Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Güzel Ve Anlamli Yazilar (http://www.dostunsayfasi.com/guzel-ve-anlamli-yazilar/)
-   -   hayat sevgıdır. (http://www.dostunsayfasi.com/guzel-ve-anlamli-yazilar/4092-hayat-sevgidir.html)

berbathayat 13-02-2007 21:39

hayat sevgıdır.
 
HAYAT SEVGİDİR

Hayatın, yaşanılmak için var olduğu gerçeği, temelde bir genel-görüş olmasına rağmen; insanlar, birçok tabu-gerekçelerle ya bu gerçekten uzak durmakta ya da bu gerçeğe ulaşamamaktadırlar. İnsanların doğduğu günden itibaren, her zaman birilerine bağımlı olarak yasadığını da düşünürsek, öğrenmenin, yeni bir şey keşfetmenin ne kadar zor olduğunu sanırım tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Oysa hayatı yaşanılır yapmakla yaşanılmaz yapmanın yolu başkalarının değil, kendi elimizdedir.

Unutulmamalıdır ki hayat, ileride mutlulukla tebessüm ettirecek hâtırâlar bırakmaktır geride. İşte tam bu noktada sevgi, çok önemli bir yere sahip bulunmaktadır. Sevgi, yaratılışımızda var. Sevgiyle doğuyoruz, sevgiyle büyüyoruz. Her şey sevgiyle var, her şey sevgiyle güzel. Aslına bakarsanız, belki sevilmeyen vardır ama sevmeyen yoktur dünyada. Çünkü sevgisizlik yokluktur, açlıktır. Yokluğu varlığa, doyuma açan kapıdır sevgi. Bu nedenle hayat da sevgidir. Hayatın hem kaynağı sevgi ve hem de gayesi sevgidir. Hayat, yaşanılmak için ise, neyi yaşayacağımız ya da hayatı ne şekilde yaşayacağımız da apaçık bellidir aslında. Problem de işte buradadır. Ne yazık ki duygularımızı, düşüncelerimizi açık açık söyleyemiyoruz birbirimize; Gülüşlerimizi, tebessümlerimizi bile içten yapamıyoruz gizlemeyi yeğliyoruz sıklıkla. Kendimizle barışık olamıyor, bunun doğal bir sonucu olarak başkalarıyla da barışı tadamıyoruz. Paylaşamıyoruz yada paylaşmakta zorluk çekiyoruz. Çünkü tanımıyoruz birbirimizi, tanıyamıyoruz; yakınlaşmıyoruz birbirimize, yakınlaşamıyoruz. İlişkilerimizi yapaylıktan, yüzeysellikten, formaliteden, geleneksellikten sıyırıp içselleştiremiyoruz. Olmasını istediğimiz gibi değil, olması gerektiği gibi yaşıyoruz. Gerekenlerin, gerçekten de ve mutlaka gerekli mi olduğunu da sorgulamıyoruz, sorgulayamıyoruz. Bu sarmal, giderek sarıyor hepimizi. Böylece biz, kendimizin hapishanelerini kuruyoruz içimizde ve bir hayat, bir türlü kendimiz olamadan ve kendimizce yaşanmadan tükeniveriyor öylesine. Oysa hayat, kendimizi gizlemeye değmeyecek kadar kısadır, çok kısa. Ve hayat, yaşanılmak içindir. Ve hayat, sevgidir."
“Hayat, iyilerle kötülerin daim olarak savaştığı bir arenadır. Bu savaşta, kötüler her zaman galip gelse de, kazanan her zaman iyilerdir.”

boranjudge 19-03-2007 15:09

tebrikler güzel br yazı olmuş sakin bir anımda birdaha okuyabilirim.

pınar09 19-03-2007 15:23

sevgi ne kadarda güzel anlatılmış.tşkler dost.

makar79 16-08-2007 01:28

yazı nikine ters ama çok güzeldi.teşekkürler

nazarım 25-02-2011 20:28

Bazen gülersin mutluymuş gibi...Bazen seversin ilk kezmiş gibi...Her seferinde gidenin arkasından ağlarsın sanki değermiş gibi.
Bazen susarsın son kezmiş gibi...Bazı şeylere inanırsın doğruymuş gibi...Sonra uyanırsın gerçekmiş gibi...Etkisinde kalırsın o rüyadan kovulmuş gibi...En sonunda anlarsın yanılmışsın HER ZAMAN ......OLDUĞU GİB......

SeReNaD 27-02-2011 22:46

"Bu savaşta, kötüler her zaman galip gelse de, kazanan her zaman iyilerdir.”

Güzel bir anlatim..tesekkurler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:17 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1