Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Hobileriniz
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Hobileriniz Hobilerinizi burada paylasabilirsiniz

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 31-10-2015, 09:31   #1
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2015
Bulunduğu Yer: Grönland
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
 Melike98 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Evde Koltuk Kaplama

Koltuk takımları oturma odalarının olmazsa olmazlarından. Bazen yenilemek iyi bir seçenekken, bazense yenilemeye fırsat bulamayız. Bu gibi durumlarda eski sıkıcı desenlerinden kurulmak iyi bir seçenek olarak göze çarpabilir. Yapacağınız birkaç güzel adım ile evde kendi koltuğunuzu kendiniz kaplayabileceğinizi biliyor muydunuz?
siteadi.com - Evde Koltuk Kaplama Hayallerinizdeki koltuğa sahip olmak için binlerce lira ödemenize gerek yok. Şanslı ve biraz pratik el becerisine sahipseniz oturma grubunuzu ilk günkü gibi yenilemenin keyfine varın. Yaklaşık maksimum 200 TL’ye mal olan bu yeni evde koltuk kaplama yazımız ile sizlere evde nasıl koltuk kaplayacağınızı anlatacağız.
Doğru kanepeyi bulmak için hayal gücünüzü kullanın. Kaba bir koltuğunuz varsa pastel renkli, çiçekli kumaşlar bakmak sizin için güel bir seçim olabilirken zarif tasarımlarda daha düz tonları kullanmanız önerilebilir.

Bizim yaptığımız bu kaplamada, evimizdeki eski koltukta kaba ve değişik süngerler vardı. Bunları öncelikle söktük ve kaplama işlemi için kendimize güzel bir alan yaratmış olduk. Standart olarak bir koltuk en fazla 140cm genişliğinde oluyor. Bu da bizim kumaş seçimimizde ihtiyacımız olan ölçüleri ve boyut kısıtlarını belirlememizde yardımcı oldu. Bir koltuğu döşerken yaklaşık 12 ila 20 metre arasında kumaş gider. Bizim bu kaplamamızda 14 metre kadar kumaş kullandık. Artanlardan da kırlent dikebilirsiniz, güzel bir fikir olabilir.
Evde Koltuk Kaplamak İçin Gerken Malzemeler

Döşemelik kumaş, ucuz kalitesiz kumaş (görünmeyen yerlerde kullanmak için), kutu kartonu (daha sonra açıklanacak), dolgu elyafı, sprey yapıştırıcı, fermuarlar, iplik, zımba tabancası, çekiç, dikiş makinesi, kumaş makası, ölç için mezura ve birkaç spesifik malzeme.
Doğru Kumaşı Seçmek

Kaplama tekniği ne kadar önemliyse doğru kumaşı seçmek de bu konuda o kadar önemli. Evde koltuk kapladığımız için kaliteli ve dügün kumaşı seçmek hiç olmadığı kadar önem arz ediyor. Çünkü koltuğunuzu bir defa kapladıktan belki yıllarca dokunmak istemeyeceksiniz. Bu yüzden sıkılmayacağınız ve kaliteli kumaşların seçilmesine özen göstermelisiniz. Sürekli deseni olan kumaşlardan uzak durun. Çizgi gibi desenler size kaplama sırasında ekstra bir külfet getirir. Çizgilerin yönünü hizalamak, kaplamayı bir zevkten bir işkenceye dönüştürmek için yeter de artar bile. Sık dokulu kaliteli bir kumaş seçin. Sık dokulu kumaşlar kaliteli olduğu için mobilyanızı uzun süre kullanmanıza olamak sağlar. Ölçülerinizi belirleyin. Örneğin biz 140 cm genişliğinde 14 metrelik döşemelik kmaş kullandık. Bu bize metre başına 10 TL gibi bir rakama mal oldu. Gayet makul ve seçilebilir bir çözüm.
Koltuk Takımından Eski Kumaşı Sökmek

Ne yazık ki koltuğun sökülmemiş halinin bir fotoğrafını koyamıyoruz. Çünkü, elimizdeki mobilya zaten sökülmüş ve eskiciye verilmiş bir mobilyaydı. Elimizdeki koltuk aşk koltuğu denilen geniş oturma yerli bir koltuk. Yabancılar buna love seat diyor, Amerikan romantik komedi filmlerinde genç çiftlerin öpüştüğü koltuk modellerinden.
İşte yastık ve minderlerin tamamının soyulduğu koltuğumuz. Üzerindeki tüm malzeme de oldukça eskimiş olduğundan bir çırpıda hepsini söktük ve bu hale getirmiş olduk.

Koltuğun altı işte böyle görünüyor. İlginç ve güzel.

Köpük ve Dolgu Kaplama

Bu adımda bizim koltuk modelimizde kollara sünger koyduk. Çünkü kollar yeri geldiğinde oturulabilen, yeri geldiğinde başın dayandığı bir yer olduğu için yumuşak olması çok önemli. Satn aldığmız yüksek dansiteli köpük ile koltuğu kapladık.
İşte koltuğumuzun süngerle zımbalanmış hali. Zımbanın neden olduğu gamzeleri görseniz de aldırmayın. Üzerini kumaş kaplayınca çok da ilgi çekmiyor. Koçtaş gibi bir yerden rahatlıkla satın alabileceğiniz bu malzeme gerçekten çok kullanışlı.

Kumaşın Koltuk Üzerine Kaplanması

Koltuğun çevresinde bulunan alanlara kumaşı öncelikle gelişigüzel tutturun. Burada çok dikkatli olmanıza gerek yok elinize nasıl geliyorsa öyle yapabilirsiniz. Karton kullanarak hile yapmaktan kaçınmayın.

Zımbaların daha iyi oturması ve düzgün bir görünüm için zaman zaman karton sıkıştırmak isteyebilirsiniz. Kumaşı güzelce sarın ve zımba ile iyice zımbalayın. Böylece koltuğunuz güzel ve kaliteli bir biçimde kaplanmış olacak.

Kaplamaya dıştan başlayarak içine doğru küçük kıvrımlar oluşturarak aşağı doğru gidin. Her zımbadan sonra yeni bir katlama oluşturarak zımbanın görünmesini engelleyebilirsiniz. Kumaşı ne kada sıkı yaparsanız o kadar dayanıklı olacaktır.

Koçtaş’tan aldığımız bu ilginç ekipman ile kumaşı koltuğun sert ahşap kısmına çakıyoruz. Böylece düzgün ve güzel bir görünüm elde ediliyor.

Güzel bir biçimde zımbaladıktan sonra aynı kumaş ile minderleri de kaplıyoruz ve koltuğumuz güzelce kaplanmış oluyor. İyi günlerde oturun

Siz de yukarıda anlattığımız adımlardan ilham alarak kendi evde koltuk kaplama serüveninize girişebilirsiniz. Eğer isterseniz benzer şekilde evde çekyat kaplama da yapabilirsiniz. Hepsi sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza kalmış.
Kaynak: Evde Koltuk Kaplama | Mobilya Kulübü

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Melike98 üyemize tesekkür ettiler
MEHMETDOST (07-11-2015)
Cevapla


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:26 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1