Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Internet
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 29-06-2009, 22:21   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26413 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Güvenli İnternet


siteadi.com - Güvenli İnternet Bilgisayar başında karşılaştığımız küçük problemleri çözmek için basit ama etkisi büyük önlemler.

Facebook profilinizi yabancılardan gizleyin...

İnternetten edinilen kişisel bilgiler üzerine kurulan dolandırıcılık modelleri gün geçtikçe artıyor. Facebook hesabı açan herhangi birinin kişisel bilgilerinize ulaşmasını engellemek için profilinizi yalnızca arkadaşlarınızın görebileceği şekilde ayarlamak yararınıza olacaktır.

Önemli adresleri tarayıcınıza elle girin...

Bankaların online şubeleri, e-posta servisleri ve anlık mesajlaşma sitelerinin gibi güvenliğin büyük önem taşıdığı adresleri tarayıcınızın adres çubuğuna elle girmelisiniz. Bu sayede doğru adrese gittiğinizden emin olabilir ve kullanıcı adı, parola gibi bilgileri yabancı ellere teslim etmeyeceğinizden kuşku duymazsınız.

Güvenli bağlantı simgesini kontrol edin...

Özelikle banka şubelerinde olmak üzere güvenli bağlantı gerektiren tüm web sayfalarında tarayıcınızın durum çubuğunda yer alması gereken asma kilit simgesini kontrol edin. Bu simge, sayfadaki formlara girdiğiniz verilerin şifrelenerek yerine ulaşacağı ve başkaları tarafından elde edilemeyeceği anlamına gelir.

Banka işlemlerinizde ekran klavyesi kullanın...


Kişisel bilgilerinizi verdiğiniz, kullanıcı adı ve parolalarınızı girdiğiniz sayfalarda, site tarafından sunulan bir ekran klavyesi varsa mutlaka kullanın. Bankaların online şube girişlerinde genellikle bulunan bu seçenek yerine Windows’un ekran klavyesini de tercih edebilirsiniz.

E-posta’lardaki bağlantılara güvenmeyin...

Herhangi bir hizmetteki kullanıcı hesabınıza giriş yapmanızı isteyen e-posta mesajları, doğru yerden geliyormuş gibi görünseler bile güvenilir olmayabilir. Aldığınız bir e-posta üzerine hesabınızı kontrol etmek isteseniz bile e-postadaki bağlantılardan birine tıklayarak siteye gitmek yerine yeni bir tarayıcı penceresi açarak adresi kendiniz yazın.

Zincir e-postalara inanmayın...

Zincir e-postalar çoğunluğu eğlence içerikli olmak üzere kullanıcılar arasında durmadan dolaşıp duruyor. Sizi herhangi bir konuda uyaran, harekete geçmeye veya destek vermeye davet eden e-postaların altındaki imzaya şüpheyle yaklaşın. Geçmişte bu tip e-postalara adı karışan birçok akademisyen e-postalarla ilişkisinin olmadığını beyan etmişti.

Şirket bilgilerinizi girerken iki kere düşünün...

İnternet ortamında kişisel bilgileriniz gibi şirket bilgilerinizi de kem gözlerden dikkatle sakınmalısınız. Geçtiğimiz yıllarda internetten edinilen bilgilerle birçok şirkete sahte faturalar gönderildiğine şahit olmuştuk. Böyle bir durumla karşılaşmamak için şirket bilgilerinizi herhangi bir internet sitesine verirken çok dikkatli davranın.

Önemli e-postaları salt metin olarak gönderin...

Bazı e-posta kullanıcıları HTML kodları ve çeşitli biçimlendirme özellikleri içeren e-postaları doğru şekilde görüntüleyemeyebilir. Bu yüzden sizin için hayati önem taşıyan, acilen ulaşması gereken e-postalarınızı salt metin olarak göndermeyi tercih edin.

Kaynak

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Abudeniz üyemize tesekkür ettiler
mert_25 (16-02-2013), Orhandost (28-10-2017)
Cevapla

Tags
güvenli, İnternet


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:05 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1