslan'la birlikte Parlamento'ya girme kararı aldıklarını belirterek, "Sayın Başkan'ın bu tutumunun son derece yerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.


AKP Afyon Milletvekili İbrahim Halil Aşkar Genel Kurul salonuna girmediği gözlendi. Bu arada DYP'den Ümmet Kandoğan, Mehmet Eraslan, Anavatan'dan Hasan Özyer ve Miraç Akdoğan, CHP'den Hakkari Milletvekili Esat Canan, bağımsız milletvekillerinden Göksal Küçükali, Hatay Milletvekili Fuat Geçen, Bartın Milletvekili Ülkü Gökalp Güney ve Genel Kurul başlarken içeriye giren CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol TBMM İçtüzüğü gereği oturum başladığı için toplantı sayısına eklendi.

TBMM GENEL KURULU'NDA GERGİNLİK
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasının yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya geçildiği sırada kısa süreli bir gerginlik yaşandı. CHP'li iki vekilin oy pusulalarını milletvekillerine dağıtan katip üyeleri kontrol etmek istemesi gerginliğe yol açtı. Türikye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçiminin yapıldığı birinci tur oylama kısa süreli bir geginlikle başladı. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Divan'da yer alma talebini geri çeviren CHP'li Ahmet Küçük ve Yaşar Tüzün oylamanın başladığı sırada Genel Kurul salonuna girerek milletvekillerine oy pusulalarını dağıtan katip üyeleri kontrol etmek istedi. Bu sırada TBMM Başkanı Arınç devreye girerek iki vekilin katip üyelerin yanından uzaklaştırılmalarını istedi.

Arınç, milletvekillerine tepkisini, "Genel Kurul'da bulunma konusunda haklılar ama görevlendirdiğim katip üyelerin yanında duramazlar" sözleriyle ortaya koydu. Arınç'ın bu sözleri üzerine genel Kurul'da kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, TBMM İdare Amirleri Feyzi Berdibek ve Burhan Kılıç CHP'li iki vekili katip üyelerin yanından uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Berdibek ve Kılıç'ın çabası sonuçsuz kalırken, iki vekil, oylamayı katip üyelere yakın bir noktadan takip ettiler. Öte yandan, Yaşar Tüzün ve Ahmet Küçük'ün ardından Genel Kurul Salonu'na CHP'li Haşim Oral, Rasim Çakır ve Şevket Arz da girerek katip üyeleri kontrol etmek istedi.
TBMM Başkanı Arınç bunun üzerine kontrol için giren 5 vekille birlikte Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un ismini tutanaklara geçirdi. Arınç'ın tutanak tutturmasının ardından genel kuruldan çıkarak CHP kulisine gelen CHP'li 5 vekile, 'Çocuk oyuncağı mı bu? Niye içeriye girdiniz? Tutanaklara geçtiniz' diye tepki gösterildi

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Eski 28-04-2007, 09:30   #2
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 13
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 yüksel 1972 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bu gidişde ülke seçime gidecek. zaten türk slahlı kuvvetleride muhtıra verdi.halimiz ne olacak!!

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kaldı, seçim, tura


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:16 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1