Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güzel Ve Anlamli Yazilar > Hikaye ve Öyküler
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 19-06-2007, 17:17   #1
Dost
martı - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 334
Tesekkür: 0
4 mesajina 4 kez tesekkür edildi
 martı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı kızlarıma mektup

Merhaba Diyerek Mektubuma Başlamak Istiyorum. Sizlere Duygu Sömürüsü Yapmak Niyetinde Değilim. şimdi Eminim Içinizden Annem Gene Başladi Diyorsunuz Ama şunu Bilinki Bu Size Ilk Ve Son Mektubum Olacak Bu Mektubun Sonunda Size Duygu Sömürüsüyle Beni Anlamanizi Sağlamak Amacinda Değilim. Sadece Amacim Kendinize Yardimci Olup Bu Dünyada Annenize Bile Olsa Nefretle Donanmanizi Engellemeye çalişmaktan Ibarettir.
siteadi.com - kızlarıma mektup
şimdi Sevgili Didem;

Beni Sevmediğini Nefret Ettiğini Söyleyen Sen...

şimdi Hatirliyorumda Sana Sahip Olacağimi öğrendiğim Zaman Sevinçten Havalara Uçmuş Dünyalar Benim Olmuştu. O Heyecanla Ogün Hemen Babanla Kendimizi Sokaklara Atip Bütün Gün Elele Dolaştik Vitrinlere Bebek Kiyafetlerine Baktik Inanirmisin çocuklar Gibi Lunaparka Gittik Dönme Dolaplara Bindik Yemeğimizi Dişarda Yedik şimdi Hatirliyorumda O Gün çocuklar Gibi şendik. Durumumuz çok Kötü Olmasina Rağmen Seni Bize Bahşettiği Için Yüce Mevlaya şükürler Etmiştim. Ahh Nasil Istemiştim Bebeğimin Kiz Olmasini Seni Görmeden Sevmiş Hatta Sana Tapmiştim. Tüm Sikintilarimi Unutmuş Sana Alacağim Kiyafetlerin Oyuncaklarin Hayalini Kurmuştum Inanirmisin Kizim Ben Seni O Gün Hayallerimde Okutmuş Kocaman Kocaman Masalara Oturtmuştum Bile.

Hele Senin Dünyaya Gözlerini Ilk Açtiğinda Yaninda Ben Vardim. Dünyayla Ilk Taniştiğin O Ilk Dakikalari ölene Kadar Unutamam Sapsari Saçlarin, Masmavi Gözlerinle Nede Masum Nede Güzeldin. O Yumuk Yumuk Ellerinle Saçlarima Ilk Dokunuşunu O Misler Gibi Kokunu Ilk Hissedişimi Asla Unutamam. Seni Ilk Kez Giydirirken Acaba Tammi Diye Parmaklarini Saymiştim Ne Komik Demi Sanirim Sana Komik Geliyordur Bu Ama Emin Ol Anne Olunca Bunu Anliyacaksin O Narin Vucuduna Baktiğimda Içimin Sizladiğini Sana Nasil Anlatayim Yavrum. Istesemde O Duygulari Kelimelere Dökememki.

Biliyormusun Kizim Bazi Geceler Seni Emzirdikten Sonra Bitkinlikten Kaç Gece Uyuyakaldim Hatirlamiyorum Bile Sakin Yanliş Anlama Bu Emzirmeler Bitmesin Diye Seni Bahane Edipte 6 Aylikken Kesmem Gereken Emzirme Olayini 19 Aya Kadar Neden Uzattim Acaba ?

Kimbilir Kaç Geceyi Karyolanin Başucunda Ateşin Düşecekmi Diye Endişeyle Bekledim. Sen Sancidan Ağlarken Seni Ağlarken Bile Yanliz Birakmamak Için Senden Daha çok Ağladim.

Sen Hatirlamazsin Kizim Maddi Olanaksizliklardan Odun Kömür Alamadiğimiz O Aci Dolu Günlerde Sen üşüyorsun Diye Ne çok Ağlamişimdir.

Heleki Bu Dünyada Seni Bekleyen Tehlikeleri Düşündükce Içimin Nasil Acidiğini Acaba Sana Anlatabilirmiyim. Belki Anlatmaya çalişirim Ama Sen Beni Ciddiye Almaz Dalga Geçersin Diye Korkar çekinirim.

Okula Ilk Başladiğin Gün Ne çok Mutlu Olmuştum Acaba Başarabilecekmi Diye Asla Düşünmedim Biliyormusun. Sana O Kadar Inaniyordumki Bunun Tersini Asla Düşünemezdim. Senin Için Hayal Kurmadim Diyemem Didem Ama Sana şunu Dürüstce Söylüyebilirim Bunu Kendim Için Asla Istemedim Hep Sen Daha Mutlu Ol Diye Istedim.


şimdi Sevgili Busem;

Benim Son Beşiğim, Tatli Kizim Annesinin Minik Yavrusu Her Zaman Seni Istemediğimi Düşündün Hatta Belki Yeterince Sevmediğimi Ama Biliyormusun Kizim Seni Neden Ilk Duyduğumda Bir Hafta Ağlamiştim Bilirmisin Neden Maddi Olanaksizliklar Hergün Icra Babanin Düşüncesizce Para Harcamasinin önüne Geçemezken Seninde Bu Dünyaya Gelip Zorluklar Arasinda Büyümeni Mutsuz Olmani Asla Istemedim. Ama şunu Bilki Kizim!

Senin O Küçük Tekmelerini Içimde Ilk Hissettiğim Anki Duygularimi Anlatamam Sana öyle Mutlu Olmuştumki Eminol Senin Kiz Olmani Cani Gönülden Istemiştim Neden Biliyormusun Yavrum Iki Kiz Kardeşin Heran Birbirlerine Destek Olacaklarini Düşündüğüm Içindi.

Hele Hastanede Seni Ilk Kucağima Aldiğim An Simsiyah Saçlarin O Tüm Dünyaya Baş Kaldirir Gibi Bakan Gözlerin Mükemmeldin Bitanem öyle Güzel Bir Bebektinki. Allaha Bir Kez Daha şükretmiştim Seni Bana Verdiği Için.

Ahh Bitanem Hastanede Yorgunluktan Bitkin Bir Halde Uykuya Dalmak üzereyken Seni Kollarima Alip O Masum Yüzüne Bakarak Uyumuştum Tabi Buna Uyku Denmez Mutluluktan Sizmiştim.

Heleki Sen şimdi Hatirlamazsin Yavrum 14 Aylikken Balkondan Düşüpte Beni Cehennem Azaplarina Düşürdüğün O Gün Işte O Günü Asla Unutamam.

Balkondan Bakipta Seni Aşağida Yerde Yatarken Gördüğüm An Inan Hala Kabus Gibi Geliyor Senin ölmüş Olabileceğin Hiç Aklima Gelmemişti . O Merdivenleri üçer Beşer Atlayarak Inişim Seni Komşunun Kollarindan Alişim Seni Tekrar Hayata Döndürmek Için Suni Teneffüs Yaptirişim Hizla Hareket Ederek Kalp Masaji Yapmam şuan Bunlari Yazarken Bile Inan Ağliyor Ve O Ani Yeniden Yaşiyorum.

Insanlarin Yeter Artik O ölmüş Rahat Birak Senin Geride Bir Evladin Daha Var Kendine Gel Birak çocuğu Diye Haykirişlari Inan Hala Kulağimda Ne çok Canim Aciyordu Ağliyamiyor Bağiramiyor Sadece Seni Hayata Döndürmek Için Yoğun Bir çaba Harciyordum. Enson Seni Kollarimdan Birinin Aldiğinda Kendimden Geçercesine Busem Diye Haykirdiğimi Hatirliyorum.

Ah Yavrum Hastaneye Arkandaki Arabayla Gelmiştim O Hastane Merdivenleri Nede Yüksek Gelmişti Gözüme Sana Ulaşamamak Geç Kalmak Benim Için ölüm Gibiydi .hastane Koridorunda Seni Hastaneye Ulaştiran Beyi Görünce Hiç Yanima Gelmesin Senin öldüğünü Söylemesin Diye Ne Yalvarmiştim Allahima Tanrim Ne Büyük Aciydi...

Ama O Beyin Yanima Gelip Korkmayin Ayla Hanim Kizinizin Bişesi Yok Hayatta Sadece Dizinde Bir Kirik Var Dediğindede Ne Gariptirki Genede Sevinememiş Bana Yalan Söylediğini Düşünmüştüm. Takii Seni Odada Görene Kadar O Güzel Gözlerinle Etrafi Süzüyordun Beni Görür Görmez Ağlamaya Başlamiştin Ve Bitanem Bana O An Söylediğin Ilk Cümlen Asla Unutamam Ne Muhteşem Bir Cümleydi Nede Mükemmel Konuşuyordun Sana Belki Komik Gelir Ama Benim Için En Tatli En Güzel Konuşan Bebektin O An

- Anne çooba...

Demiştin Bana Işte Bu Cümle Benim Için Dünyalar Demekti.


şimdi Beni Sevmediğini Nefret Ettiğini Söylerken O Güzel Gözlerinizdeki Gerçek Aciyi Gördüğüm Için Bu Mektubu Size Yaziyorum Kizlarim. şimdi Biriniz 17 Yaşinda Diğeriniz 15 Yaşinda çok Güzel Birer Genç Kiz Oldunuz Hayalleriniz Umutlariniz Ve Beklentileriniz Var. Bundada Elbetteki çok Haklisiniz Artik Size Karişmamami Sadece Hayatinizi Daha Iyi Yapmak Için Daha çok Para Kazanmami Istiyor Hiç Bir Eksiğiniz Olmamasi Için çabalamami Istiyorsunuz Belki Bundada çok Haklisiniz Ama Bir Düşünmenizi Istiyorum Hatirlarsaniz Babanizla Ilk Ayrilmaya Karar Verdiğimiz An Yanimda Siz Vardiniz. Sen Didem Bana Anne Belki Sana Söylememem Lazim Ama Babam Seni Aldatiyor Demiştin.

Bende Sizlere Bundan Sonraki Hayatimizin Daha Mükemmel Daha Bolluk Içinde Olacağina Söz Vermiştim. şimdi Bana Söylediğiniz Hani Bolluk Içinde Olacaktik Hani Daha Mükemmel Olacaktik Sözelerinize Cevabim çok Basit Size Kavgasiz Bağirtisiz Icrasiz Bir Hayat Sundum Belki çok Bolluk Içinde Olamadik Bundan Sonrada Olamiyacağiz.




şimdi Soruyorum Sizce Bu Bolluk Değilmi Bu Mükemmellik Değilmi Kapinin Her çalişinda Korkmadan Kapi Açmak Kadar Mükemmel Bir Hayat Varmi.

Bu Soruma Cevabinizida Biliyorum Bu Mükemmel Hayat Senin Için Biz Daha Fazlasini Istiyoruz.

Peki Ama Benim Hayatimdaki Fazla Olan şey Ne ?

Koca Bir Boşluk Olabilir Ancak. Ve Bu Boşluğu Sizin Varliğinizla Doldurabilirim

Benim çaliştiğim Yer Iyi Giyinmemi Ve Görünmemi Gerektirirken Ben Her Zaman önceliği Size Verdim. Insanlarin Beni Eleştirmesini Umursamamaya çaliştim. Duymak Istemedim. çünkü Benim Iki Yetişkin Kizim Vardi. Onlarin Arkadaşlarinin Yanindaki Yeri Daha önemliydi.

Evet Peki Sizi Memnun Edebildim Mi ?

Benim Buna Cevabim Ise Kizlar Benim Yapabileceklerim, Gücüm Bunlar Daha Fazlasi Değil. Bununla Mutlu Olmayi Başarabilirseniz Ne Mutlu Size Ama Başaramazsaniz Her Zaman Dediğiniz Gibi Babanizla Yaşamak Sizi Cidden Mutlu Edecekse Asla Engel Olmuycam.

Hayatta Tek Istediğim Sizlerin Başarisi Ve Mutluluğu

şimdi Sizden özür Diliyorum Bunu Başaramadiğim Için

Anneniz

  Alıntı ile Cevapla
Eski 19-06-2007, 17:30   #2
Dost
maral - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 1,670
Tesekkür: 3
6 mesajina 8 kez tesekkür edildi
 maral isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ahh anneler çileli anneler,fedakar ,eli öpülesi anneler,hakkı ödenemiyen anneler..
kendi hayatını bir sandığa kilitleyip sırf çocukları için yaşayan yinede kadri bilinmeyen anneler annelerimiz ....
sağolasın dostum duygu yüklü bir paylaşımdı,ellerine yüreğine sağlık..

__________________
Bazen SUSMAK haksıza verilecek en güzel cevaptır...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20-06-2007, 08:43   #3
Dost
pınar09 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Yaş: 37
Mesajlar: 3,610
Tesekkür: 201
173 mesajina 805 kez tesekkür edildi
 pınar09 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

annelerin emeği ödenebilirmi yaa,paylaşımına emeğine sağlık güzel insan.

__________________
Ben bir ırmağım, dağlardan coşarım
Akma deme bana, ben akarak yaşarım
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20-06-2007, 13:54   #4
Dost
melike1907 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 2,341
Tesekkür: 100
80 mesajina 157 kez tesekkür edildi
 melike1907 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

yazı okuduğumda gidip anneme sarılısım geldi. çok hüzünlüydü emeğine sağlık dostum anne bu başka birşey değil onların yeri asla doldurulamaz çocukları için herşeyi feda edebilecek insanlar

  Alıntı ile Cevapla
Eski 23-06-2007, 08:56   #5
Dost
martı - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 334
Tesekkür: 0
4 mesajina 4 kez tesekkür edildi
 martı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı: melike1907´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
yazı okuduğumda gidip anneme sarılısım geldi. çok hüzünlüydü emeğine sağlık dostum anne bu başka birşey değil onların yeri asla doldurulamaz çocukları için herşeyi feda edebilecek insanlar

doğru söylüyorsun teşekkür ederim sevgi ile kal...çok geç takip edebiliyom kusura bakmayın

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kızlarıma, mektup


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:02 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1