Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Internet
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 20-02-2009, 11:46   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26412 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı ADSL için sabit hat zorunluluğu kalkıyor

Rekabet Kurulu, ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı zorunluluğunun kaldırılmasını istedi. Rekabet Kurulu, Türk Telekom'un 3 ay içinde gerekli başvuruları yapmasını istedi. Kurul tıbbi görüntüleme ve teşhis cihazları pazarındaki teşebbüslerin uyması gereken bazı esasları da belirledi.
siteadi.com - ADSL için sabit hat zorunluluğu kalkıyor

Rekabet Kurulu'nun 18 Şubat 2009'da aldığı kararlar, kurumun internet sayfasında yayımlandı.

Buna göre, Kurul, Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından ADSL bağlantısı için sabit telefon hattının zorunlu tutulmasının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğu iddiası üzerine inceleme yaptı. İnceleme sonucunda, Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Ancak, söz konusu şirket tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlaştırıldı. Bu konuda, Türk Telekomünikasyon A.Ş'ye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna görüş yazısı gönderilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi karara bağlandı.

Rekabet Kurulunun Kasım 1999'da aldığı kararın Danıştay 13. Dairesince iptal edilmesi nedeniyle dosyanın Unilever Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili bölümüne yönelik inceleme gerçekleştirildi.

Unilever Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından ''yeniden satış fiyatının belirlendiği'' yönündeki tespitler bakımından ihlalin var olduğu kararlaştırıldı.

Para cezasının belirlenmesinde, ihlalin 1998 yılında da devam ediyor olması göz önüne alınarak, 1997 yılı cirosu esas alındı. Ağırlaştırıcı ve hafifletici unsurlar hesaba katıldığında, Unilever Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1997 yılı cirosunun takdiren binde 2'si oranında olmak üzere 147 bin 323 lira idari para cezasıyla cezalandırılması karara bağlandı.


Tıbbi görüntüleme ve teşhis cihazları pazarı

Tıbbi görüntüleme ve teşhis cihazları pazarında faaliyet gösteren firmaların bu cihazların teknik servisi pazarında şifre uygulaması ve yedek parça teminindeki davranışlarıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmedikleri incelemeye alındı.

Tıbbi görüntüleme ve teşhis cihazları pazarında faaliyet gösteren teşebbüsler tarafından uygulanması gereken esaslar şöyle belirlendi:

- Tıbbi cihazların garanti sürelerinin bitiminden sonra, cihazları satın alan müşterilerin yazılı talepte bulunması veya bu yazılı talepleri müşterilerden alan teknik servislerin yazılı başvuruda bulunması durumunda, cihazlara ilişkin şifrelerin veya bu anlama gelecek her türlü dahili sistemin firmalar tarafından mücbir sebepler haricinde, çalışma günlerinde olmak kaydıyla, 24 saat içinde ücretsiz olarak temin edilmesi,

- Cihaz harici takılan ve anılan cihazlara ilişkin teknik servis verilmesine olanak sağlayan aparatlar/cihazların, müşterilerin yazılı talepte bulunması veya bu yazılı talepleri müşterilerden alan teknik servislerin yazılı başvuruda bulunması durumunda, talep anından itibaren en çok 3 gün içinde müşteriye tesliminin yapılması,

- Bu aparatlara ilişkin kiralama ücretlerinin, ayrımcı olmayacak şekilde ve aparatın maliyetiyle orantılı bir biçimde belirlenmesi,

- Cihazların ilk satımı aşamasında yukarıda yer verilen hususlar konusunda müşterilerin yazılı olarak bilgilendirilmesi,

- Tıbbi cihazların, son 3 yıllık satış verilerine dayanarak, en çok kullanılan 100 yedek parçanın güncel fiyat listelerinin Internet ortamında herkesin ulaşabileceği şekilde ilan edilmesi,

- Müşterilerden ve rakip servis sağlayıcılardan gelen yedek parça fiyat taleplerinin en geç 3 iş günü içinde cevaplandırılması,

- Yedek parça satışında rakip servis sağlayıcılara ve onların müşterilerine yönelik, objektif kriterlere dayanmayan ayrımcı uygulamalar yapılmaması.

Söz konusu esasların dikkate alınmadığı takdirde teşebbüslere haklarında yasal işlem başlatılacağı konusunda görüş yazısı gönderilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi de kararlaştırıldı.


__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adsl, hat, için, kalkıyor, sabit, zorunluluğu


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:38 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1