Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 28-04-2007, 06:55   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Emek örgütleri ve aydın sanatçılar 1 Mayıs Taksim kararlılıklarını yineledi

DİSK 1 Mayıs 1977 katliamını unutturmamak, 12 Eylül darbesinin başlangıcı olan saldırının hafızalara yeniden kazınmasını ve TBMM'de Araştırma Ko*misyonu kurulmasını sağ*lamak için 1 Mayıs'ı Tak*sim Meydanı'nda kutla*makta kararlı. 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına destek veren sanatçı ve ay*dınların "Faili belli cina*yetlerde kaybettiğimiz ar*kadaşlarımızı kucaklaya*bilmek için polislere, din*ci gösterilere ev sahipliği yapan Taksim Meydanı bize de açılsın" çağrıları da sürüyor.
siteadi.com - Emek örgütleri ve aydın sanatçılar 1 Mayıs Taksim kararlılıklarını yineledi
DİSK'in, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı, 1977'deki 36 kişinin ölümüne neden olan katliamın 30. yıldönü*mü nedeniyle Taksim'de gerçekleştirmek istemesine izin verilmemesi, bu alan*da son 30 yılda düzenlenen etkinlikleri de gündeme getirdi. Bugüne dek başta resmi kurum ve kuruluşla*rın olmak üzere çok sayıda oluşumun etkinlik gerçek*leştirdiği Taksim Meyda*nı'nın işçilere kapatılması tepkilere neden oluyor.
Türkiye Devrimci Sendika*ları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyo*nu (KESK), Türk Mühen*dis ve Mimar Odaları Birli*ği (TMMOB), Türk Tabip*leri Birliği (TTB), bazı si*yasi partiler, meslek odala*rı, siyasi dergiler, demok*ratik kitle örgütleri ve plat*formları üyeleri, 1 Ma*yıs'ın Taksim Meyda*nı'nda kutlanması gerekti*ğini belirterek "1 Ma*yıs'ın, uluslararası birlik, dayanışma, mücadele ve direniş günü olarak en geniş katılımla Taksim'de kutlanacağını" birçok kez yinelediler.

1977'ye borcumuz var! Taksim Hill Otel'de dün birçok sanatçı ve aydm, 1 Mayıs 1977 katliamını ko*nu alan sinevizyon gösteri*sini izledi. Sinevizyon gös*terisinin ardından konuşan DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Komitesi Başkanı Musa Çam, "Yarım bıraktırılan bayram sevin*cini kutlamak için 1 Mayıs'ta Taksim'de olacak*larını" yineleyerek "Bu bir miting değil, 30 yıl önce kaybettiğimiz arka*daşlarımızı kucaklayaca*ğımız bir anmadır" dedi. Musa Çam şu görüşleri dile getirdi:

"1 Mayıs 1977'de 500 bin kişi 1 Mayıs işçi sını*fının uluslararası birlik-mücadele-dayanışma gü*nünü kutlarken saldırıya uğramış ve 36 yurttaşı*mız hayatını kaybetmiş*tir. 30 yıl önce bu meydanda oynanan oyundan habersiz, bir hukuk devletinde yaşadıklarına duyduktan inanç ve gü*venle kaygı duymadan, bir bayram sevinci yaşarken yaşamını yitirenlere, yakınlarına ve işçi sınıfı*na demokrasi adına top*lum olarak vicdanen borçluyuz. Onlara borcu*muz var. Bizler, bu ülke*nin aydınlık ve onurlu insanları, aydınları, sendi*kacıları, emekçileri, işçi*leriyiz. Bizler bu ülkenin vicdanıyız. Yarım kalan bayram sevincini tamam*lamak, 36 yurttaşımızı öl*dükleri yerde çiçeklerimizle anmak için saat 13.00'te Taksim'de olaca*ğız."

1 Mayıs'ta "toplumsal yaşamı formatlayan yok*sulluğu, ırkçılığı ve geri*ciliği hedef alacaklarını" ifade edeceklerini dile getiren KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir de "Hayatımızı belirleyen faili meçhul cinayetleri, bize dayatılan yaşamı reddetmek bilinciyle ha*reket eden toplumun bü*tün kesimlerini Taksim'e bekliyoruz" diye konuştu.

Sanatçılardan destek Konfederasyon temsilci*lerinin ardından, aralarında Cahit Berkay, Mustafa Alabora, Bilgesu Erenus, Celal Başlangıç, Efkan Şeşen, Emre Saltık, Er*doğan Aydın, Ferhan Şensoy, Grup Yorum, Ha*lil Ergün, Yalçın Bayer, İlkay Akkaya, Orhan Ay*dın, Orhan Alkaya, Reis Çelik, Vedat Sakınan, Suavi, Mete Çubukçu, Rıd*van Akar'ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı, aydın ve gazeteci, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına destek verdiğini açıkladı. Sinema sanatçısı Mustafa Alabora, 1 Mayıs katliamı*nın sorumlularının yargı*lanması amacıyla TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması ve 1 Mayıs'ın "Emeğin Bayra*mı" olarak ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi. Çeşitli kültür ve sanat grupları adına bir açıklama yapan ti*yatro sanatçısı Orhan Ay*dın, "Taksim Meydanı Polis Bayramı'na açılı*yorsa, dinci gericiliğin ve ırkçı yobazlığın eylemle*rine sahiplik ediyorsa, iş*çi sınıfına, emekçilere ve yurtseverlere de açılmalı*dır" diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin diğer yönetici ve sözcüleri de resmi ve özel kuruluşla*rın her türlü etkinliğine izin veren siyasi iktidarın, Taksim Meydanı'nı 1 Ma*yıs günü de emekçilere aç*ması gerektiğini vurguladı*lar. Sivil toplum örgütü sözcüleri, "Şeriatçılara, milliyetçilere, İslamcıla*ra, popçulara, sporculara aklınıza gelebilen her ke*sime açılan alan, emekçi*lere kapatılamaz" dediler.

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi ZiLAN üyemize tesekkür ettiler
sehirli.19 (05-06-2010), Yusuf yLC (11-05-2020)
Eski 28-04-2007, 09:28   #2
Aktif Üye
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Bulunduğu Yer: dostun sayfasi
Mesajlar: 1,786
Tesekkür: 0
27 mesajina 61 kez tesekkür edildi
 _aytekin_ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Orhan Aydın, "Taksim Meydanı Polis Bayramı'na açılıyorsa, dinci gericiliğin ve ırkçı yobazlığın eylemlerine sahiplik ediyorsa, işçi sınıfına, emekçilere ve yurtseverlere de açılmalıdır"

bencede taksim meydanı acılmalıdır.. gerici örgütlerin yaptıkları eylemlere acaılan taksim meydanı neden bu sefer acılmıyor bu ülkede ayrımcılığın olduğu birkez daha ortaya cıkmıs oluyor..ama taksim meydanı acılsada acılmasa 1 mayısta herkes orda olacak ve bunuda kimse engelleyemeyecek....

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi _aytekin_ üyemize tesekkür ettiler
omerc6152 (02-11-2023), Yusuf yLC (11-05-2020)
Cevapla

Tags
aydın, emek, kararlılıklarını, mayıs, sanatçılar, taksim, yineledi, örgütleri


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:53 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1