Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Internet
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 04-01-2008, 23:51   #1
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thumbs up ADSL 2+ & Wimax Nedir?

ADSL2 Nedir?
siteadi.com - ADSL 2+ & Wimax Nedir?
ADSL çözümleri şu anda dünyadaki en popüler internet bağlantı çeşidi. DSL ailesi içinde yer alan farklı çözümler abasında en çok kullanılanı ise ADSL. Bunun altında yatan nedenler düşük maliyet, yüksek performans ve yaygınlık. Maalesef bazı kullanıcılar santrale olan uzaklık ve kalitesiz kablo bağlantısı gibi nedenlerden dolayı bu bağlantıyı kullanamıyor. Bu kullanıcılar başka alternatiflere yönelmek zorunda kalıyor.

ADSL2 adlı yeni bir standartla; ADSL ailesi performansını ve sunulan özellikleri daha üst seviyelere çıkarmak üzere. ADSL2 olarak adlandırılan G.992 3 ve G.992,4 standartları ITU (International Telecommunication Union = Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) tarafından onaylanmış durumda. Bu yenilik ile birlikte veri aktarım hızlan artacağı gibi kontrol özellikleri ve uyku modu gibi yeniliklerde ufukta görünüyor. Diğer can alıcı yenilik ise santrale olan uzaklıkların eskisi kadar sınırlı olmaması. Yenilikler bu kadarla da bitmiyor Bu yeni standartları takip edecek olan bir sonraki nesil gelinme ise ADSL2+ olarak adlandırılan G.992.5 standardı olacak. ADSL2+ standardının getireceği hız limiti ile birlikte şu an kullanmış olduğumuz ADSL bağlantısı hız limiti 3 katına ulaşacak.

Bilindiği gibi ADSL standardı ile elde edilebilen en yüksek indirme hızı 8 Mbit/saniye. ADSL2+ ile vaat edilen en yüksek indirme hızı ise 25 Mbit/saniye, Bu değer ADSL2 içinse 12 Mbit/saniye. Santrallere olan uzaklıklar ile ilgili gelişmeler de sevindirici.

ADSL2 Yolda...

İlgi çekici bir diğer yenilik, ISDN hatlarında olduğu gibi ADSL2 hatlarını bir araya getirerek daha yüksek band genişliklerine çıkarılabiliyor oluşu, sınır değer olan 25 Mbit/saniye kapasitesindeki AD5L2+ hatları bir araya getirilerek bundan kat kat büyük band genişlikleri elde edilebilir. Bir örnek vermek gerekirse 6 adet ADSL2+ hattı bir araya gelerek 150 Mbit/saniyelik bir bağlantı elde edilebilecek.

ADSL2'nın odaklandığı temalardan biri$i internet üzerinden yüksek kalitede ve eşzamanlı görüntü izleme imkanı, HDTV gibi yüksek kaliteli yayınlar internet üzerinden rahatlıkla aktarılır hale gelecek. ADSL2 ve ADSL2+ standartlarının avantajla yanlarından birisi mevcut ADSL standardı İle uyumlu olmaları, Ülkemizdeki durum ADSL hizmeti ülkemizde biraz geç yaygınlık kazanmış olsa da Telekom tarafından Gerçekleştirilen fiyat indirimleri ADSL bağlantıyı en cazip çözüm haline getirmiş durumda. Özellikle aylık 29 YTL ödemeli abonelik çeşidi, çevirmeli ağ bağlantısını tarihe gömecek gibi görünüyor.

Kullanıcıların çoğunun ADSL'e geçiş yaptığı su günlerde ADSL modem satıhları da had safhada, işte bu Noktada, hem bugünkü Gereksinimleri karşılayacak hem de geleceğe yönelik iyi bir yatırım olacak cihazları seçmek gerekiyor

TELEKOM ADSL

WiMax Nedir?


WiMax ile her yerde kablosuz internet[color=blue]
Kablosuz interneti geniş alanlara yaymak üzere geliştirilen WiMax teknolojisi, internet tutkunlarının yeni gözdesi olmaya aday.

WiMax, özellikle kablolu internet erişim imkanı bulunmayan alanlarda baz istasyonları aracılığıile isteyenleri yüksek hızda internete ulaştıracak. Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye’de henüz test aşamasında olan bu teknolojiyle hizmet verecek firmalar için lisanslama çalışmalarını gelecek yılın sonuna yetiştirmeye çalışıyor.

Telekomünikasyon Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanı Müminhan Bilgin, WiMax teknolojinin ana fonksiyonunun, geniş bant internet erişimine olanak sağlamak olduğunu belirtti.

Geniş bant erişiminde şu anda Wi-Fi ve WiMax olmak üzere iki teknoloji kullanıldığını anımsatan Bilgin, Wi-Fi daha kısa mesafede kablosuz internet imkanı sağlarken, WiMax teknolojisinin baz istasyonları aracılığı ile geniş kitlelere erişim fırsatı sunduğunu kaydetti.

Geniş bantta en ideal çözümleri sunabilen WiMax teknolojisinin, henüz gelişimini tamamlamadığını vurgulayan Bilgin, bu teknolojide bazistasyonları kurularak 4-5 kilometrelik alanda bilgisayara takılan aparatlarla kablosuz internete erişilebildiğini ifade etti.

“YENİ BAZ İSTASYONLARI LAZIM”
Bilgin, bu teknolojiden yararlanabilmek için yeni baz istasyonlarının kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu iş içinbir frekans tahsisi yapılması gerektiğini belirtti.

WiMax teknolojisinin tamamen internete yönelik lokal çözümler sunduğunu, oysa cep telefonları için kurulan baz istasyonlarının daha genel hizmet verdiğini anlatan Bilgin, “Cep telefonunu her yerde kullanabilmek için daha çok baz istasyonu tesis etmek gerekiyor. Ama WiMax teknolojisinde öyle değil. WiMax teknolojisinde, eğer teknoloji bölgesinde bulunuyorsanız, bu bölge için internet çok önemliyse buradabaz istasyonu kurulabilir. Bu nedenle WiMax için her yerde baz istasyonu kurmak doğru değil, zaten ideal de değildir. Kesinlikle GSM yoğunluğunda bir baz istasyonu aplikasyonuna ihtiyaç yok” diye konuştu.

Bilgin, arabada, durakta, otobüste internet kullanmak istenilmesi halinde GSM şebekelerindeki kadar, hatta daha fazla baz istasyonu kurulmasının gerekebileceğini ancak bu kadar büyük bir ihtiyacın doğmasını beklemediklerini kaydetti.

WiMax teknolojisinin yüksek hızda ve kablosuz internet imkanına ulaşabilmek için modem ve kablo ihtiyacını ortadan kaldırarak, büyük bir ucuzluk sağladığını vurgulayan Bilgin, WiMax teknolojisinin yaygınlaşmasının ADSL ve kablolu internet erişimini gölgede bırakacağını ifade etti.



Wi-Fi Nedir?

Wi-fi;Wireless fidelity kelimelerinin ilk iki harfinin kullanılarak ortaya çıkartılmış bir kısaltma wi-fi. Basitçe kablosuz network demek, ama dahası da var tabi.
İnternete herhangi bir kablolu bağlantınız olmadan otel odasında yataktan, odanızdaki koltuktan, seminer salonunda bulunduğunuz yerden kablosuz internete erişmenizi sağlıyor.
Wi-Fi niteliğine sahip bilgisayar parçalarıyla bu tür bir network kurmak ve kullanmak mümkün. Evde işyerinde, okul kampuslerinde, havaalanlarında kafeteryalarda, ve diğer halka açık alanlarda kullanılabilecek bir sistem.
Wi-Fi IEEE 802.11g,802.11b yada 802.11a diye bilinen telsiz teknolojilerini kullanıyor. Bu firekansları kullanmak için herhangi bir lisans alınması da gerekmiyor. Hele bazı cihazlar her iki standardı da destekliyorlar.

WIRELESS (KABLOSUZ) LAN STANDARTLARI

IEEE 802.11b

802.11b standardı, 2.4GHz ISM bandında gerçekleşen işlemler için tanımlanmış bir standarttır. DSSS modülasyonu kullanan RF kanalları sayesinde yüksek hızlarda daha uzak noktalara veri iletimine olanak sağlar. Bu standart IEEE'nin 802.11 orjinal standardından 5 kat daha fazla veri hızına ulaşarak saniyede 11 Mbit verinin iletilmesini mümkün kılar.
802.11b genellikle ofis ortamları, hastaneler, depolar ve fabrikalar gibi ortamlarda kullanılmaya oldukça uygundur. Özellikle konferans salonları, çalışma alanları ve kablo çekmenin tehlikeli olduğu noktalarda ağ bağlantısı sağlanması için uygun bir teknolojidir. Kısaca 802.11b, WLAN'lar mobilitenin gerekli olduğu ve orta hızlı ağ bağlantılarına ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılır. 801.11 standartlarının diğer önemli özelliği de açık standart olmalarıdır.

IEEE 802.11g

802.11g standardı temel olarak 802.11b standardının bir uzantısıdır. Bu standart ile birlikte veri iletim hızı 2 kat artarak saniyede 22Mbit'e ulaşmaktadır. Böylelikle video uygulamaları da dahil olmak üzere, bir çok multimedya uygulaması desteklenebilir hale gelmektedir. Bu standardın 802.11b ile uyum konusunda belli noktalarda yetersiz kalmasından dolayı henüz çok fazla uygulaması ve destekleyen ürünler görülmemektedir. Bu standardın kullanıma girmesiyle birlikte erişim noktalarında ve alıcılarda belli fiziksel değişikliklerin gerçekleştirilmesi gerekecektir.

IEEE 802.11a

802.11a standardı, 802.11b standardının hızlı ethernet karşılığıdır. Bu standartla birlikte veri iletim hızı 802.11b'ye göre 5 kat daha arttırılarak saniyede 54Mbit'e çıkarılmaktadır.
802.11b'ye benzer olarak bu standardın kullanım bulacağı alanlar, yüksek veri hızlarını gerektiren verilerin ve içeriğin iletilmesi gereken durumlardır. Her ne kadar 802.11a'nın hizmet kalitesine yönelik özellikleri henüz belirlenmemiş olsada, sağladığı çok yüksek veri hızı doğru alanlarda kullanıldığında belli sonuçlar verebilir. Bu teknolojinin kullanılmasından en fazla yararlanabilecek üç kilit uygulama; erişim noktaları arasındaki kablosuz omurgalar, yüksek veri iletim hızına ihtiyaç duyankurumsal kullanıcılar ve video dağılım sistemleridir.
802.11a'da yüksek frekanslar (5GHz) kullanılmasından dolayı kayıplar artmakta ve 802.11b'ye göre aynı mesafeye erişebilmek için daha fazla güç gerekmektedir.

Wi-Fi (802.11b) aşağıdaki kullanımlar için daha uygundur:

Yüksek band genişliği (>2M gerektiren LAN uygulamaları
Daha geniş kapsama alanı gerektiren uygulamalar
Güvenlilirlik gerektiren uygulamalar
Mevcut ekipmandan faydalanmak
Dosya eklemeli e-mail alma-gönderme
Web Tarama
Dosya Paylaşımı


__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adsl, nedir, wimax


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:25 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1