Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güzel Ve Anlamli Yazilar > Hikaye ve Öyküler
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 28-04-2007, 09:01   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Berfin De Bir Gün Anne Olacak…

Susmaz çığlıklar var portmantonun yanında. Eve her gelişimde yüzümde aydınlanıyor yokluğunun acısı. Işığa gerek yok; haykırmak isterken susturduklarım yetiyor aydınlatmaya acımı…
siteadi.com - Berfin De Bir Gün Anne Olacak…
Saat şimdi geceyle sabah sancısı bir bilinmez zarf arasında gidip geliyor. Benim için dünya, camımın karşısında kötü ışıklandırılmış ikinci sınıf bir eski dükkan sıkıntısı… bu sessizlik hiç bitmez gibi gürültülü geliyor kulaklarıma. Viran görüntüsüne inat bir tezatlık yaratmak istercesine fiyakalı bir tabela asmışlar bakkalın giriş kapısına. Kocaman turuncu ışıklarla yazdırılmış hasan bakkaliyesi… kasada oturan adamın adı değil hasan. İhtimal dedesinin ismidir. Ekmekleri verirken her seferinde garip bir önseziyle dudak büküyor.gidenlerin neredeyse tamamı babam parasını sonra verecekmiş diye başlıyor cümleye çoğu kez devamı sekiz ekmek diye geliyor. Şimdi, pek uzun olmayan aralıklarla girip çıkılan bu bu bakkal sessizlik içinde.. tıpkı sokak gibi… kötü ışıklandırmalardan muzdarip öylece bir sıkıntı çörekleniyor içime.

Ekmek alan, parasını babam iş çıkışı getirecek diyenlerin tümünün babası uğramadı yine bakkala. Bundan olmalı ki sinirli kapattılar yine dükkanı. Adı hasan değil kasada oturanın. Hiç sormadım ne diye. Zira pek sevmiyor müşteriyle konuşmayı. Hızlıca, git der gibi bir sinir veriyor istediklerimi. Üstelemiyorum….

Bazen rastlayınca mavi boncuklu Berfin‘e hadi bir şeker al ben ödeyeyim parasını diyorum kızarıp usulca sağ omzunu kaldırıyor. Zorla atıyorum poşetine. Çıkarken bakkaldan değişiyor adımları. Bir küçük çubuk şeker hayat veriyor adımlarına; solmamak için direnen ,son anda çatlamış yapraklarına su bulaşan kanirejler gibi.

Geçenlerde yine rastladım Berfin’e . Küçük, mavi boncuklu bileklerine baktım. Boncuk pek yakışmış dedim. Utandı. Berfin'e büyüyünce ne olmak istiyorsun diye sordum. Söz bulamayınca sırf sormuş olmak için değil; o küçük dünyanın boya kaleminin rengini öğrenebileyim diye. Önce düşündü biraz. Üşüyen, kızarmış mavi boncuklu bileğini çıkardı cebinden. Alnına sürdü elini. Bozuk türkçesi ile şeyyy anne olacağım büyüyünce dedi. Sustum. Anne olacaktı Berfin bir gün. Çocuğu olacaktı. Kendi gibi nahif yoksul, gururlu.

Bilmem niye hep çocuk kalsın istedim Berfin. Aynı saatte hergün görebileyim çalışma koltuğumdan ekmek aldığını. Duymadan, kulaklarının kızarmasından anlayayım yine aldıklarını veresiye defterine yazdırdığını. Verdiğim şeker kadar önemsiz ama sınır tanımaz kalsın istedim mutluluğu. Hayal dünyası sadece anne olmak, kendi gibi Berfinler, Oyalar, Kardelenler yetiştirebilmek kadar temiz kalsın; leke bulaştırılmamış, çamur atılmamış… Kendi hayatımla Berfin'inkini kıyasladım dün gece belki hiçte gereği yokken. Karşımda yine kötü ışıklandırılmış haline inat, koca tabela hasan bakkaliyesi… sanki oradaydı hayali Berfin'in. Benim evim sessiz! Çığlıklar; hani şu portmanto yanındakiler dışında.. Yığınla şeker alabilecek, atlıkarıncalara binebilecek, ekmeği bakkala yazdırmadan alabilecekken mutlu değilim Berfin kadar…

Şimdi kar var bu küçük köyde. Dışarıda, kapımın önünde süt verdiğim kedinin huzurlu hırıltısı ve evimin portmanto çıkışında öyle duran gürültülü yalnızlıklarım… Şimdi arasam seni. Öyle uzaksın ki, aynı karda ıslanmıyor üşüyen atkılarımızdan boynumuza uzanan sevdamız. Aynı yabancılara tanıdık olabilme telaşında değiliz. Zamanımız farklıyken neye yarar bir iki yalan katılmış süslü cümleyle ben iyiyim sen merak etme, demek. İçimizi ve bu beyhude dillendirilmiş dilimizi acıtmaktan başka.

Kapıda hep aynı yerinde duran gürültülü yalnızlık, yine gece, camımdan sanki tüm köy uyuyor diye sadece benim için yağıyor olduğuna inandığım yalan bulaştırılmamış, yalnızlığı çok, kar taneleri… Biraz nazlı…

Masamda hiç yeri değilken, fikrim sevdamı emanet ettiğim uzak bir ülkelerarası yağmura tutsak olmuşken; önümde duran kocaman kağıda büyük harflerle hep aynı cümleyi çiziktireyim istiyor ruhum. Sadece bu köye yağıyor olduğu için beyaz kalan kar eşliğinde. Berfin de bir gün ANNE olacak!

Bir gün Berfin de ANNE olacak…

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 30-04-2007, 10:24   #2
Dost
pınar09 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Yaş: 37
Mesajlar: 3,610
Tesekkür: 201
173 mesajina 805 kez tesekkür edildi
 pınar09 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ne güzel bir hikyeymiş,yalnız beni çocukların hayal dünyasının sınırlı küçük olması üzüyor beni,ellerine sağlık dostum.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 30-04-2007, 10:35   #3
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

emeğine sağlık zilancım

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anne, berfin, bir, gün, olacak…


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:01 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1